frontcontroller

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »
- Rob -

- Rob -

13/12/2016 18:45:31
Quote Anchor link
Hallo,

Ik vroeg me af hoe ik met frontcontroller of framework kan zorgen dat www.JOUWDOMEIN.nl/paneel/page/profiel.php?gebruikersnaam=rob naar www.JOUWDOMEIN.nl/paneel/profiel/rob wordt veranderd, en dat dit het zelfde wordt gedaan bij bv. Luuk dat www.JOUWDOMEIN.nl/paneel/page/profiel.php?gebruikersnaam=luuk dit wordt: www.JOUWDOMEIN.nl/paneel/profiel/luuk alvast bedankt voor de uitleg.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 13:13:35
 
- SanThe -

- SanThe -

13/12/2016 19:17:59
Quote Anchor link
Dat is toch dezelfde vraag als in je vorige topic https://www.phphulp.nl/php/forum/topic/link-van-gebruiker/100637/
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/12/2016 21:03:16
Quote Anchor link
Eigenlijk wel, maar ik houd deze maar even open omdat de topicstarter meer een idee zoekt van de werking van een frontcontroller.

Het is eigenlijk, zoals Thomas v/d Heuvel al eerder zegt, de beste oplossing om met een enkele rewrite rule alles door te verwijzen naar de index.php. Als je dan de $_SERVER['REQUEST_URI'] ontleedt dan kan je alles wat tussen de slashes staat apart in een array-element zetten.

Een mooi artikel daarover heeft hij geschreven op: http://fangorn.thijma.nl/news/redirecting-all-requests-to-index-php-with-htaccess
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

13/12/2016 21:20:01
Quote Anchor link
De werking van een frontcontroller in samenwerking met rewrite rules:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
http://mijnsite.nl/                     gaat naar /index.php
http://mijnsite.nl/about                gaat naar /index.php
http://mijnsite.nl/contact              gaat naar /index.php
http://mijnsite.nl/contact/confirmation gaat naar /index.php


In index.php wordt vervolgens gekeken wat de opgevraagde route was:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
http://mijnsite.nl/                      route: /
http://mijnsite.nl/about                 route: /about  
http://mijnsite.nl/contact               route: /contact
http://mijnsite.nl/contact/confirmation  route: /contact/confirmation


Aan de hand van de route wordt vervolgens een controller aangeroepen. (lees: voor iedere route een aparte controller).
Een controller is een gewone PHP class met een aantal methods (functies)
Iedere (public) method is vervolgens het begin waarin een bepaalde pagina opgebouwd gaat worden. Dit begint doorgaans met het verzamelen van data, meestal uit de database. Vervolgens wordt de HTML opgebouwd.

Voordelen
Er zijn best een aantal behoorlijke voordelen te benoemen. Je hebt bijvoorbeeld geen problemen meer met relatieve paden omdat je altijd vanuit hetzelfde punt begint; namelijk /index.php Een ander voordeel is dat je heel makkelijk een autoloader voor je classes kunt gebruiken waarna je ook geen include of require meer hoeft te gebruiken.
Het komt de beveiliging en de structuur ook ten goede. Als laatste zo even uit het hoofd heb je direct de user-friendly URL's waar ik in het andere topic al over begon. En je bent van de .php extensies af in je url's.
Gewijzigd op 13/12/2016 21:26:22 door Frank Nietbelangrijk
 
- Rob -

- Rob -

14/12/2016 17:00:23
Quote Anchor link
Als ik eerder ben snao ik hier helemaal niks van... Frank Nietbelangrijk? Hoe kan ik daarmee zorgen dat /gebruikersnaam=rob naar /rob wordt veranderd? Ariën? Ik snap niet echt hoe ik daarmee dan die link kan veranderen. Kan iemand mij even precies uitleggen hoe dat werkt en niet doorlinken naar scripts in het engels want daar begrijp ik sowieso al veel minder van.. Alvast bedankt!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/12/2016 17:53:27
Quote Anchor link
In dit geval hoef je geen $_GET te gebruiken omdat alles op de index al wordt aangeroepen. In plaats van $_GET vind je in $path je hele pad in de URL gesplits in een array.

Dus met www.domein.nl/gebruiker/rob zal je op de eerste positie van je array (array's beginnen in PHP bij 0) je naam Rob vinden.
Dus $path[1].
Gewijzigd op 14/12/2016 17:55:27 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/12/2016 22:31:57
Quote Anchor link
Heb je de code uit het linkje dat Ariën je gegeven heeft al geprobeerd toe te passen?

Je maakt in dat artikel twee bestandjes aan op de root van je website. een .htaccess bestand en een index.php bestand. En wat gebeurd er dan?
 
Bart V B

Bart V B

15/12/2016 08:57:04
Quote Anchor link
Ik denk (zonder te lezen wat er allemaal in dit topic is geschreven) wat jou probleem is. :)
Quote:
Hoe kan ik daarmee zorgen dat /gebruikersnaam=rob naar /rob wordt veranderd? Ariën?

Daar zit niks magisch in.
Die links moet je zelf bouwen, dus hard coded maken.
Dus als je de link:
http://www.domein.tld/gebruiker/rob/ maakt.
Dan word je link vertaald onderwater naar:
http://www.domain.tld/profiel.php?gebruikersnaam=rob
Dus in je html moet jij alleen de links maken als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="http://www.domein.tld/gebruiker/rob/">Gebruiker Rob</a>

De voodoo gebeurd onderwater, maar de code van de link moet je zelf doen.
Het is niet zo dat er een oplossing is om profiel=?rob "zomaar" ineens als link /rob is.
Gewijzigd op 15/12/2016 08:58:02 door Bart V B
 
- Rob -

- Rob -

15/12/2016 15:34:42
Quote Anchor link
Ja maar hoe kan ik dan die gebruikersnaam krijgen bij http://www.domein.tld/gebruiker/rob/ ?


- Ariën -:
Quoten van het voorgaande bericht is niet nodig.
Gewijzigd op 15/12/2016 16:04:35 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/12/2016 15:59:00
Quote Anchor link
Die gebruikersnaam in de URL typt de gebruiker in, of genereer je zelf in een link op je site om het uit de database te halen.

Een simpel voorbeeldje voor een simpele ledenlijst waarin je de usernaam ophaalt en linkbaar maakt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<ul>
<?php
$sql
= "SELECT username FROM users";
$result = $mysqli->query($sql);
while($data = $result->fetch_assoc()) {
    echo '<li><a href="/gebruiker/'.$data['username'].'">'.ucfirst($data['username']).'</li>';
}

?>

</ul>

Aan de hand van de waarde waar op die plek in de URl (in dit geval 'rob' moet je script de juiste gegevens van Rob erbij pakken. Als er Tim staat pak je Tim etc.
Als er helemaal geen gebruiker bestaat met die naam, dan toon je een foutmelding met daarin dat de naam niet bekend is.
Gewijzigd op 15/12/2016 16:06:03 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/12/2016 16:41:13
Quote Anchor link
Zoals hierboven al geschetst wordt zul je wat extra werk moeten verzetten. Enerzijds zul je functionaliteit moeten hebben die op een of andere manier op grond van het zogenoemde applicatie-pad (het deel van de URL dat van belang is voor je applicatie) bepaalt welke code uitgevoerd moet worden en anderzijds, waar jouw vraag over ging, zul je in je applicatie functionaliteit moeten hebben die deze applicatie-paden genereert. Dit resulteert dus in een soort van "dubbel gelinkte lijst".

Wat je ook nog zou kunnen overwegen is het volgende. Je zou de ontleding van een URL nog verder kunnen opdelen. Volgens mij had @Frank het in een ander recent topic over slugs. Dit zijn in wezen de partjes in de URL die van belang zijn voor je applicatie (en dus ook: de onderdelen waaruit het applicatie-pad is opgebouwd). Alle slugs bij elkaar vormen het applicatie-pad. Voor bovengenoemde functionaliteit zijn applicatie-paden bijvoorbeeld:

gebruiker/rob (slugs: gebruiker, rob)
gebruiker/henk (slugs: gebruiker, henk)
et cetera

De eerste slug is altijd "gebruiker". Als je -heel simpel gesteld- de REQUEST_URI explode op "/" dan heb je meteen alle partjes. Je zou dan de eerste slug ("gebruiker") kunnen gebruiken om bijvoorbeeld gebruiker.php te includen die vervolgens iets met de tweede ("rob", "henk") en volgende slugs doet. Op deze manier houd je je index.php schoon en generiek. Hier wordt immers niets specifieks gedaan met betrekking tot gebruikers, index.php include enkel een ander bestand dat het specifieke werk verricht.
Gewijzigd op 15/12/2016 16:45:51 door Thomas van den Heuvel
 
- Rob -

- Rob -

15/12/2016 18:28:24
Quote Anchor link
Ik krijg telkens de error Fatal error bij iets uit de datbase te halen, ook met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$sql = "SELECT username FROM users";
$result = $con->query($sql);
while($data = $result->fetch_assoc()) {
    echo '<li><a href="/gebruiker/'.$data['username'].'">'.ucfirst($data['username']).'</li>';
}

dit geeft die dan steeds als error: Call to a member function fetch_assoc() on a non-object
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/12/2016 18:31:55
Quote Anchor link
Het is een voorbeeld, je zult op zijn minst $con moeten initialiseren met mysqli

$con = new mysqli("localhost", "user", "password", "databasename");
Gewijzigd op 15/12/2016 18:33:20 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.