functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Siep de Veer

siep de Veer

06/12/2012 14:49:13
Quote Anchor link
mijn functie werkt niet omdat ik niet snap/weet waar de <a href=""> moet staan.

ik wil namelijk dat heel de tr een link is en niet alleen een kolom(<td>)

Quote:
<html>
<head>
<script>
$(document).ready(function() {
$('#overzicht tr').click(function() {
var href = $(this).find("a").attr("href");
if(href) {
window.location = href;
}
});
});
</script>

</head>
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
        
            echo"<table id='overzicht' border='1px'>";
            echo"<tr><td>het tid</td><td>datum</td><td>opdracht afgerond</td></tr>";
            
            $sqll = "SELECT TID, TDA, TND FROM VBL WHERE HISTORY IS NOT NULL";
            $sql = ibase_query($conn, $sqll) or die (ibase_errmsg());
            while($row = ibase_fetch_assoc($sql)){
                $tid = $row['TID'];
                $tda = $row['TDA'];
                $tnd = $row['TND'];
                echo"<tr><a href='index.nl/tck/$lidid'><td>".$tid."</td><td>".$tda."</td><td>".$tnd."</td></a></tr>";
            }

            echo "</table>";
        ?>

</body>
</html>
Gewijzigd op 06/12/2012 14:59:01 door Siep de Veer
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 13:06:18
 
Kris Peeters

Kris Peeters

06/12/2012 15:13:16
Quote Anchor link
Het is niet de bedoeling dat je een <a> rond een aantal <td>'s zet.
De child van een <tr> hoort een <td> of <th> te zijn. Daar hoort niets tussen te komen.

Verder is het ook nutteloos, aangezien je niet een link wil, maar een onClick op de <tr>.
Eens de gebruiker op een <a> klikt, wordt de pagina verlaten en ben je sowieso niets meer met je javascript.
( dit laatste houd je tegen met e.preventDefault() ).

Oplossing: we zetten een data- attribute op de <tr>. En dan lezen we die uit.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
...
echo'<tr data-href="index.nl/tck/' . $lidid .'"><td>' . $tckid . '</td><td>' . $tdate . '</td><td>' . $tnood . '</td></tr>';
...

?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$(document).ready(function() {
  $('#overzicht tr').click(function(e) {
    var href = $(this).data("href"); // zoekt dus naar het data-href attribute van de aangeklikte <tr>
    if(href) {
      window.location = href;
    }
  });
});
 
Siep de Veer

siep de Veer

06/12/2012 15:15:18
Quote Anchor link
dankje kris,
ik ga het gelijk aanpassen!

dankjewel!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.