function gebruiken in class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ano Niem

Ano Niem

24/09/2004 09:26:00
Quote Anchor link
Hey,

Weet iemand hoe je een functie die je eerder in je class heb gemaakt kan gebruiken binnen diezelfde class?
$this->function() werkt niet namelijk.

bijv:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?
class schaap {
  function
blaat() {
    $aap = 4 * 8;
    return $aap;
  }

  function
koe() {
    $paard = $this->blaat() * 2;
    return $paard;
  }
}
// let niet op de namen van vars. k moet toch iets verzinnen =]
?>


t zal vast niet moeilijk zijn maar ik heb al paar tuto's over classes doorgelezen en et antwoord niet kunnen vinden.

Mvg Sickness
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 13:50:25
 
Mitch X

Mitch X

24/09/2004 10:32:00
Quote Anchor link
Tis gewo0n $this->function ...
 
Ano Niem

Ano Niem

24/09/2004 16:41:00
Quote Anchor link
hmmz... dan zal er dus ergens een fout in me script zitten.
Maar daar zal ik dan nog wel uitkomen.

iig thnx

Mvg Sickness
 
Nathan

Nathan

24/09/2004 20:30:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?
class schaap {
  function
blaat() {
    $aap = 4 * 8;
    return $aap;
  }

  function
koe() {
    $paard = $this->blaat() * 2;
    return $paard;
  }
}
// let niet op de namen van vars. k moet toch iets verzinnen =]

$ikke = new schaap;
$echo = $ikke->koe();
echo $echo;
?>


Dit geeft gewoon zoals het moet 64 weer
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.