foutmelding hulp:Warning: mysql_query() expects parameter 1 to be string, resource given

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Jan de vries

Jan de vries

24/10/2012 14:33:57
Quote Anchor link
Goedemiddag
Sinds enige tijd heb ik een foutmelding op een website (Warning: mysql_query() expects parameter 1 to be string, resource given in /home/verko/public_html/footer.php on line 146)
Ik ben geen specialist in php en weet niet wat er fout gaat. De melding staat aan de rechterkant van de pagina (bijna onderaan)op http://www.verkoop-koop.nl/ (na de taal keuze)
Hieronder de footer.php zoals nu in gebruik en waar de foutmelding weg komt.
Alvast bedankt bedankt voor reacties


-----------begin script-------

<center>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
$sql
= "SELECT * FROM banner WHERE positie = '0' AND ((alles = '1') or (categorie_id like '%,$categorie_id,%')) ORDER by rand() limit 1";
$sql_query = mysql_query($sql)or die(mysql_error());
$teller = 0;

while($obj = mysql_fetch_array($sql_query)) {
  echo "<b>{$obj["omschrijving"]}</b><br>";
  switch ($obj["type"]) {
    case
'intern':
      echo "<a href=\"$siteurl/adbeheer/clicks.php?banner_id={$obj["banner_id"]}\" target=_new ><img src=\"$siteurl/adbeheer/impressies.php?banner_id={$obj["banner_id"]}\" border=0></a><br>";
      break;
    case
'extern':
      echo "<a href=\"$siteurl/adbeheer/clicks.php?banner_id={$obj["banner_id"]}\" target=_new ><img src=\"$siteurl/adbeheer/impressies.php?banner_id={$obj["banner_id"]}\" border=0></a><br>";
      break;
    case
'flash':
      echo $obj["flash"];
      break;
  }
}


      ?>

</div>

<br /><br /><br /><br />


<table width="200" border="0" valign="top" cellpadding="0" cellspacing="0" align="right">
<td style="margin-right: 0px;">
<table cellspacing="0" cellpadding="0" width="100%" style="border: solid
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$primaire_kleur;?>
1px;">
<tr>
<td bgcolor="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $primaire_kleur ?>
">
<br>
<center><b>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $taal[57] ?>
</b></center>
<br>
<table cellspacing="1" cellpadding="2" width="100%" border="0">


</tr>
</table>

</td></tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
<?php
        $omschrijving
= array();
        $banner_id = array();
//maurice
//        $sql_query = mysql_query("SELECT * FROM banner WHERE positie = '1' AND(`categorie_id` LIKE '%$categorie_id%' OR alles = '1')")or die(mysql_error());

        $sql_query = mysql_query("SELECT * FROM banner WHERE positie = '1' AND(`categorie_id` like '%, $categorie_id,%' OR alles = '1')")or die(mysql_error());
//maurice
        $teller = 0;

      while($obj = mysql_fetch_array($sql_query))
      {


        $contract = $obj["contract_id"];
        $query = mysql_query("SELECT banner_id FROM clicks WHERE banner_id = '$obj[banner_id]'");
        $clicks = mysql_num_rows($query);
        $obj2 = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT maximpressies FROM contract WHERE contract_id = '$contract'"));
        $max = $obj2["maximpressies"];
        if($max < $clicks)
        {

        }

        else
        {

          $omschrijving[$teller] = $obj["omschrijving"];
          $banner_id[$teller] = $obj["banner_id"];
//maurice
$ad_type[$teller] = $obj["type"];
$flash[$teller] = $obj["flash"];
//maurice
          $teller = $teller + 1;

        }
      }



    if ($teller == 0)
    {

      echo "<tr bgcolor=$secundaire_kleur><td>$taal[56]<br></td></tr>";
    }


    else
    {
       $teller = 0;
        $error = 0;


      while($error != 1)
      {




//maurice
//        echo "<tr bgcolor=$secundaire_kleur><td><b><center>$omschrijving[$teller]</b><br>
//            <a href=\"$siteurl/adbeheer/clicks.php?banner_id={$banner_id[$teller]}\" target=_new ><img src=\"$siteurl/adbeheer/impressies.php?banner_id={$banner_id[$teller]}\" border=0></a><br>";

echo "<tr bgcolor=$secundaire_kleur><td><b><center>$omschrijving[$teller]</b><br>";
$source_pic = $siteurl . "/adbeheer/impressies.php?banner_id=" . $banner_id[$teller];
switch ($ad_type[$teller]) {
  case
'intern':
    list($width, $height) = getimagesize($source_pic);
    if ($width > 200)
      $width_txt = "width=\"200\"";
    echo "<a href=\"$siteurl/adbeheer/clicks.php?banner_id={$banner_id[$teller]}\" target=_new ><img src=\"$siteurl/adbeheer/impressies.php?banner_id={$banner_id[$teller]}\" border=0 $width_txt></a><br>";
    break;
  case
'extern':
    list($width, $height) = getimagesize($source_pic);
    if ($width > 200)
      $width_txt = "width=\"200\"";
    echo "<a href=\"$siteurl/adbeheer/clicks.php?banner_id={$banner_id[$teller]}\" target=_new ><img src=\"$siteurl/adbeheer/impressies.php?banner_id={$banner_id[$teller]}\" border=0 $width_txt></a><br>";
    break;
  case
'flash':
    echo $flash[$teller];
    break;
}

//maurice
         $teller++;
         if(isset($omschrijving[$teller]))
         {

             $error = 0;
         }

         else
         {
            $error = 1;
         }
      }

    }





        echo "</table>";

    ?>



<br /><br />
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
<?

    $site
= $siteurl;
    $site = "/index.php";

     $sql = mysql_query("SELECT * FROM link ");
     $result = mysql_query($sql);

        echo "<table cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\" width=\"100%\" style=\"border: solid $primaire_kleur 1px;\">";
        echo "<tr>";
        echo "<td bgcolor=\"$primaire_kleur\" class=\"klein\" width=200>";
        echo "<br>";
        echo "<center><font color='#08000C'><b>$taal[575]</b></font></center>";  
        echo "<br>";
        echo "<table cellspacing=\"1\" cellpadding=\"2\" width=\"100%\" border=\"0\">";
        
     
    
        echo "</tr>";
    echo "</table>";
    
        echo "</td>";
        echo "</tr>";
        
        $sql_partner = mysql_query ("SELECT * FROM link ORDER by onder, omschrijving");
        while($object2 = mysql_fetch_object($sql_partner))
      {

        $omschrijving_link = $object2->omschrijving;
        $adres = $object2->adres;
        
        echo "<tr bgcolor=$secundaire_kleur>
                <td ><br><center><a href=$adres target=_new>$omschrijving_link</a></center></td></tr>"
;
    
        
      }

      
      $sql_prijs = mysql_query ("SELECT * FROM site");
    while($object2 = mysql_fetch_object($sql_prijs))
      {

        $prijs_link = $object2->prijs_link;
        $soort = $object2->soort_betalen;
        
        
      }

      if($prijs_link=="")
      {
        
    }

    elseif($prijs_link=="0")
    {

        echo "<tr bgcolor=$secundaire_kleur>
                <td ><br><center><a href=$siteurl/betalingen/link_plaatsen.php>$taal[58]</a></center></td></tr>"
;
    }

    else
    {
        
if($soort=="0")
      {

      echo "<tr bgcolor=$secundaire_kleur>
                <td ><br><center><a href=$siteurl/betalingen/link_plaatsen.php>$taal[58]</a></center></td></tr>"
;
          }

          else
          {
            echo "<tr bgcolor=$secundaire_kleur>
                <td ><br><center><a href=$siteurl/betalingen/pay.php?advertentieid=0&actie=link>$taal[58]</a></center></td></tr>"
;
        }
        
        }

        echo "</tr></table>";

    ?>


</center>
</td>
</tr>








</td>

</tr>


</table>



<br>


</table>


</center>

</td>

</tr>




</table>


</div>

</div>

</body>
</html>


--------------einde script--------------
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 21:04:41
 
Rick van Riel

Rick van Riel

24/10/2012 14:41:12
Quote Anchor link
Kun je misschien de query die op lijn 146 in footer.php alleen posten? Daar zit namelijk de fout en ik kan op dit moment niet zien elke query op line 146 staat.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/10/2012 14:42:22
Quote Anchor link
Bouw nette foutafhandeling in.
Nu wordt het gokken naar de fout.
 
Jan de vries

Jan de vries

24/10/2012 14:45:16
Quote Anchor link
$site = $siteurl;
$site = "/index.php";

$sql = mysql_query("SELECT * FROM link ");
$result = mysql_query($sql);

echo "<table cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\" width=\"100%\" style=\"border: solid $primaire_kleur 1px;\">";
 
Rick van Riel

Rick van Riel

24/10/2012 14:51:11
Quote Anchor link
Het gene dat je hier verkeerd doet is je voert een query uit en je krijgt van deze query een resource terug. Deze resource probeer je daarna nog een keer uit te voeren als query. Dit gaat natuurlijk niet omdat het resultaat dat je terug krijgt van een query niet uit te voeren is als een query. Als je het resultaat wil uitlezen gebruik dan mysql_fetch_assoc() of mysql_fetch_array(). Hiermee word de resource opgeslagen in een array en is daarna uit te lezen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql
= mysql_query("SELECT * FROM link");
while($result = mysql_fetch_assoc($sql)) {
    print_r($result);
}

?>


Als je de code hierboven kopieerd zou je de data die je uit de database probeert te halen in een array moeten zetten.
 
Jan de vries

Jan de vries

24/10/2012 15:09:13
Quote Anchor link
bedankt Rick..... ik zie de foutmelding niet meer
gr Jan

Toevoeging op 24/10/2012 15:20:04:

Nog even een vraagje Rick... zoals ik schreef had ik die foutmelding vroeger niet... zou dit zijn ontstaan omdat mijn hosting bedrijf onlangs zijn PHP versie op de server heeft geupdated?
 
Rick van Riel

Rick van Riel

24/10/2012 15:24:03
Quote Anchor link
Ja dat kan zo zijn. Waarschijnlijk stond in de oude PHP versie error_reporting standaard uit. Daardoor moet je handmatig inschakelen dat de errors worden getoond. Het kan zijn dat ze dit bij de nieuwe versie aan hebben gezet maar als je zeker wil weten dat je altijd de errors ziet zet dan altijd handmatig error_reporting aan.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/10/2012 15:29:45
Quote Anchor link
Jan de vries op 24/10/2012 15:09:13:
zoals ik schreef had ik die foutmelding vroeger niet... zou dit zijn ontstaan omdat mijn hosting bedrijf onlangs zijn PHP versie op de server heeft geupdated?


Misschien zag je niks op het scherm aan foutmelding.

Maar dit:
$sql = mysql_query("SELECT * FROM link ");
$result = mysql_query($sql);
Gaat in elke versie fout en heeft niets met een update te maken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.