Function mail () error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

J orii

J orii

30/09/2008 13:41:00
Quote Anchor link
Hallo,

ik krijg
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Warning: mail(): SMTP server response: 530 SMTP authentication is required. in D:\Web_Data_Service\www\test\index.php on line 4

als error

met


<?php
ini_set('display_errors',1);
error_reporting(E_ALL);
mail("[email protected]", "TEST", "BERICHT");
?>




Ik kom dr dus echt niet uit heh..

het zal wel in mn PHP ini zitten, of in mn mail server

maar heeft iemand tips ?

ik gebruik hmail (laatste versie);

en heb alles ingesteld, wat [b]volgens mij[/b] goed is,

ik hoop dat jullie het weten.. :)

groetjes.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 07:39:49
 
Nils Kuijpers

Nils Kuijpers

30/09/2008 13:48:00
Quote Anchor link
post de gerelateerde info uit je ini eens

EDIT:

en er staat authentication required, dus waarschijnlijk heb je geen of foutieve login gegevens opgegeven.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nils Kuijpers
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

30/09/2008 13:51:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
530 SMTP authentication is required

dit betekent nl dat je een gebruikersnaam + wachtwoord moet opgeven
 
J orii

J orii

30/09/2008 13:52:00
Quote Anchor link
Waar kan je die opgeven ?

en sorry mn nl is niet zo geweldig :P
"gerelateerde" ?

groete
 
Nils Kuijpers

Nils Kuijpers

30/09/2008 13:55:00
Quote Anchor link
De nuttige informatie, dus het smtp gedeelte, en ik geloof niet dat de php mail functie standaard smtp authenticatie ondersteund dus ik weet niet wat hmail doet (wat dat ook moge zijn).
 
J orii

J orii

30/09/2008 13:57:00
Quote Anchor link
hmail is mn server ;)

Hmailserver :P

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
[mail function]
; For Win32 only.
SMTP = wowfantasys.com
smtp_port = 25

; For Win32 only.
sendmail_from = [email protected]

; For Unix only.  You may supply arguments as well (default: "sendmail -t -i").
;sendmail_path =

; Force the addition of the specified parameters to be passed as extra parameters
; to the sendmail binary. These parameters will always replace the value of
; the 5th parameter to mail(), even in safe mode.
;mail.force_extra_parameters =


is dit wat je bedoelde ?
 
Nils Kuijpers

Nils Kuijpers

30/09/2008 13:58:00
Quote Anchor link
ik neem aan dat er zowiezo een subdomain is voor je smtp, dus wellicht smtp.wowfantasys.com of iets in die richting.
 
J orii

J orii

30/09/2008 13:59:00
Quote Anchor link
maakt niet uit, hij stuurt het allemaal naar het zelfde IP, en alle proctolen
 
Nils Kuijpers

Nils Kuijpers

30/09/2008 14:04:00
Quote Anchor link
trouwens, is het dezelfde server waar het php bestand en de smtp server op draaien, dan zou je namelijk gewoon localhost moeten gebruiken
 
J orii

J orii

30/09/2008 14:05:00
Quote Anchor link
jah, dus dan moet ik hem op localhost zetten?

en kan ik dan ook extern mailen ?
 
Nils Kuijpers

Nils Kuijpers

30/09/2008 14:05:00
Quote Anchor link
zet hem eens op localhost en probeer t nogmaals

en kijk even of HMAIL gewoon luistert op de standaard SMTP poort, 25 dacht ik, of niet.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nils Kuijpers
 
J orii

J orii

30/09/2008 14:09:00
Quote Anchor link
jah hij werkt op 25, die staat in mijn router ook geopend, en hij werkt helaas nog steeds niet.. :(

weet je toevallig hoe je een gebruikers naam en password er aan kan toevoegen in een scriptje ?

want op Outlook Express doet hij het wel..
 
Nils Kuijpers

Nils Kuijpers

30/09/2008 14:11:00
Quote Anchor link
ja dat is wat ik bedoelde, volgens mij ondersteund de php mail() functie geen authenticatie/ssl, wellicht dat je naar een class als phpmailer moet gaan kijken.
 
J orii

J orii

30/09/2008 14:12:00
Quote Anchor link
oke.

weet je een mail server die het wel ondersteunt ?

edit:

dus waar je wel gwn zo'n script kan gebruiken..

want ik ben hmail een beetje zat :P heb alleen maar errors
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door J orii
 
Nils Kuijpers

Nils Kuijpers

30/09/2008 14:15:00
Quote Anchor link
je kunt de smtp van je provider gebruiken als het goed is, of gmail, maar gmail vereist ook authenticatie. Hoe dat bij je provider zit weet ik niet, vaak authenticeren die alleen maar pop3.
 
J orii

J orii

30/09/2008 14:17:00
Quote Anchor link
pop3 is voor inkomende mail

smtp is voor uitgaande,

maar mijn bedoeling is juist zelf te hosten, want ik heb dan wel een externe domein naam, maar die verwijst naar mij IP;

dus, dacht ik, ik ga kijken of ik een mailservertje kan opzetten

maar dat is dus niet gelukt met Hmail..

daarom zoek ik een andere applicatie
 
Nils Kuijpers

Nils Kuijpers

30/09/2008 14:20:00
Quote Anchor link
of je haalt het wachtwoord en username uit je hmail servertje.
 
J orii

J orii

30/09/2008 14:22:00
Quote Anchor link
dat heb ik geprobeert, maar het lukte me niet.
 
Nils Kuijpers

Nils Kuijpers

30/09/2008 14:26:00
Quote Anchor link
zoals ik al stelde, google eens op phpmailer
 
J orii

J orii

30/09/2008 14:27:00
Quote Anchor link
Oke, ik meld me weer als het niet lukt :P

bedankt voor je moeite :)
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

30/09/2008 14:35:00
Quote Anchor link
Het ligt niet aan jou mailserver het ligt aan PHP die gaan mail authenticatie aan kan. Probeer PHPMailer (oud) of Swiftmailer eens.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.