Gastenboek met mail

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Sjoerd Kuypers

Sjoerd Kuypers

23/02/2011 11:29:57
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik heb een simpele site voor onze vriendengroep voornamelijk om foto's neer te zetten en dingen neer te gooien omdat we elkaar niet meer zovaak zien ivm studies. Nu draait hier ook een gastenboek/discussieplaats op. Dit om te voorkomen dat er 1000x per dag gemaild wordt. Echter is dit nu een beetje dood aan het bloeden helaas en komen er tog weer mails.

Nu was mijn vraag of ik in het gastenboek iets kan toevoegen zodat iedereen een mail krijgt wanneer er een nieuw bericht is geplaatst. Ik kan zelf niet zo veel van php, dit gastenboek heb ik ook ergens vandaan gehaald een aangepast.

Maar kan er ergens iets toegevoegd worden zodat iedereen een mail krijgt als iemand een berichtje plaatst? Dat ik alle mailadressen in de php moet zetten is geen probleem.

Dit is zoals het gastenboek nu draait:

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
    require("top.php");

    require("gastenboek.php");
  
  ?>


Plaats.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
<?php

    

$naam
= $_POST['naam'];  

$bericht = $_POST['bericht'];

$datum = date("d.m.Y H:i:s", time(+6));

$bericht = htmlentities($bericht);

$bericht = nl2br($bericht);

$bericht = stripslashes($bericht);

if(empty($_POST['bericht']) ){
}
else{
    mail($to, $subject, $message, $headers);
}



$file = "gastenboek.php";

$bericht = str_replace("\n","<br>",$bericht);
$bericht = str_replace(":)","<img src='smile/lach.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":-)","<img src='smile/lach.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":smile:","<img src='smile/lach.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":o","<img src='smile/suprise.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":-o","<img src='smile/suprise.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":-O","<img src='smile/suprise.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":O","<img src='smile/suprise.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":eek:","<img src='smile/suprise.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace("8)","<img src='smile/cool.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace("8-)","<img src='smile/cool.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":cool:","<img src='smile/cool.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":|","<img src='smile/neutraal.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":-|","<img src='smile/neutraal.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":neutral:","<img src='smile/neutraal.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":cry:","<img src='smile/sad.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":idea:","<img src='smile/idea.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":evil:","<img src='smile/evil.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":arrow:","<img src='smile/pijl.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":D","<img src='smile/big.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":d","<img src='smile/big.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":-d","<img src='smile/big.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":-D","<img src='smile/big.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":grin","<img src='smile/big.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace("8o","<img src='smile/shock.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace("8O","<img src='smile/shock.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace("8-o","<img src='smile/shock.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace("8-O","<img src='smile/shock.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":shock:","<img src='smile/shock.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":x","<img src='smile/mad.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":X","<img src='smile/mad.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":-x","<img src='smile/mad.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":-X","<img src='smile/mad.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":mad:","<img src='smile/mad.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(";)","<img src='smile/oog.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(";-)","<img src='smile/oog.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":wink:","<img src='smile/oog.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":twisted:","<img src='smile/twisted.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":roll:","<img src='smile/roll.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":mrgreen:","<img src='smile/green.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":(","<img src='smile/sad.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":-(","<img src='smile/sad.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":sad:","<img src='smile/sad.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":???:","<img src='smile/dizzed.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":?","<img src='smile/dizzed.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":-?","<img src='smile/dizzed.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":p","<img src='smile/tong.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":P","<img src='smile/tong.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":-p","<img src='smile/tong.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":-P","<img src='smile/tong.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":razz:","<img src='smile/tong.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":lol:","<img src='smile/lol.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":!:","<img src='smile/uitroep.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace("?:","<img src='smile/vraagteken.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":$","<img src='smile/oops.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":-$","<img src='smile/oops.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace(":shame:","<img src='smile/oops.JPG'>",$bericht);
$bericht = str_replace("[b]","<b>",$bericht);
$bericht = str_replace("[i]","<i>", $bericht);
$bericht = str_replace("[u]","<u>", $bericht);
$bericht = str_replace("[/b]","</b>",$bericht);
$bericht = str_replace("[/i]","</i>", $bericht);
$bericht = str_replace("[/u]","</u>", $bericht);
$bericht = str_replace("[img]","<img src=",$bericht);  
$bericht = str_replace("[/img]",">", $bericht);
$bericht = str_replace("|","",$bericht);

$fopenr = fopen ($file, "r");



$msgs = fread ($fopenr, filesize ($file));



$fopenw = fopen($file, "w+");



fwrite($fopenw, "

\n\n<!-- bericht -->\n

<b>$naam</b><br>\n

<blockquote><p>$bericht</p></blockquote>\n

<p>$datum</p>$msgs

"
);


fclose($fopenw);

$to      = '[email protected]';
$subject = 'Nuuj bericht!';
$message = 'Hallo allemoal,

Der is net een bericht geplaatst... Dus ff op de site kieke:

http://menner.megabyet.net


Dit is een automatisch bericht.'
;

$headers = 'From: [email protected]' . "\r\n" .
    'Reply-To: [email protected]' . "\r\n" .
    'X-Mailer: PHP/' . phpversion();
    
mail($to, $subject, $message, $headers);

echo "<SCRIPT LANGUAGE=\"javascript\" TYPE=\"text/javascript\">window.location='index.php'</SCRIPT>\n";



?>


top.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<html>

<head>

<title>Roddels</title>

</head>



<body bgcolor="#000080" text="#ffffff" link="#ff0000" alink="#ff0000" vlink="#ff0000">

<font face="Arial" size="3">



<p><font face="Arial" color="#FFFFFF" size="5"><b>Roddels!!!</b></font></p>

 

<form action="plaats.php" method="post" accept-charset="iso-8859-1">

<p>

Op verzoek: Alle roddels die ger maar kwiet wilt...  

</p>
 
<p>&nbsp;</p>

<p><p><b><a href="../handleiding.php" target=_blank><font face="Arial" color="#FFFFFF">Handleiding veur het gebroek van smileys en tekst verangeren.</a></b></p></p>

<p>&nbsp;</p>

<p>

Naam: <br>

<input name="naam" type="text" size="40" tabindex="1000">

</p>

<p>

Diene roddel: <br>

<textarea name="bericht" rows="8" cols="40" tabindex="1004"></textarea>

</p>

<p>

<input type="submit" name="submit" value="Verstuur" title="Verstuur" tabindex="1005">

</p>

</form>

</font>

</body>

</html>


PHP-tags naar CODE-tags omgezet ;-)[/modedit]
Gewijzigd op 23/02/2011 11:39:53 door Sjoerd Kuypers
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 05:19:08
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

23/02/2011 11:33:17
Quote Anchor link
zet het als eerst even netjes neer, dit is een beetje onduidelijk ;)
 
Sjoerd Kuypers

Sjoerd Kuypers

23/02/2011 11:34:51
Quote Anchor link
ja ik zag het.... was al aant zoeke.
Hoe moet ik het precies neer zette? ik gebruik normaal nooit forums....
 
Chris -

Chris -

23/02/2011 11:35:49
Quote Anchor link
Sjoerd, heb het voor je aangepast. Moest code-tags zijn ipv php-tags ;-)
 
Sjoerd Kuypers

Sjoerd Kuypers

23/02/2011 11:37:04
Quote Anchor link
ohhh okey!
dankjewel!!!

hoop dat jullie kunnen helpen!

Wat ik heb geprobeerd staat nu al in de code, maar niks werkt...
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

23/02/2011 11:37:35
Quote Anchor link
krijg je geen foutmelding oid?
Gewijzigd op 23/02/2011 11:40:27 door Thomas van den Bulk
 
Sjoerd Kuypers

Sjoerd Kuypers

23/02/2011 11:45:46
Quote Anchor link
Nee alles werkt gewoon, krijg alleen geen mail.

Het is de bedoeling dat ik de hele lijst met mailadressen invul en als er dan een bericht geplaatst wordt dat iedereen een mail krijgt
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

23/02/2011 12:10:37
Quote Anchor link
dus als je een druk onderwerp hebt, krijgt iedereen per bericht een mailtje,
dat is redelijk onhandig omdat je dan iedereen vol spamt zeg maar. ook is er een gevaar voor script injection

maarja, daar gaat het nu niet om,
het probleem nu is het script zelf,
ik vroeg me af waarom je helemaal bovenaan dit hebt staan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(empty($_POST['bericht']) ){
}
else{
    mail($to, $subject, $message, $headers);
}

?>

terwijl je $to, $subject, $message en $headers nog helemaal niet geset hebt...
 
Sjoerd Kuypers

Sjoerd Kuypers

23/02/2011 12:17:45
Quote Anchor link
Dat is volgens mij iets uit dat oude script, daarbij vulde je nog een mail adres en dergelijke in.

Zoals ik al zei weet ik niet veel van php.... :p
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

23/02/2011 12:22:14
Quote Anchor link
het rare is dat bij mij het script gewoon werkt, (als je natuurlijk een logisch email adres invult ipv [email protected])
 
Sjoerd Kuypers

Sjoerd Kuypers

23/02/2011 12:23:12
Quote Anchor link
en dan krijg je dus wel gewoon een mail? wat gek!

en dat spammen maakt niet uit, is juist wel beetje de bedoeling
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

23/02/2011 12:31:57
Quote Anchor link
ik krijg gewoon het mailtje, weet je zeker of:
1. je de goeie email hebt ingevuld
2. je host de mail functie wel ondersteunt?
 
Sjoerd Kuypers

Sjoerd Kuypers

23/02/2011 12:32:34
Quote Anchor link
ja als het goed is wel allemaal
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

23/02/2011 12:34:56
Quote Anchor link
probeer eens een script alleen met dit erin:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$to
      = '[email protected]';
$subject = 'Onderwerp';
$message = 'Bericht';

$headers = 'From: [email protected]' . "\r\n" .
    'Reply-To: [email protected]' . "\r\n" .
    'X-Mailer: PHP/' . phpversion();
    
mail($to, $subject, $message, $headers);
?>
 
Sjoerd Kuypers

Sjoerd Kuypers

23/02/2011 12:37:24
Quote Anchor link
nee werkt niet.
 
Chris -

Chris -

23/02/2011 12:38:19
Quote Anchor link
Staat dit online of lokaal?
 
Sjoerd Kuypers

Sjoerd Kuypers

23/02/2011 12:39:13
Quote Anchor link
dit staat online. Op een gratis gehoste server. Is gewoon een simpele site voor wat vrienden
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

23/02/2011 12:41:32
Quote Anchor link
ik denk dat ze dit expres hebben uitgezet, misschien vanwege misbruik van de mailfunctie in de vorm van spam of mailbom
 
Sjoerd Kuypers

Sjoerd Kuypers

23/02/2011 12:42:26
Quote Anchor link
Dat zou wel heel erg balen zijn, want dan gaat het dus nooit werken...

Is er nog een andere mogelijkheid om dit te maken?
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

23/02/2011 12:45:04
Quote Anchor link
je kan het nog proberen via imap: http://www.php.net/manual/en/function.imap-mail.php
 
Sjoerd Kuypers

Sjoerd Kuypers

23/02/2011 12:46:28
Quote Anchor link
wat is het verschil tussen mail in imap?

Kan ik dezelfde codes gebruiken?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.