function op roepen in function

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lex van der poel

lex van der poel

14/08/2012 13:22:41
Quote Anchor link
Hoi,
Ik heb deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
function load(str, str1, str2) {
    $("#loadingtext").html("Loading: " + str2);
    $("#" + str).load("page/" + str1, function(response, status, xhr) {
        if (status == "error") {
            $("#loadingtext").html("Error: " + xhr.status);
        } else {
            $("#" + str).fadeIn(1000);
        }
    });
}

Die kan ik zo oproepen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
load("footer", "footer.html", "Footer");

Nu will ik alleen zorgen dat als die het bestand succesvol heeft geladen dat de functie een andere functie uitvoert bijfoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
load("footer", "footer.html", "Footer", load("content", "content-index.html", "Content"));
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 03:04:15
 
Chris PHP

Chris PHP

14/08/2012 13:25:19
Quote Anchor link
Wat nu als je het zo doet?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
load("footer", "footer.html", "Footer");
load("content", "content-index.html", "Content");
 
Lex van der poel

lex van der poel

14/08/2012 13:26:22
Quote Anchor link
ja dat werkt wel maar als er een error komt bijvoorbeeld 404 niet gevonden dan wil ik niet dat die verder laad... daar loop ik vast.
 
Chris PHP

Chris PHP

14/08/2012 13:29:57
Quote Anchor link
Dan laat je dat toch checken voordat je het verder laat lopen.

Dus als hij een 404 krijgt (niet gevonden) dat hij dan doorlinked naar een 404 pagina. Zodat hij dan andere scripts al niet meer uitvoerd. Tevens zal hij deze check dan altijd bij elke load functie doen, dus als je content niet bestaat stopt hij na die load, en gaat hij door naar de 404 landing page.
 
Lex van der poel

lex van der poel

14/08/2012 13:31:39
Quote Anchor link
haha dat is best een slimme oplossing bedankt! :D

Toevoeging op 14/08/2012 13:33:01:

oh sorry ik heb het fout uitgelegd want ik wil dat de bestanden omste beurt worden geladen niet allemaal tegelijk....
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.