Fwrite functie write niet...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Matciano van Wijk

Matciano van Wijk

25/10/2011 21:00:41
Quote Anchor link
Heb hieronder mijn Wfrite functie staan, het zou moeten werken lijkt me, alleen schrijft het niks in het tekstbestand, wat doe ik nu eigenlijk verkeerd?



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
            
if(
            
                $res=fopen("reserveringen.txt","w");
                
                fwrite($res,$info,strlen($info));
                $info =
                        $_POST["naam"] . "\t" .
                        $_POST["adres"] . "\t" .
                        $_POST["woonplaats"] . "\t" .
                        $_POST["telefoon"] . "\t" .
                        $_POST["email"] . "\t" .
                        $_POST["datum"] . "\t" .
                        $_POST["tijd"] . "\t" .
                        $_POST["aantal"] . "\n";
                        
                    if(fclose($res))
                    {
                        echo("moi");
                    }
                    else {
                        echo("poep");
                    }
            ?>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Gewijzigd op 25/10/2011 21:02:18 door Matciano van Wijk
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 09:30:59
 
Aad B

Aad B

25/10/2011 21:03:23
Quote Anchor link
- foutmeldingen aanzetten
- $info is nog niet bekend in coderegel 3 dus error
 
Matciano van Wijk

Matciano van Wijk

25/10/2011 21:08:10
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
            if(
            
                $res=fopen("reserveringen.txt","w");
                $info =
                        $_POST["naam"] . "\t" .
                        $_POST["adres"] . "\t" .
                        $_POST["woonplaats"] . "\t" .
                        $_POST["telefoon"] . "\t" .
                        $_POST["email"] . "\t" .
                        $_POST["datum"] . "\t" .
                        $_POST["tijd"] . "\t" .
                        $_POST["aantal"] . "\n";
                        
                    if(fclose($res))
                    {

                        echo("moi");
                    }

                    else {
                        echo("poep");
                    }
    
                fwrite($res,$info,strlen($info));
            ?>


Heb het nu zo staan, foutmeldingen heb ik eigenlijk nog nooit mee gewerkt.
 
Synaps Framework

Synaps Framework

25/10/2011 21:09:29
Quote Anchor link
Je closed de file voordat je het write. Keer dat eens om?
Gewijzigd op 25/10/2011 21:09:46 door Synaps Framework
 
Matciano van Wijk

Matciano van Wijk

25/10/2011 21:14:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
            if(
            
                $res=fopen("reserveringen.txt","w");
                $info =
                        $_POST["naam"] . "\t" .
                        $_POST["adres"] . "\t" .
                        $_POST["woonplaats"] . "\t" .
                        $_POST["telefoon"] . "\t" .
                        $_POST["email"] . "\t" .
                        $_POST["datum"] . "\t" .
                        $_POST["tijd"] . "\t" .
                        $_POST["aantal"] . "\n";
    
                fwrite($res,$info,strlen($info));
    
                if(fclose($res))
                    {

                        echo("moi");
                    }

                    else {
                        echo("poep");
                    }
    
            ?>


Dus op deze manier?
 
Synaps Framework

Synaps Framework

25/10/2011 21:17:16
Quote Anchor link
Probeer het zou ik zeggen. Wie weet.
 
Matciano van Wijk

Matciano van Wijk

25/10/2011 21:19:53
Quote Anchor link
Zie ook dat ik bij de if statement de ( ben vergeten af te sluiten met ).
Heb ook geen flauw idee hoe ik dit moet gaan doen, heb op het moment ff een lockdown als het gaat om programmeren.
 
Synaps Framework

Synaps Framework

25/10/2011 21:23:19
Quote Anchor link
Als het niet lukt, post eens wat je hebt. Dan zal ik je een helpende hand toereiken.
 
Matciano van Wijk

Matciano van Wijk

25/10/2011 21:24:07
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
            if(
            
                $res=fopen("reserveringen.txt","w");
                $info =
                        $_POST["naam"] . "\t" .
                        $_POST["adres"] . "\t" .
                        $_POST["woonplaats"] . "\t" .
                        $_POST["telefoon"] . "\t" .
                        $_POST["email"] . "\t" .
                        $_POST["datum"] . "\t" .
                        $_POST["tijd"] . "\t" .
                        $_POST["aantal"] . "\n";
    
                fwrite($res,$info,strlen($info));
    
                if(fclose($res))
                    {

                        echo("moi");
                    }

                    else {
                        echo("poep");
                    }
    
            ?>


Op het moment heb ik dit.
Zoals je ziet wordt nergens de if afgesloten.
Gewijzigd op 25/10/2011 21:24:37 door Matciano van Wijk
 
Synaps Framework

Synaps Framework

25/10/2011 21:25:24
Quote Anchor link
Waar check je of de waardes in de $_POST bestaan?

Daarnaat zou ik dmv een if statement kijken of de fwrite gelukt is ipv de fclose.
Gewijzigd op 25/10/2011 21:27:27 door Synaps Framework
 
Aad B

Aad B

25/10/2011 21:25:42
Quote Anchor link
Plaats dit vanaf regel 2:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);
 
Matciano van Wijk

Matciano van Wijk

25/10/2011 21:28:55
Quote Anchor link
@Synaps Framework

Heb op het moment geen check voor de waardes in de post.
 
Synaps Framework

Synaps Framework

25/10/2011 21:34:41
Quote Anchor link
Probeer dit eens.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);

$fileResource = fopen("reserveringen.txt","w");

if( $fileResource !== false ) {

    /**
     * Er van uitgaande dat de waardes welke jij graag wilt wegschrijven bestaan.
     */


    $info = $_POST["naam"] . "\t" .
            $_POST["adres"] . "\t" .
            $_POST["woonplaats"] . "\t" .
            $_POST["telefoon"] . "\t" .
            $_POST["email"] . "\t" .
            $_POST["datum"] . "\t" .
            $_POST["tijd"] . "\t" .
            $_POST["aantal"] . "\n";
            
    $wrote = fwrite($fileResource, $info, strlen($info));

    if( $wrote === false ) {
        echo 'Wegschrijven van data is mislukt.';
    }

    fclose($fileResource);
 
}

?>


En je moet er wel zeker van zijn dat de waardes bestaan. Bouw die checks dus ook in dmv bijv. isset().
 
Matciano van Wijk

Matciano van Wijk

25/10/2011 21:34:51
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
            if(
                $res=fopen("reserveringen.txt","w");
                $info =
                        $_POST["naam"] . "\t" .
                        $_POST["adres"] . "\t" .
                        $_POST["woonplaats"] . "\t" .
                        $_POST["telefoon"] . "\t" .
                        $_POST["email"] . "\t" .
                        $_POST["datum"] . "\t" .
                        $_POST["tijd"] . "\t" .
                        $_POST["aantal"] . "\n";
    
                if(fwrite($res,$info,strlen($info)));
                    {

                        echo("Write Gelukt!")
                    }

                    else {
                        echo("Write Mislukt!")
                    }

    
                if(fclose($res))
                    {

                        echo("Close Gelukt!");
                    }

                    else {
                        echo("Close Mislukt!");
                    }
    
            ?>


Heb het aangepast zoals je zei.
 
Synaps Framework

Synaps Framework

25/10/2011 21:37:35
Quote Anchor link
De fwrite zal geen true returnen als het gelukt is maar het aantal bytes welke hij heeft weggeschreven. Ik weet dus niet of je if statement zal werken.

Maar, schrijft hij nu iets weg. Krijg je een error?
 
- SanThe -

- SanThe -

25/10/2011 21:50:17
Quote Anchor link
Wat staat er nou eigenlijk tussen de if(..... hier dus ....)?
 
Matciano van Wijk

Matciano van Wijk

25/10/2011 21:52:17
Quote Anchor link
Snap er helemaal niks meer van. Waarom werkt dit nu niet?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
            if(
                $res=fopen("reserveringen.txt","w");
                $info =
                        $_POST["naam"] . "\t" .
                        $_POST["adres"] . "\t" .
                        $_POST["woonplaats"] . "\t" .
                        $_POST["telefoon"] . "\t" .
                        $_POST["email"] . "\t" .
                        $_POST["datum"] . "\t" .
                        $_POST["tijd"] . "\t" .
                        $_POST["aantal"] . "\n";
    
                if(fwrite($res,$info,strlen($info)));
                    {

                        echo("Write Gelukt!")
                    }

                    else {
                        echo("Write Mislukt!")
                    }

    
                if(fclose($res))
                    {

                        echo("Close Gelukt!");
                    }

                    else {
                        echo("Close Mislukt!");
                    }
    
            ?>
 
- SanThe -

- SanThe -

25/10/2011 21:57:50
Quote Anchor link
Omdat er niks in de if() staat?

- SanThe - op 25/10/2011 21:50:17:
Wat staat er nou eigenlijk tussen de if(..... hier dus ....)?
 
Matciano van Wijk

Matciano van Wijk

25/10/2011 21:59:18
Quote Anchor link
@-SanThe-

Sorry, had je bericht niet gelezen.
Ik weet niet waar ik in godsnaam de if zou moeten afsluiten.
 
- SanThe -

- SanThe -

25/10/2011 21:59:43
Quote Anchor link
Zet dit eens helemaal bovenin je script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

// rest

?>


Toevoeging op 25/10/2011 22:01:26:

Haal regel 2 weg en haal de puntkomma op regel 14 weg.
 
Synaps Framework

Synaps Framework

25/10/2011 22:02:35
Quote Anchor link
Matciano, heb je überhaupt naar mijn script gekeken? Dan had je het probleem met je if statement en error reporting al getackeld.

Daarnaast zou je een dikke fatal error moeten krijgen door die if statement opening welke je niet meer sluit.

Quality in is quality out. Zolang je ons niet van relevante informatie voorziet kan ik je niet verder van dienst zijn.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.