Foutmelding in script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Luuk Schouten

Luuk Schouten

02/03/2009 12:36:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een script waarin twee functies staan. Echter geeft dit script een foutmelding wanneer ik hem online gebruik. De foutmelding is deze:

Fatal error: Cannot redeclare zoekwoord() (previously declared in D:\Inetpub\vhosts\Iprop-groep7.icasites.nl\httpdocs\functions\zoek.php:3) in D:\Inetpub\vhosts\Iprop-groep7.icasites.nl\httpdocs\functions\zoek.php on line 36

Wie kan mij helpen? Dit is de code waar het om gaat:
Bedankt alvast!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?php require 'functions/connect.php';
 
function
zoekwoord($zoekwoord) {
    if ($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST")
    {

    $sql = mssql_query("SELECT count(*) FROM tblVoorwerp WHERE titel LIKE '%".$zoekwoord."%' OR beschrijving LIKE '%".$zoekwoord."%'");
    
    $totalSearch = mssql_result($sql, 0 ,0);

    //print '<p style="float:right;"><b>'.$totalSearch.'</b> resultaten voor <b>'.$zoekwoord.'</b></p><br />';
    //print '<p style="float:left;"><h1>Gevonden resultaten:</h1></p>';

    
    $sql = mssql_query("SELECT * FROM tblVoorwerp WHERE titel LIKE '%".$zoekwoord."%' OR beschrijving LIKE '%".$zoekwoord."%'");

        while($res = mssql_fetch_array($sql))
        {
?>

        <div class="productindex">
            <div class="productfoto">
                    foto
            </div>
            <div class="productnaam">
            <?php
                print $res['titel']."<br />";
                print $res['beschrijving'];    
            ?>

            </div>
            <div class="productverkoper">
            <?php
                print $res['verkoper'];
            ?>

            </div>
        </div>
            <?php
           }
    }
}

function
zoekdropdownbox() {
                                
                            $Query = 'SELECT rubrieknaam FROM tblRubriek WHERE superrubrieknr IS NULL';
                            $results = mssql_query($Query);?>

                            <select name ="rubrieknaam" size="1">
                                <option value=" ">Selecteer een rubriek:</option><?
                                for ($u = 0; $u < mssql_num_rows($results); $u++)
                                {

                                    $id = mssql_result($results,$u,'rubrieknaam');?>

                                    <option value="<? echo($id); ?>"><? echo($id); ?></option><?
                                } ?>

                            </select> <?
    }
?>

[/CODE]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Luuk Schouten
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 19:25:55
 
- SanThe -

- SanThe -

02/03/2009 12:50:00
Quote Anchor link
De function zoekwoord() mag je maar één keer declareren oftewel aanmaken.
 
Luuk Schouten

Luuk Schouten

02/03/2009 14:47:00
Quote Anchor link
Ja dat kan ik wel opmaken uit de foutmelding, zo ver was ik wel:P.
Nu kan ik alleen het probleem niet in mijn code terugvinden. Kunt u dat aangeven wat ik moet wijzigen?

Mvg
 
TJVB tvb

TJVB tvb

02/03/2009 14:49:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk include of require je het bestand meerdere keren.
 
- SanThe -

- SanThe -

02/03/2009 14:51:00
Quote Anchor link
Roep je dat script niet 2 keer aan?
 
Luuk Schouten

Luuk Schouten

02/03/2009 15:10:00
Quote Anchor link
Dat is de oplossing!
Ik had hem 1 keer ge-required helemaal boven aan de pagina, en halverwege bij een van de functies nog een keer ge-include.

Bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.