foutmelding foreach

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »
George mendel

george mendel

28/05/2014 21:02:08
Quote Anchor link
ik krijg de volgende foutmeldingen:

Notice: Undefined index: afdeling in C:\xampp\htdocs\training\training_toevoegen.php on line 16

Notice: Undefined index: afdeling in C:\xampp\htdocs\training\class\training.php on line 34

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in C:\xampp\htdocs\training\class\training.php on line 34

training_toevoegen.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php
include "class/afdeling.php";
include "class/subafdeling.php";
include "class/categorie.php";
include "class/subcategorie.php";
include "class/type_training.php";
include "class/training.php";

$err=false;

if(isset($_POST['submit'])){
$training_id=mysql_escape_string($_POST['tid']);
$training_naam=mysql_escape_string($_POST['training']);
$beschrijving=mysql_escape_string($_POST['beschrijving']);
$afdeling=mysql_escape_string($_POST['afdeling']);

$training           = new training();
$training_toevoegen = $training->training_toevoegen($training_id,$training_naam,$beschrijving);
$training_afdeling_toevoegen = $training->training_afdeling($afdeling,$training_id);
}

?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="stylesheet.css" />
</head>
<body>
<form name="servForm" action="<?php $PHP_SELF; ?>" method="post" >
<div>
<table border="0">
<tr>
<?php
$training
= new training();
$nieuw_id = $training->select_laatste_training();
?>

<td><input type="hide" name="tid" readonly="readonly" value="<?php echo $nieuw_id; ?>" style="text-align:right" /></td>
</tr>
<tr><td><input type="text" name="training" size="30" /></td></tr>
<tr><td><input type="text" name="beschrijving" size="30" /></td><td>
<?php
$afdeling
  = new afdeling();
$resultaat = $afdeling->select_afdelingen();

if($resultaat){
        $a = 0;
          while($row = mysql_fetch_array($resultaat))
            {

            if($a++ %5 == 0) echo "<tr>";
            ?>

            <td align="center"><input type="checkbox" name="afdeling[]" value="<?php echo $row['id']; ?>" /></td>
            <td style="text-align:left"><?php echo $row["afdeling"]; ?></td>
            <?php
            if($a %5 == 0) echo "</tr>";
      }
      }

?>

<tr>
    <td><label>
      <input type="submit" name="submit" value="Toevoegen" />
    </label></td>
  </tr>
 </form>

class: training.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php

require_once 'Singleton.php';

class training {

    public $training_id, $training, $beschrijving;
    protected $connect;
    protected $sql;

    public function __construct() {
        $this->connect = Singleton::getconnect();
    }


    public function __destruct() {
        $this->connect = null;
    }


        public function select_laatste_training() {
        $query = "SELECT id, naam_training AS training, beschrijving AS beschrijving FROM training ORDER BY id DESC LIMIT 1";
        $resultaat = mysql_query($query);
        $rij = mysql_fetch_array($resultaat);
        return $rij["id"] + 1;
        }

        
        public function training_toevoegen($training_id,$training,$beschrijving){
            
            $subafdeling="INSERT INTO training SET id='".$training_id."',naam_training='".$training."', beschrijving='".$beschrijving."'";
            return $resultaat_subafdeling=mysql_query($subafdeling);
            
        }

        
        public function training_afdeling($afdeling,$training_id){
            foreach($_POST["afdeling"] as $afdeling)
            {

            $query = "INSERT INTO training_afdeling(afdeling_id, training_id) VALUES('$afdeling', '$training_id')";
            $result7 = mysql_query($query);
            }    
        }
        
        

}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 06:37:59
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/05/2014 21:15:20
Quote Anchor link
"ik krijg de volgende foutmeldingen:"

Leuk voor je...

;)

Misschien kun je er ook even een vraag bij stellen ofzo, in plaats van alleen te zeggen dat je een foutmelding krijgt. De foutmelding zegt al wat er mis gaat. Blijkbaar ontbreekt $_POST['afdeling'].
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

28/05/2014 21:20:01
Quote Anchor link
goed. Stel je hebt deze array:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$arr
= array(
    'auto' => 'Mercedes',
    'motor' => 'Honda',
);

?>

en jij vraagt $arr['fiets'] ... dan krijg je die foutmelding.
 
George mendel

george mendel

28/05/2014 21:23:39
Quote Anchor link
ja hij zegt dat afdeling ontbreekt. maar als je naar de code kijkt dan heb ik hem toch gedefinieerd?

Frank Nietbelangrijk op 28/05/2014 21:20:01:
goed. Stel je hebt deze array:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$arr
= array(
    'auto' => 'Mercedes',
    'motor' => 'Honda',
);

?>

en jij vraagt $arr['fiets'] ... dan krijg je die foutmelding.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

28/05/2014 21:25:33
Quote Anchor link
George mendel op 28/05/2014 21:23:39:
ja hij zegt dat afdeling ontbreekt. maar als je naar de code kijkt dan heb ik hem toch gedefinieerd?


Waar heb je dat gedaan dan?

Toevoeging op 28/05/2014 21:27:24:

Je maakt een denkfout. Je denkt dat hij die foutmelding geeft op de variabele $afdeling maar dat is niet het geval. Hij geeft die foutmelding namelijk op de variabele $_POST['afdeling'].
 
George mendel

george mendel

28/05/2014 21:38:52
Quote Anchor link
bij regel 15 van training_toevoegen.php
Frank Nietbelangrijk op 28/05/2014 21:25:33:
George mendel op 28/05/2014 21:23:39:
ja hij zegt dat afdeling ontbreekt. maar als je naar de code kijkt dan heb ik hem toch gedefinieerd?


Waar heb je dat gedaan dan?

Toevoeging op 28/05/2014 21:27:24:

Je maakt een denkfout. Je denkt dat hij die foutmelding geeft op de variabele $afdeling maar dat is niet het geval. Hij geeft die foutmelding namelijk op de variabele $_POST['afdeling'].
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

28/05/2014 21:51:30
Quote Anchor link
het gaat om $_POST['afdeling'].

de $_POST array geeft alleen maar de variabelen die mee gestuurd zijn in de header van de request. Als er geen variabelen zijn meegegeven dan is die $_POST array gewoon leeg.

Toevoeging op 28/05/2014 21:59:33:

De oplossing is dus george...


Toevoeging op 28/05/2014 22:02:03:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$afdeling
= ''; // initialisatie

if(isset($_POST['afdeling'])) // eerst even kijken of $_POST['afdeling'] wel bestaat
    $afdeling = $_POST['afdeling']; // dan kopiëren naar $afdeling en de standaardwaarde dus overschrijven.
?>
Gewijzigd op 29/05/2014 14:32:41 door Frank Nietbelangrijk
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/06/2014 03:38:13
Quote Anchor link
Ik wil toch even kwijt dat ik het erg jammer en onbeleefd vind dat ik geen bedankje krijg en evenmin of je het nu begrijpt. Je volgende topic zal nu aan mij voorbij gaan.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/06/2014 13:39:14
Quote Anchor link
@Frank:

Ik snap je punt. Ik vind het ook altijd erg vervelend als je iemands vraag beantwoordt en vervolgens niks meer hoort. Als een simpel 'dankjewel' al te veel gevraagd is, waarom zou je dan überhaupt nog moeite doen om vragen van die persoon te beantwoorden?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.