functie add_score(); wie helpt?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ano Niem

Ano Niem

23/01/2005 16:46:00
Quote Anchor link
Ok, ik ben misschien bezig met te grote scripts waardoor kleine niet meer lukken.

Ik probeer een functie te maken die als volgt werkt:
add_score($naam);

en in score.txt word er achter de naam het getal wat er staat verhoogt met 1. Dus eerst was score.txt:
nicka 2
nickb 3
nickc 9
en na aanroepen van add_score($naam); waarbij $naam = nickb; score.txt er zo uit komt te zien:
nicka 2
nickb 4
nickc 9

Lijkt me vrij duidelijk. Heeft iemand toevallig al een dergelijke functie?
of kan iemand deze makkelijk maken? Mij zal het wel lukken alleen is mijn denkwijze momenteel een beetje omstreden.

Mvg Sickness

ps: credits komen uitaart terug ;)
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 13:55:52
 
Roy Bongers

Roy Bongers

23/01/2005 17:00:00
Quote Anchor link
Waarom niet in een tabel :/

Volgensmij moet je je txt dan regel voor regel uit gaan lezen en op elke regel kijken of de naam gelijk is aan $naam en vervolgens de score er uit vissen en daar een bij op tellen.

Dat is het uitlezen het opslaan is volgensmij weer iets lastiger.

Ik kan je verder niet helpen ik gebruik bijna nooit txt's in iedergeval niet als soort van database. Misscihen dat onder scripts nog ergens een gastenboek staat wat met txt's werkt. Misschien heb je daar wat aan :)
 
Ano Niem

Ano Niem

23/01/2005 17:53:00
Quote Anchor link
Ik werk niet met mysql omdat ik geen mysql database ter beschikking heb.
Ik werk liever ook met mysql.

Ik had al bij bestaande scripts gekeken of er iets bruikbaars bij zat maar tot zo ver niet :(
 
Legolas

Legolas

23/01/2005 17:53:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php

function addScore($user) {
$file = "score.txt";
$fh = fopen($file, "r");
while(!feof($fh)) {
  $line = fgets($fh);
  $line = trim($line);
  if($line != "") {
    $lines[] = $line;
  }
}

fclose($fh);

for($i = 0; $i < count($lines); $i++) {
   $exploded = explode("=", $lines[$i]);
   $lines[$i]["user"] = $exploded[0];
   $lines[$i]["score"] = $exploded[1];
}


for($i = 0; $i < count($lines); $i++) {
   if($lines[$i]["user"] == $user) {
      $lines[$i]["score"] = $lines[$i]["score"] + 1;
   }
}


for($i = 0; $i < count($lines); $i++) {
   $tekst .= $lines[$i]["user"] . "=" . $lines[$i]["score"];
}


$fh = fopen($file, "w");
fwrite($fh, $tekst)) {
fclose($fh);

}


?>
 
Legolas

Legolas

23/01/2005 17:55:00
Quote Anchor link
btw dan komt het tekst bestand er zo uit te zien:

usera=2
userb=6
userc=1

etc...
 
Ano Niem

Ano Niem

23/01/2005 18:26:00
Quote Anchor link
ThnQ,
daar kan ik iets mee :)

_o_
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.