Functie error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ni bot

ni bot

26/06/2008 11:04:00
Quote Anchor link
hallo,

ik ben bezig met een blogje, en ik wou functies maken voor datum en gebruikers
ik haal de datum op uit datase en wil dat fatsoenlijk weergeven en ik haal een gebruikersid uit de datbase en wil dat omzetten naar een naam en dat via een functie.

Ik heb dus een probleem de functies werken niet, ik include het bestand met de functies goed! en roep de functie netjes aan via:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
 $datum
= datum($rij['nieuwsDatum']);
$nieuwsGebruiker = gebruiker($rij['nieuwsGebruikersID']);
?>


en de functie is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?
function datum($datum)
{

    $datumarray = explode(" ", $datum);
    $dag     = $datumarray[0];
    $maand    = $datumarray[1];
    $jaar    = $datumarray[2];
    
    $maand_array = array("januari", "februari", "maart", "april", "mei", "juni", "juli", "augustus", "september", "oktober", "november", "december");
    $maand = $maand_array[$maand - 1];
    $datum = "$dag $maand $jaar";
    return $datum;
}

function
gebruiker($nieuwsGebruiker)
{

    $query = "SELECT gebruikersNaam FROM gebruikers WHERE gebruikersID = ".$nieuwsGebruikersID."";
    $resultaat     = mysql_query($query);
    while($rij = mysql_fetch_array($resultaat))
    {

        $gebruikersNaam = $rij['gebruikersNaam'];
    }

    $nieuwsGebruiker = "$gerbuikersNaam";
    
    return $nieuwsGebruiker;
}
    
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ni bot
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 21:46:51
 
B a s
Beheerder

B a s

26/06/2008 11:12:00
Quote Anchor link
Volgens mij sla je sowieso je datum verkeerd op, want anders zou je hem gewoon direct uit je database kunnen halen en weergeven zonder een extra functie te gebruiken. Sla datum en tijd altijd op als DATETIME in je database. Dan kun je er van alles en nog wat mee doen.

Probeer verder de query van 'gebruiker()' eens te echo-en. Dus gooi een echo onder je $query = .. (echo $query . '<p>';) en kijk of die wordt getoond. Want als je geen error krijgt, dan doet hij niets. Als hij de functie niet kon aanroepen had je een melding gekregen dat de functie niet bestaat.

Copy/paste de echo eens in je phpMyAdmin SQL veld als je de error niet ziet. Heeft de $rij['nieuwsGebruikersID'] wel inhoud?
 
Wim Smit

Wim Smit

26/06/2008 11:13:00
Quote Anchor link
NiBot schreef op 26.06.2008 11:04:
hallo,

Ik heb dus een probleem de functies werken niet, ik include het bestand met de functies goed! en roep de functie netjes aan via:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
 $datum
= datum($rij['nieuwsDatum']);
$nieuwsGebruiker = gebruiker($rij['nieuwsGebruikersID']);
?>



Ik zie je daar de functies niet aanroepen?


Oh wacht ik ben kippig. :P
Kan het mss foutgaan omdat je de functie aanroept met $rij['nieuwsGebruikersID'] maar in de functie $nieuwsGebruiker gebruikt?
Idem voor de datum.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wim Smit
 
- Roland -

- Roland -

26/06/2008 11:22:00
Quote Anchor link
@ wim Nee binnen een functie gebruik variabel(namen) die geheel los staan van de aanroep variabelen (uit je hoofdscript)

Dat is juist de basis van het gebruik van functie's


@ Nibot , echo die var is voor je hem in de functie gooid !
 
Wim Smit

Wim Smit

26/06/2008 11:26:00
Quote Anchor link
@Ruud. Ik doelde meer op het feit dat hij zijn functie aanroept met $rij['nieuwsGebruikersID'], maar dat de functie als invoer $nieuwsGebruiker verwacht.
 
- Roland -

- Roland -

26/06/2008 11:30:00
Quote Anchor link
@wim Toch echt even het gebruik van functie's bestuderen

itt called by reference wordt de variabele : called by value

Dit betekend in ned. de waarde van de var wordt gekopieerd in de parameter var vd functie
 
Wim Smit

Wim Smit

26/06/2008 11:46:00
Quote Anchor link
@Ruud Ik ga dat eens bestuderen, ik was daar nog niet mee bekend. Weer een mooi leermoment. :)
 
Mastha-Hacker

Mastha-Hacker

26/06/2008 11:58:00
Quote Anchor link
Het probleem is ongeveer 10 minuten geleden al opgelost. In de functie was geen goede database connectie. Ik hoop dat Nico nog ff de details hier verteld..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.