FPDF - FPDI - DOMPDF - ENZ

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Liefhebber Laravel

Liefhebber Laravel

16/10/2017 15:12:33
Quote Anchor link
Hoi,

Ik zoek een eenvoudige manier om PDF documenten op te bouwen. Ik heb reeds een 'template' PDF-document dat een briefhoofd bevat. Belangrijk om weten is dat de eerste pagina een andere hoofding heeft dan alle volgende pagina's.

Dus als ik de PDF creëer, moet de eerste pagina van het bestaande PDF bestand gebruikt worden als 'background' voor mijn eerste pagina. En telkens als een pagina toegevoegd wordt (dus als de inhoud meer dan 1 pagina overschrijdt), moet de tweede pagina uit de bestaande PDF als 'background' worden gebruikt.

Ik heb al enige ervaring met FPDF. Daarmee kan je echt een PDF 'tekenen'.
Er bestaat een 'gepimpte' versie 'FPDI' die bestaande PDF's kan importeren (FPDI), maar daar vind ik ook niet de oplossing voor mijn probleem.

Bestaat er een andere tool die ik hiervoor kan gebruiken?

Bedankt voor jullie hulp, tips!
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 07:27:23
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/10/2017 22:40:55
Quote Anchor link
Dit lijkt mij meer iets dat je programmatisch oplost in een of andere routine die de achtergrond opzet, los van de PDF-library die je gebruikt? Stel je hebt bijvoorbeeld een methode drawHeader():
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
// init
$this->firstPage = true;

// wordt elke pagina aangeroepen
public function drawHeader() {
    if ($this->firstPage) {
        // doe iets speciaals voor de eerste pagina
        // ...
        // klaar met eerste pagina

        $this->firstPage = false;
    }
else {
        // doe iets voor de overige pagina's
        // ...

    }
}

?>

Mogelijk heb je niet eens een "else" nodig. Crux hier is dat je op een of andere manier bijhoudt dat je de eerste pagina hebt gehad.
 
Jan te Pas

Jan te Pas

17/10/2017 11:25:06
Quote Anchor link
Er is een open source http://www.fpdf.org waarmee je PDF bestanden kunt maken. Er is veel documentatie aanwezig met voorbeelden. Wellicht een zoekrichting?
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

17/10/2017 14:14:45
Quote Anchor link
Met de "PDF toolkit" kun je twee PDF-en samenvoegen (een voor de tekst, een voor de achtergrond): https://www.pdflabs.com/docs/pdftk-man-page/#dest-op-multistamp . PDFtk kun je helemaal vanaf de commandline aanroepen (en dus ook vanuit PHP).
 
Mausie Wausie

Mausie Wausie

18/10/2017 22:23:49
Quote Anchor link
Hoi,

Kijk eens naar TCPDF: https://tcpdf.org/, Documentatie: http://www.radmin.com/tcpdf/doc/com-tecnick-tcpdf/TCPDF.html

Deze class is een uitbreiding van de class FPDF en werkt ook met FPDI om pdf bestanden samen te voegen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.