Function werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

John De Zon

John De Zon

12/07/2016 20:58:58
Quote Anchor link
Hallo,
Als ik op index.php?lan=en ben wil ik dat de <a>-tag me naar shop.php?lan=en stuurt... Hij stuurt me echter naar shop.php?lan=nl...
Hieronder mijn functie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
function getLanguage() {
    if($_GET['lan']= "nl") {
        return "?lan=nl";
    }
elseif($_GET['lan']= "en") {
        return "?lan=en";
    }
else {
        return "";
    }
}

?>


Hieronder de link uit de navbar onder de functie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="gamemodes/survival.php<?php echo getLanguage();?>">Survival</a>


Je kan het probleem makkelijk bekijken op http://www.dreamworld.cf/
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 01:21:24
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/07/2016 21:01:48
Quote Anchor link
= is toekenning
== is vergelijking

Dat laatste heb je nodig!
 
John De Zon

John De Zon

12/07/2016 21:03:03
Quote Anchor link
Dank je! Dat had ik eigenlijk moeten zien... ;)
 
Thom nvt

Thom nvt

13/07/2016 09:19:51
Quote Anchor link
Tip om dit soort verwarring te voorkomen: Gebruik de zogenaamde Yoda-syntax (Ja, naar het StarWars-karakter inderdaad).

Dan schrijf je het als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
function getLanguage() {
    if("nl" ==$_GET['lan']) {
        return "?lan=nl";
    }
elseif("en" == $_GET['lan']) {
        return "?lan=en";
    }
else {
        return "";
    }
}

?>


Mocht je de variabelen dan per ongeluk omwisselen krijg je een fatal error i.p.v. onvoorspelbaar gedrag.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/07/2016 10:45:07
Quote Anchor link
De vraag is misschien ook of je via deze wijze de taalkeuze wilt doorgeven. Je zou ook kunnen denken aan een oplossing met cookies indien de gekozen taal afwijkt van de default taal.

En als dit een systeem is waarbij mensen zich kunnen registreren zou je de taalkeuze ook kunnen onthouden via een profiel zodat je deze informatie niet eindeloos hoeft door te geven via de URL.

Ook zou je kunnen gaan voor een totaaloplossing voor de opbouw van je interne links zodat je niet achter elke hyperlink deze functie hoeft te plakken... Je zou dus een functie kunnen maken die de hele interne link opbouwt.

De eerste ingeving die ik had toen ik deze functie zag was "dit zou ik anders doen".
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.