Frans op me site!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

 - Diov  -

- Diov -

22/08/2011 13:15:59
Quote Anchor link
Beste,
ik heb enkele franse teksten op me site.
Maar kijk:http://www.smik.tk

Er komt dit op '�' hoe kan je dat verkomen en heeft er iemand een oplossing?
Alvast bedankt

Dem ian
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 17:58:36
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2011 13:17:14
Quote Anchor link
1) Of je gebruikt de entities
2) Of je gebruikt de UTF-8 charset in:
- header()
- metatag
- collations van je database op alle velden, tabellen
 
 - Diov  -

- Diov -

22/08/2011 13:21:57
Quote Anchor link
Waar kan ik die entities vinden. En wat is dat?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2011 13:23:53
Quote Anchor link
3 sec. googlen:

http://www.w3schools.com/tags/ref_entities.asp

Geldt niet voor als je UTF-8 gebruikt. In jouw geval zullen je collations van je database niet op UTF-8 staan, of er ontbreekt een header()

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
   header('Content-Type: text/html; charset=utf-8');
 
 - Diov  -

- Diov -

22/08/2011 13:26:09
Quote Anchor link
Ok,
Dus als ik dit in mijn head zet:
header('Content-Type: text/html; charset=utf-8');

Dan zijn die utf-8 weg?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2011 13:26:33
Quote Anchor link
try... ;-)

Dat is overigens niet de enige voorwaarde, zoals je hierboven ziet.
Gewijzigd op 22/08/2011 13:27:26 door - Ariën -
 
 - Diov  -

- Diov -

22/08/2011 13:30:15
Quote Anchor link
Waar moet ik hem zetten?
in mijn .css bestand?

Of gewoon in mijn head?
 
Write Down

Write Down

22/08/2011 13:34:50
Quote Anchor link
Dat is een PHP code...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2011 13:35:10
Quote Anchor link
dit heeft niks met CSS te maken. Die header moet bovenaan de site staan. Voor de HTML.
 
 - Diov  -

- Diov -

22/08/2011 13:36:31
Quote Anchor link
Ok bedankt.
Ik heb 1 gemaakt met meta maar die was ook handig van jouw.
Bedankt voor je hulp en tijd natuurlijk.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.