Gastenboek werkt phpmyadmin vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »
Jeroen H

Jeroen H

27/01/2011 01:49:05
Quote Anchor link
allereerst wil ik vermelden dat ik nog behoorlijk nieuw ben met php, laatstaan een table maken in myadmin

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
<?php
error_reporting(E_ALL);
$host = ""; // Je host
$user = ""; // Je MySQL gebruikersnaam
$pass = ""; // Je MySQL wachtwoord
$datb = "deb38778_student"; // Je MySQL database

// Verbinding maken

mysql_connect($host, $user, $pass) or die ("Kan geen connectie maken met MySQL");
mysql_select_db($datb) or die ("Kan database niet selecteren");

// UBB aanmaken
function ubb($string) {
    $string = htmlspecialchars($string); // Beveiligen voor XSS injection
    $string = stripslashes($string); // Slashes verwijderen
    $string = nl2br($string); // Zorgen dat er meerdere regels gebruikt kunnen worden
    $string = preg_replace("#\[b\](.+?)\[/b\]#is", "<b>\\1</b>", $string); // [b][/b] => <b></b>
    $string = preg_replace("#\[i\](.+?)\[/i\]#is", "<i>\\1</i>", $string); // [i][/i] => <i></i>
    $string = preg_replace("#\[u\](.+?)\[/u\]#is", "<u>\\1</u>", $string); // [u][/u] => <u></u>
    $string = preg_replace("#\[s\](.+?)\[/s\]#is", "<s>\\1</s>", $string); // [s][/s] => <s></s>
    
    return $string;
}

$dagen = Array("zondag", "maandag", "dinsdag", "woensdag", "donderdag", "vrijdag", "zaterdag");
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<title>Gastenboek</title>
</head>
<body>
<h1>Reactie plaatsen</h1>
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    // Als er een veld niet ingevuld is
    if (empty($_POST['naam']) || empty($_POST['bericht'])) {
        echo '<span style="color:red; font-weight: bold">Je hebt niet alle velden ingevuld!</span>';
    }
elseif (strlen($_POST['naam']) > 16 || strlen($_POST['bericht']) > 500) {
        echo '<span style="color:red; font-weight: bold">De ingevulde velden hebben te veel karakters (naam maximaal 16, bericht maximaal 500)</span>';
    }
elseif ($_POST['dag'] != $dagen[date('w')]) {
        echo '<span style="color:red; font-weight: bold">De ingevulde dagnaam klopt niet!</span>';
    }
else {
    // Als alle velden ingevuld zijn wordt het bericht gefilterd toegevoegd
        if (mysql_query("INSERT INTO gastenboek (naam, bericht, datum, ip) VALUES ('".trim(mysql_real_escape_string($_POST['naam']))."', '".trim(mysql_real_escape_string($_POST['bericht']))."', NOW(), '".mysql_real_escape_string($_SERVER['REMOTE_ADDR'])."')")) {
            echo '<span style="color:green; font-weight: bold"Je reactie is succesvol toegevoegd!</span>';
        }
else {
            echo '<span style="color:green; font-weight: bold">Er is iets fout gegaan en je reactie is niet toegevoegd. Probeer het later opnieuw.</span>';
        }
    }
}

?>

<form method="post" action=""><p>
Naam: (maximaal 16 karakters)<br />
<input type="text" name="naam" maxlength="16" /><br /><br />
Welke dag is het vandaag:<br />
<input type="text" name="dag" /><br /><br />
Bericht: (maximaal 500 karakters)<br />
<textarea name="bericht" id="tekst" rows="6" cols="37"></textarea><br /><br />
<input type="submit" value="Toevoegen" onclick="this.value='Reactie wordt geplaatst...';" /> <input type="reset" value="Herstel" />
</p></form>
<hr />
<p>
<?php
// Gegevens ophalen uit de database en sorteren op id
 $sql = mysql_query("SELECT * FROM gastenboek ORDER BY datum DESC") or die (mysql_error());
if (mysql_num_rows($sql) == 0) {
    // Als er nog geen reacties geplaatst zijn
    echo 'We hebben nog geen reacties!';
}
else {
    while($data = mysql_fetch_assoc($sql)) {
        // Als er wel reacties zijn geplaatst worden deze nu weergegeven
        echo '<b>Naam:</b> '.htmlspecialchars(stripslashes($data['naam'])).'<br />
        <b>Datum:</b> '
.htmlspecialchars(stripslashes($data['datum'])).'<br />
        <b>Bericht:</b><br />'
.ubb($data['bericht']).'<br /><br />';
    }
}

?>

</p>
</body>
</html>


dit gastenboek wil ik graag online zetten en nu heb ik een vraagje over het invullen van php my admin:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
ALTER TABLE `gastenboek` CHANGE `naam` `naam` INT( 16 ) NOT NULL ,
CHANGE `bericht` `bericht` INT( 250 ) NOT NULL ,
CHANGE `datum` `datum` INT( 16 ) NOT NULL ,
CHANGE `ip` `ip` INT( 250 ) NOT NULL


zover ben ik gekomen maar er zit een ernstige fout
namelijk:

ik heb twee berichten geplaatst die verschijnen niet

kijk ik in de database dan staat er het volgende:
naam:0 bericht:0 datum 2022 en ip van mijn pc

weet iemand wat ik verkeert doe? hoe zal ik de table moeten maken om mijn berichtbaar wel zichtbaar te krijgen want online staat er precies het zelfde

naam 0 bericht 0 datum 2011 ip van mijn pc

in mijn bericht type ik iets van hoihoi bijv

graag advies

Graag in het vervolg bij code, [code] [/code] tags gebruiken. [/modedit]
Gewijzigd op 27/01/2011 11:28:53 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 22:34:05
 

27/01/2011 01:55:48
Quote Anchor link
- Code plaats je op het forum tussen [code] en [/code] tags.
- Error reporting (error_reporting) altijd uit op live website.
- Als je de mysql_connect opslaat in variabele kan je zien of er verbinding is, zie voorbeeld 2 op php.net.
- 'or die' is geen foutafhandeling. Dit kan netter.
- Twee bovenstaande punten geldt ook voor mysql_select_db.
- Inline style is niet handig / net.
- Bij formulierafhandeling kan je nog krijken naar trim.
- Bij dat dag gedoe in formulierafhandeling kan je ook nog strtolower gebruiken.
- Selecteer wat je wilt hebben, gebruik niet *.
- Waarom maak je je velden in je tabel allemaal van het type int? (Hint: voor datum kan je DATETIME gebruiken, heb je gelijk de tijd erbij).

Al met al ziet het er goed uit. Zie ook laatste reactie van mij.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2011 01:59:35
Quote Anchor link
Je hebt je datatypes verkeerd ingesteld:

ALTER TABLE `gastenboek` CHANGE `naam` `naam` INT( 16 ) NOT NULL ,
CHANGE `bericht` `bericht` INT( 250 ) NOT NULL ,
CHANGE `datum` `datum` INT( 16 ) NOT NULL ,
CHANGE `ip` `ip` INT( 250 ) NOT NULL

INT staat voor integer (getal). Een naam is geen getal (maar varchar) en een bericht ook niet (is text). Datum moet je opslaan als datum type en IP als varchar.

Ik zou zeggen, begin vanuit hier maar eens te lezen:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/data-type-overview.html
 

27/01/2011 02:02:49
Quote Anchor link
Ozzie, je mag ook wel eens effe op F5 drukken hoor.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2011 02:05:47
Quote Anchor link
Je bedoelt dat je me voor was? :)
 
Jeroen H

Jeroen H

27/01/2011 10:01:08
Quote Anchor link
Beste mensen

Hartelijk dank voor al jullie hulp bij het verbeteren en de myadmin instellingen

Vriendelijke groet Jeroen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.