Function en parameters aanroepen vanuit variable

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Steven russcher

steven russcher

12/05/2011 19:18:50
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
  function test($var='',$var2=''){
    echo $var.$var2;
  }

  $function = 'test';
  $keys = 'bam';
  $function($keys);
?>

De bovenstaande code werkt, maar ik wil ook meerdere parameters in de variabele zetten.

Zodra ik er
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$keys = 'bam,bam2'

van maak werkt het niet meer, Hoe is dit wel mogelijk?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 18:37:54
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

12/05/2011 19:27:55
Quote Anchor link
Je bent fout bezig als je functies op deze manier gaat definieren!

een van de vele mogelijkheden:
http://www.php.net/manual/en/function.func-get-args.php
 
Jelmer -

Jelmer -

12/05/2011 20:41:26
Quote Anchor link
3 mogelijkheden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$function
($key1, $key2)
?>

of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
call_user_func($function, $key1, $key2)
?>

of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
call_user_func_array($function, array($key1, $key2));
?>

Bij die laatste kan je $keys dan de array maken met een willekeurige aantal elementen, volgens mij is dat wat je zoekt.

En er is nog eval maar daar praten we niet over.
Gewijzigd op 12/05/2011 20:43:57 door Jelmer -
 
Victor -

Victor -

12/05/2011 21:12:08
Quote Anchor link
je moet functies wel goed aanroepen,
gewoon test('bam');
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.