functie geeft array weer -> waarde uithalen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bart C

Bart C

16/11/2012 22:42:13
Quote Anchor link
Hoi,

ik heb een functie overgenomen :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
function week_start_end($date)
{

    // Reken de UNIX timestamp van de datum uit en tel er 2 uur bij
    // op. Om problemen met zomer/wintertijd te voorkomen.

    $timestamp = strtotime($date) + 7200;
    $datetime = date('w' , $timestamp);

    // Hier bekijken we hoeveel dagen we van de datum af moeten trekken
    // om de eerste dag van de week te vinden en hoeveel we er bij op
    // moeten tellen om de laatste dag van de week te vinden.

    $startoffset = ($datetime != 0) ? $datetime - 1 : 6;
    $endoffset = ($datetime != 0) ? 7-$datetime : 0;

    // Hier berekenen we de timestamp van de eerste en laatste dag
    // van de week, en zoeken we het weeknummer op.

    $weekstart = $timestamp - ($startoffset * 86400);
    $weekend = $timestamp + ($endoffset * 86400);
    $weeknumber = date("W", $timestamp);
    return array("start" => $weekstart, "end" => $weekend, "number" => $weeknumber);
}

?>


ik wil nu de $weekstart uithalen maar slaag er niet in...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$current_date
= date("d-M-y");
$startdate = date("d-M-Y", week_start_end($current_date)["start"]);
?>


Hoe moet ik het wel doen?
thx

Toevoeging op 16/11/2012 22:46:52:

Dit werkt wel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$current_date
= date("d-M-y");
$week_start_end = week_start_end($current_date);
$startdate = date("d-M-Y", $week_start_end["start"]);
?>


Kan ik dat ook in één lijn doen?
Gewijzigd op 16/11/2012 22:42:50 door Bart C
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 21:52:06
 
Wouter J

Wouter J

16/11/2012 22:47:04
Quote Anchor link
Je kan in PHP dat niet meteen doen (als je PHP5.3 of lager gebruikt in elk geval). Je moet de waarde van week_start_end opslaan in een variabele en dan varname['start'] gebruiken.

Je kan een object teruggeven, dan mag het wel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
function foo(...) {
    // ...

    return (object) array('a' => 'foo', 'b' => 'bar');
}

?>


in gebruik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
echo foo(...)->a; // 'foo'
echo foo(...)->b; // 'bar'
?>
Gewijzigd op 16/11/2012 22:49:20 door Wouter J
 
John D

John D

16/11/2012 22:47:29
Quote Anchor link
ik denk dat je het niet op die manier kan returnen. Misschien wat ombouwen? Zie voorbeeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
function arrFunc() {
$returnarray = array(some,arrray,stuff);
return $returnarray;
}

?>
Gewijzigd op 16/11/2012 22:54:38 door John D
 
Bart C

Bart C

17/11/2012 00:55:45
Quote Anchor link
Bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.