From adres niet te zien

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Piet Haasrecht

Piet Haasrecht

29/06/2010 14:59:36
Quote Anchor link
Dag Allen,

Ik heb een script gevonden op internet waarmee ik verder ben gaan puzzelen en het heb aangepast naar mijn wensen.

Het enige wat het moet kunnen is checken of het mail adres juist is, en knop 1 moet verzenden naar mailadres 1 en knop 2 verzenden naar mailadres 2. Verder stuurt de server een bevestigings mail weer terug naar het adres wat ingevuld is in het invoer veld. Maar dat is juist het probleem. Als ik het formulier invul krijg ik netjes het bericht binnen maar het afzenderveld is leeg. Hierdoor krijg ik ook gelijk een bericht terug dat de bevestiging niet is af te leveren.

hieronder het script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
<?php
[code]<?php
if(!empty($_POST['Submit']))
{

if(!ereg("^[_a-zA-Z0-9-]+(\.[*@([a-zA-Z0-9-]+)*@([a-zA-Z0-9-]+\.)+([a-zA-Z]{2,4})$", $_POST['uwemail']))
    {
$error_msg .="- Voer astublieft een geldig email adres in.<br>"; }
    
if(!empty($error_msg))
    {

    //Een van de velden werd niet goed ingevuld
    echo "<b>Contact webmaster kon niet worden uitgevoerd door volgende redenen:</b><br><br>";
    echo $error_msg;
    echo "<br>Klik alstublieft op <a href=javascript:history.back(1)>Ga terug</a> en vul alle velden in.<br><br>";
    }

else
    {
    $recipient = "[email protected]"; //Het email adres van de persoon die vragen moet ontvangen.
    $header = "From: " . $uwemail . "\n";  
    mail($recipient, $subject, $mail_body, $header);
    echo "<b>Uw bericht is succesvol verzonden</b>";
    echo "<a class=\"main\" href='javascript:history.back(1)'>Ga terug</a>";
    }
}

if(!empty($_POST['Submit2']))
{

if(!ereg("^[_a-zA-Z0-9-]+(\.[*@([a-zA-Z0-9-]+)*@([a-zA-Z0-9-]+\.)+([a-zA-Z]{2,4})$", $_POST['uwemail']))
    {
$error_msg .="- Voer astublieft een geldig email adres in.<br>"; }
    
if(!empty($error_msg))
    {

    //Een van de velden werd niet goed ingevuld
    echo "<b>Contact webmaster kon niet worden uitgevoerd door volgende redenen:</b><br><br>";
    echo $error_msg;
    echo "<br>Klik alstublieft op <a href=javascript:history.back(1)>Ga terug</a> en vul alle velden in.<br><br>";
    }

else
    {
    $recipient = "[email protected]"; //Het email adres van de persoon die vragen moet ontvangen.
    $header = "From: " . $uwemail . "\n";  
    mail($recipient, $subject, $mail_body, $header);
    echo "<b>Uw bericht is succesvol verzonden</b>";
    echo "<a class=\"main\" href='javascript:history.back(1)'>Ga terug</a>";
    }
}

else
{
?>


<form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="POST" name="contact">
  <table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
    <tr>
      <td><br>
        <table width="23%" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0">
          <tr>
            <td height="2">Email-adres :</td>
            <td width="225" height="2" colspan="2"> <input type="text" name="uwemail" size="20">
              <font size="2"> * </font></td>
          </tr>
          <tr>

          </tr>
          <tr>
            <td width="93">&nbsp;</td>
            <td colspan="2"> <div align="left">
              <input type="Submit" name="Submit" value="Inschrijven" />
              <input type="Submit" name="Submit2" value="Uitschrijven" />
            </div><div align="left"></div></td>
          </tr>
        </table>
        <table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" height="100%">
          <tr>
            <td>&nbsp;</td>
          </tr>
        </table>
      </td>
    </tr>
  </table>
</form>

<?php
}
?>

?>
Gewijzigd op 30/06/2010 08:41:26 door Piet Haasrecht
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 15:52:13
 
Roel -

Roel -

29/06/2010 15:09:59
Quote Anchor link
Zet je gehele code even tussen code tags.
Gewijzigd op 29/06/2010 15:10:56 door Roel -
 
- SanThe -

- SanThe -

29/06/2010 15:12:21
Quote Anchor link
Zet dit bovenin je script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

// rest
?>


Zie verder Mailheaders.
Gewijzigd op 29/06/2010 15:14:02 door - SanThe -
 
Piet Haasrecht

Piet Haasrecht

30/06/2010 08:42:41
Quote Anchor link
Als ik de bovenstaande code erin zet en ik voer het script uit krijg ik de volgende fouten:
Notice: Undefined variable: uwemail in
test.php on line 18

Notice: Undefined variable: subject in
test.php on line 19

Notice: Undefined variable: mail_body in
test.php on line 19
Gewijzigd op 30/06/2010 08:45:43 door Piet Haasrecht
 
TJVB tvb

TJVB tvb

30/06/2010 08:54:04
Quote Anchor link
De foutmeldingen laten zien wat het probleem is.
De variabelen $uwemail die gebruikt wordt op regel 18 is niet gedefinieerd (er zit geen waarde in)
De variabelen $subject die gebruikt wordt op regel 19 is niet gedefinieerd (er zit geen waarde in)
De variabelen $mail_body die gebruikt wordt op regel 19 is niet gedefinieerd (er zit geen waarde in)

Je moet zorgen dat er een waarde in zit.
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

30/06/2010 11:01:07
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$header = "From: " . $uwemail .


Op regel 18 zie ik dat staan. maar voor deze regel zie ik nergens $uwemail voorkomen!

Dus wat je moet doen, is variablen zetten. ik neem aan dat je met @uwemail de inhoud van het tekstvak op regel 56 wil instellen. dan doe je gewoon zo:

$_POST['uwemail'];

En om $uwemail zo te maken, zet je gewoon ergens voor regel 18

$uwemail = $_POST['uwemail'];
Zo.

En ik raad je aan om op regel 2 even de variablen te zetten. bijv zo:
(lees de oranje tekst)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$uwemail
= $_POST['uwemail'];
$subject = // de subject van je mail, ik weet niet of je die van een form af wil
           // halen, of gewoon zelf het stukje tekst in het script wil schrijven
           // maar als je hem uit een form wil halen, zet je hier
           // $_POST['<!-- de naam van het veld waar je het uit wil halen-->'];

$mail_body = // hetzelfde als het stukje hierboven :-)

// en dan als je alle variablen gezet heb, enter dan een paar keer en begin dan met je code.
// houd het overzichtelijk, en overzichtelijkheid is belangerijk bij php.



if(!empty($_POST['Submit']))
{

if(!ereg("^[_a-zA-Z0-9-]+(\.[*@([a-zA-Z0-9-]+)*@([a-zA-Z0-9-]+\.)+([a-zA-Z]{2,4})$", $_POST['uwemail']))

// de rest van de code
?>

Ik raad je aan om nog even naar variabelen en naar Superglobals te kijken.
Gewijzigd op 30/06/2010 11:02:46 door Dalando De Zuil
 
Piet Haasrecht

Piet Haasrecht

30/06/2010 11:22:54
Quote Anchor link
Dank! als ik de variabele heb gezet dan doet hij het. Nogmaals bedankt voor jullie hulp!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.