FULLTEXT search probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Christophe Hollebeke

Christophe Hollebeke

12/11/2010 11:16:11
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een eigen zoekrobotje ontworpen die hier terug te vinden is:
http://www.vazodo.com

Daar ik in de query de functie 'LIKE' gebruik, ben ik nu bezig deze te wijzigen in FULLTEXT search.

Helaas wanneer ik nu zoek op een bestaand woord, wordt er niks gevonden.

Hieronder vind je enkele gegevens:

...
$search = $_GET['search'];
...
$query = "SELECT * FROM links WHERE MATCH('title', 'description', 'keywords') AGAINST ('".$search."') ORDER BY input_date DESC LIMIT";
...

In phpmyadmin heb ik een fulltext-index 'links_index' aangemaakt die volgende velden bevat: title, description, keywords.

Hoe komt het als ik een woord opzoek waarvan ik zeker weet dat deze in één van deze velden staat, toch niet gevonden wordt?

Christophe
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:37:01
 
Chris -

Chris -

12/11/2010 11:18:38
Quote Anchor link
De index moet je opnieuw opbouwen na het wijzigen van content. Heb je toevallig een foutmelding (oftewel, weet je zeker dat de query wordt uitgevoerd?) Je hebt overigens SQL-injectie mogelijkheden, pas hier mee op.
 
Christophe Hollebeke

Christophe Hollebeke

12/11/2010 12:03:36
Quote Anchor link
Chris,

Alvast bedankt voor de snelle reactie én tip ivm SQL-injectie.
Hoe kan ik SQL-injectie voorkomen?
Ik heb dit geprobeerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$search = mysql_real_escape_string($_GET['search']);


En hoe kan ik dit het beste testen?

(Dit test ik nog niet online, maar lokaal op mijn pc)

Ivm de FULLTEXT-search, heb deze tutorial gevolgd:
http://www.sitemasters.be/tutorials/2/1/423/MySQL/Fulltext_Search

Maar moet ik nog een handeling uitvoeren om deze index te vullen?

Christophe




Toevoeging op 12/11/2010 17:10:55:

Het lukt me wel om een query uit te voeren in phpmyadmin, maar op de php-pagina zegt deze geen resultaten te vinden.

Toevoeging op 12/11/2010 17:19:16:

Probleem is opgelost door quotes weg te halen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.