function parameters: type achterhalen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fromzon ngl

Fromzon ngl

13/02/2012 20:06:46
Quote Anchor link
Ik heb een functie waarbij verschillende parameters binnenkomen, zoals in dit sterk vereenvoudigd voorbeeld:

mijnFunctie("Jan",$achternaam,$lievelingskleur,"Drinkt graag Cola");


In de functie mijnFunctie() wil ik achterhalen
of een parameter als pure string is meegegeven ( de quotes )
of als variabele ( de $ )

Weet iemand of het mogelijk is om dit onderscheid te maken?
Gewijzigd op 13/02/2012 20:07:11 door Fromzon ngl
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 20:01:42
 
- SanThe -

- SanThe -

13/02/2012 20:08:59
Quote Anchor link
Kan volgens mij niet.
 
Aad B

Aad B

13/02/2012 20:11:37
Quote Anchor link
Waarom zou je dat willen??
 
Jaron T

Jaron T

13/02/2012 20:35:49
Quote Anchor link
volgens mij niet mogelijk, het is wel mogelijk om de parameters op te halen:


2 verschillende manieren;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

function test($a = "c")
{

    print_r(func_get_args());
}


$reflection = new ReflectionFunction("test");
print_r($reflection->getParameters());

echo test("a", $b = "1");
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.