Functie met niet-verplichte argumenten?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wesley

Wesley

25/12/2007 14:42:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben voor mezelf wat handige dingen in een config.php file aan het zetten.
Wat ik me afvraag:
Hoe maak je functie's waarbij bepaalde argumenten niet gezet hoeven te zijn?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 05:33:05
 
- -

- -

25/12/2007 14:50:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    function bla($foo, $bar = null)
    {

        // hoi
    }
?>


Op deze manier hoeft $bar niet meegegeven te zijn, en als hij niet is meegegeven is hij null.
 
Wesley

Wesley

25/12/2007 14:52:00
Quote Anchor link
Dankjewel! :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.