foutmelding not a valid MySQL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Carel

Carel

07/01/2008 20:28:00
Quote Anchor link
Ik ben verder gaan werken aan de zoekmachine en heb de onderstaande code. Alleen krijg ik nu de volgende foutmelding:

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in .....line38

line38= if (mysql_num_rows($res) >= 1)

Alvast bedankt voor hulp
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
<?php require_once("databaseconnectionuploaden.php"); ?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Zoeken</title>
</head>

<body>

<form form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post" enctype="multipart/form-data">
<input name="zoeken" type="text" id="zoekenn" size="30"><p>
<input type="submit" value="zoeken">
</form>

      <?php      
      if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
      {

      $zoeken = mysql_real_escape_string($_POST['zoeken']);

$zoekexploded = explode(' ', $zoeken);
$like = "";
foreach($zoekexploded as $k=>$v) {
if($k == 0) {
$like .= "`kolom` LIKE '%".$v."%' ";
}
else {
$like .= "OR `kolom` LIKE '%".$v."%' ";
}
}


// je query dan:
$sql = "
SELECT thumbnail, trefwoord
FROM afbeelding
WHERE "
.$like."
"
;
        
      $res = mysql_query($sql);

      if (mysql_num_rows($res) >= 1)
      {

      while ($row = mysql_fetch_array($res))
      {

      echo 'search results: <img src="'.$row['thumbnail'].'" alt="thumbnail" /></p>';
      }


      echo "<a href=\"zoeken.php\" title=\"zoek opnieuw\">zoek opnieuw</a>";
      }

      else
      {
      echo "<p>Er is niets gevonden op jou zoekterm:<b> $HTTP_POST_VARS[zoeken]</b></p>";

      echo "<p><a href=\"zoeken.php\" title=\"zoek opnieuw\">zoek opnieuw</a></p>";
      }
      }

      ?>

</body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Carel
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 12:19:27
 
- SanThe -

- SanThe -

07/01/2008 20:32:00
Quote Anchor link
Pas je script even aan en gebruik en tags om je code heen. Gebruik je Afbeelding knop om dit te doen.

SanThe.

Edit: Gebruik [ en ] en géén < en > bij de code tags.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Carel

Carel

07/01/2008 20:39:00
Quote Anchor link
Uhm... SanThe met die tags en
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php> aanwezig gebeurd er niets...moet ik nu alle php weghalen om daarna code toe te voegen?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

07/01/2008 20:39:00
Quote Anchor link
Hoogstwaarschijnlijk is je query mislukt, waarom controleer je dat nergens? Ga dat dus als eerste doen en zorg dat er een foutmelding gegeven wordt als de query mislukt...

ps. Wat betreft die code: gewoon de tags om je hele code heenplaatsen. Maakt niet uit of er PHP code in staat, dat gaat wel goed.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
- SanThe -

- SanThe -

07/01/2008 20:42:00
Quote Anchor link
Carel schreef op 07.01.2008 20:39:
Uhm... SanThe met die tags en
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php> aanwezig gebeurd er niets...moet ik nu alle php weghalen om daarna code toe te voegen?[/quote]
Zie mijn edit vorige post.
 
Carel

Carel

07/01/2008 20:58:00
Quote Anchor link
Zo beter? ERROR: Notice: Undefined variable: query in .....line 39 Query was empty

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);
?>

<?php require_once("databaseconnectionuploaden.php"); ?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Zoeken</title>
</head>

<body>

<form form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post" enctype="multipart/form-data">
<input name="zoeken" type="text" id="zoekenn" size="30"><p>
<input type="submit" value="zoeken">
</form>
      <?php      
      if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
      {

      $zoeken = mysql_real_escape_string($_POST['zoeken']);

$zoekexploded = explode(' ', $zoeken);
$like = "";
foreach($zoekexploded as $k=>$v) {
if($k == 0) {
$like .= "`kolom` LIKE '%".$v."%' ";
}
else {
$like .= "OR `kolom` LIKE '%".$v."%' ";
}
}

// je query dan:
$sql = "
SELECT thumbnail, trefwoord
FROM afbeelding
WHERE "
.$like."
"
;
if(!mysql_db_query($dbname,$query,$db)) die(mysql_error());
    
      $res = mysql_query($sql);

      if (mysql_num_rows($res) >= 1)
      {

      while ($row = mysql_fetch_array($res))
      {

      echo 'search results: <img src="'.$row['thumbnail'].'" alt="thumbnail" /></p>';
      }


      echo "<a href=\"zoeken.php\" title=\"zoek opnieuw\">zoek opnieuw</a>";
      }

      else
      {
      echo "<p>Er is niets gevonden op jou zoekterm:<b> $HTTP_POST_VARS[zoeken]</b></p>";

      echo "<p><a href=\"zoeken.php\" title=\"zoek opnieuw\">zoek opnieuw</a></p>";
      }
      }

      ?>

</body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Carel
 
- SanThe -

- SanThe -

07/01/2008 21:01:00
Quote Anchor link
De var 'query' bestaat niet, dat is duidelijk.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

07/01/2008 21:03:00
Quote Anchor link
Nee. Je hebt nu een nutteloze toevoeging gedaan die ook nog eens gebruik maakt van een verouderde functie.

Je zou het op deze manier moeten aanpakken. Code vanaf regel 41:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$res
= mysql_query($sql);

if(!$res)
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
}

else
{
    if (mysql_num_rows($res) >= 1)
    {

    while ($row = mysql_fetch_array($res))
    {

    echo 'search results: <img src="'.$row['thumbnail'].'" alt="thumbnail" /></p>';
    }
}

?>
 
Carel

Carel

07/01/2008 21:20:00
Quote Anchor link
Pfff de ene error na de andere krijg ik :)

Notice: Unknown column 'kolom' in 'where clause'
In query: SELECT thumbnail, trefwoord FROM afbeelding WHERE `kolom` LIKE '%lee%' in line 44

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);
?>

<?php require_once("databaseconnectionuploaden.php"); ?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Zoeken</title>
</head>

<body>

<form form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post" enctype="multipart/form-data">
<input name="zoeken" type="text" id="zoekenn" size="30"><p>
<input type="submit" value="zoeken">
</form>
      <?php      
      if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
      {

      $zoeken = mysql_real_escape_string($_POST['zoeken']);

$zoekexploded = explode(' ', $zoeken);
$like = "";
foreach($zoekexploded as $k=>$v) {
if($k == 0) {
$like .= "`kolom` LIKE '%".$v."%' ";
}
else {
$like .= "OR `kolom` LIKE '%".$v."%' ";
}
}

// je query dan:
$sql = "
SELECT thumbnail, trefwoord
FROM afbeelding
WHERE "
.$like."
"
;
    
$res = mysql_query($sql);

if(!$res)
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
}

else
{
    if (mysql_num_rows($res) >= 1)
    {

    while ($row = mysql_fetch_array($res))
    {

    echo 'search results: <img src="'.$row['thumbnail'].'" alt="thumbnail" /></p>';
    }

    echo "<a href=\"zoeken.php\" title=\"zoek opnieuw\">zoek opnieuw</a>";
}

      else
      {
      echo "<p>Er is niets gevonden op jou zoekterm:<b> $HTTP_POST_VARS[zoeken]</b></p>";

      echo "<p><a href=\"zoeken.php\" title=\"zoek opnieuw\">zoek opnieuw</a></p>";
      }
      }
      }

      ?>

</body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Carel
 
Joren de Wit

Joren de Wit

07/01/2008 21:25:00
Quote Anchor link
Heb jij een kolom met de naam 'kolom' dan in je tabel? Blijkbaar niet, dat is ook wat de foutmelding zegt.

Deze regels in je script kloppen dus niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if($k == 0) {
$like .= "`kolom` LIKE '%".$v."%' ";
}
else {
$like .= "OR `kolom` LIKE '%".$v."%' ";
}

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

07/01/2008 21:26:00
Quote Anchor link
Die is ook duidelijk toch?
 
Carel

Carel

07/01/2008 21:27:00
Quote Anchor link
Mijn excuus mijn fout, het werkt als een trein nu thank you!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.