gastenboek

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »
Ruben php

ruben php

23/01/2009 09:07:00
Quote Anchor link
kan ik dit script van jullie site ook zo maken dat je zovaak kun posten per sessie als je wilt
dus dat ik er ook een soort comment script voor onder foto's voor kan maken
ik probeer het steeds mar ik doe iets fout dit was het originele script

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
<?PHP
include "bestanden/config.php";
$posts_per_page = "10";
$maximum_paginas = "1";
session_start();
?>

<html>
<head>
<title>gastenboek</title>
</head>
<?php include "bestanden/style.css"; ?>
<body class="gastenboek" link="#000000" alink="#000000" vlink="#000000">
<?PHP
if(!isset($_SESSION["post"]) || $_SESSION["post"] = false)
{
?>

    <form action="<?PHP echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post">

    <table class="gastenboek">
        <tr>
            <td>
            Name:
            </td>
            <td>
            <input type="text" name="name" value="<?php echo $_SESSION['gebruiker']; ?>"><br><br>
            </td>
        </tr>
        
        <tr>
            <td>
            Email:
            </td>
            <td>
            <input type="text" name="email"><br><br>
            </td>
        </tr>
        
        <tr>
            <td>
            Bericht:
            </td>
            <td>
            <textarea name="bericht" cols="30" rows="5"></textarea><br><br>
            </td>
        </tr>
        
        <tr>
            <td>
            <input type="submit" name="submit" value="verzend"><br><br>
            </td>
        </tr>
    </table>
    
    </form>
    
    <?php
    }
if(isset($_POST["submit"]))
    {

    if(isset($_POST["name"]) && !empty($_POST["name"])
    &&
isset($_POST["email"]) && !empty($_POST["email"])
    &&
isset($_POST["bericht"]) && !empty($_POST["bericht"]))
        {

        if(!isset($_SESSION["post"]) || $_SESSION["post"] = false)
            {

            if(validate() == true)
                {

                if(check_hash() == true)
                    {

                    $result = insert_post();
                    
                    if($result == 1)
                        {

                        echo "Het bericht is toegevoegd!<br><br>";
                        $_SESSION["post"] = true;
                        }

                    else
                        {
                        echo "Het bericht is niet toegevoegd!<br><br>";
                        echo mysql_error();
                        }
                    }

                elseif(check_hash() == false)
                    {

                    echo "Exact ditzelfde bericht is al eens gepost, het is dus niet meer nodig!<br><br>";
                    }
                }

                
            else
                {
                echo "Het door u ingevulde email adres was niet correct!<br><br>";
                }
            }

        
        else
            {
            echo "U heeft al gepost in deze sessie, dit is een gastenboek, geen spamboek!<br><br>";
            }
        }

      
    else
        {
        echo "Niet alle velden waren ingevuld!<br><br>";
        }
    }


show_pages();

show_posts();

mysql_close($mysql);

function
show_posts()
    {

    global $posts_per_page, $maximum_paginas;

    if(!isset($_GET["page"]))
        {

        $page = 1;
        }

    
    else
        {
        $page = $_GET["page"];
        }

        if($page <= $maximum_paginas)
        {

        $limit_start = ($page - 1) * $posts_per_page;
        $limit = $limit_start.", ".$posts_per_page;
        
        $sql = "
        SELECT time, name, email, bericht FROM berichten ORDER BY time DESC LIMIT "
.$limit.";
        "
;
        
        $result = mysql_query($sql);
        
        echo mysql_error();
        
        while($row = mysql_fetch_row($result))
            {

            $time = $row['0'];
            $name = $row['1'];
            $email = $row['2'];
            $bericht = $row['3'];
            
            echo "<table class=\"gastenboek\" cellspacing=\"0\">";
            
                echo "<tr>";
                    echo "<td bgcolor=\"#CCCCCC\" width=\"300\">";
                    echo "<a href=\"mailto:".$email."\">".$name."</a> schreef op ".$time;
                    echo "</td>";
                echo "</tr>";
            
                echo "<tr>";
                    echo "<td bgcolor=\"edecec\">";
                    echo $bericht;
                    echo "</td>";
                echo "</tr>";
            
            echo "<table>";
            
            echo "<br>";
            }
        }

    
    elseif($page > $maximum_paginas)
        {

        echo "Het maximum aantal paginas is door de beheerder ingesteld op ".$maximum_paginas."!";
        }
    }
    
function
insert_post()
    {

    $time = date("d-m-y H:i:s");
    
    $hashed = md5($_POST["bericht"]);
    
    $sql = "
    INSERT INTO berichten
    (time, name, email, bericht, md5)
        
    VALUES
        
    ('"
.$time."',
    '"
.$_POST["name"]."',
    '"
.$_POST["email"]."',
    '"
.$_POST["bericht"]."',
    '"
.$hashed."');
    "
;
        
    $result = mysql_query($sql);
    
    return $result;    
    }
    
function
show_pages()
    {

    global $posts_per_page, $maximum_paginas;
    
    $sql = "
    SELECT id FROM berichten;
    "
;
    
    $result = mysql_query($sql);
    
    
    $num = mysql_num_rows($result);
    
    if($num > $posts_per_page)
        {

        $paginas = ceil($num/$posts_per_page);
        
        if($paginas > $maximum_paginas)
            {

            $paginas = $maximum_paginas;
            }

        
        echo "Pagina: ";
        
        for($i=1;$i<=$paginas;$i++)
            {

            echo "<a href=\"index.php?page=".$i."\">".$i."</a>&nbsp;";
            }

        
        echo "<br><br>";
        }    
    }
    
function
check_hash()
    {

    
    $hashed = md5($_POST["bericht"]);
    
    $sql = "
    SELECT * FROM berichten WHERE md5 = '"
.$hashed."';
    "
;
    
    $result = mysql_query($sql);
    
    echo mysql_error();
    
    $num = mysql_num_rows($result);
    
    if($num > 0)
        {

        return false;
        }

    
    else
        {
        return true;
        }
    }
    
function
validate()
    {

    
    $email = explode("@",$_POST["email"]);
    
    if(count($email) > 1)
        {

        $email = explode(".",$_POST["email"]);
        
        if(count($email) > 1)
            {

            $mail = true;
            }

        
        else
            {
            $mail = false;
            }        
        }

    
    else
        {
        $mail = false;
        }

    
    if($mail == true)
        {

        $_POST["name"] = ereg_replace("[^A-Za-z0-9 ]", "", $_POST["name"]);
        
        $_POST["bericht"] = ereg_replace("[^A-Za-z0-9 ]", "", $_POST["bericht"]);
        
        return true;
        }

    
    else
        {
        return false;
        }
    }

    
?>


</body>

</html>


alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 01:32:19
 
Ruben Kok

Ruben Kok

23/01/2009 09:17:00
Quote Anchor link
Wat zijn de fouten?
Waar gaat het fout?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);

// rest
?>
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

23/01/2009 09:27:00
Quote Anchor link
Een opsomming:

1: Zet session_start(); helemaal bovenaan,
2: Gebruik bij integers geen quotes,
3: Een link-tag of een style-tag hoort in de head-tag en niet daaronder,
4: Gebruik een andere manier om te controleren of er is gepost,
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
//FOut
if(isset($_POST["submit"]))

//Goed
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
?>

5: Je controleert telkens of een post is gezet en of hij leeg is, hij is al gepost omdat je dat bovenaan controleert,
6: Een true of false waarde (boolean) kun je anders controleren,
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
//Fout
if(validate() == true)

//Goed
if(validate())
?>

7: Een if/else statement kan korter geschreven worden met een ternary operator,
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
//Dit kan maar kan dus korter
    if(!isset($_GET["page"]))
        {

        $page = 1;
        }

    
    else
        {
        $page = $_GET["page"];
        }


//Dit is met de ternary operator
$page = !isset($_GET['page']) ? 1 : $_GET['page'];
?>

8: Het kopieren van variabelen is nergens voor nodig, gebruik $row[0] (i.p.v. $row['0']) gewoon direct.
9: Je hebt bij je echo's een dubbele quote, hierdoor moet je alle quotes in je HTML backslashen, gebruik enkele quotes bij je echo's. Want HTML wil dat je dubbele quotes gebruikt,
10: Gebruik namen voor variabele zodat je aan de naam kan zien wat het is.

Wat is verder je probleem?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

23/01/2009 09:53:00
Quote Anchor link
Dennis, punt 7 is lang niet altijd beter. Grote stukken code met veel verkorte if/else statements blijken vaak lastig te lezen zijn

Punt 1: session_start kan waarschijnlijk beter in bestanden/config.php aangezien je die include en dan hoeft het maar op 1 plek te staan.

@Ruben, de check op het posten gebeurt in regel 63
if(!isset($_SESSION["post"]) || $_SESSION["post"] = false)
Er wordt namelijk wat in de sessie gezet die het controleerd. Dat zetten van die variabele en de controle daarop moet je eruit halen als je wilt dat iemand meerdere keren in een sessie kan posten.
Volgens mij moeten dan deze regels weg: 13,14,15,56,63,64,74,88/92
 
Ruben php

ruben php

23/01/2009 11:21:00
Quote Anchor link
ik heb het script gekopieerd uit een van van jullie pagina's
alleen toen ik wilde veranderen dat je meerdere keren per sessie kom posten toen ging het fout dus heb ik de originele code hier gepost en gevraagd hoe dat het wel moet

PS bedankt iedereen alvast voor de reacties en vakkundige opmerkingen:P
 
TJVB tvb

TJVB tvb

23/01/2009 12:13:00
Quote Anchor link
Heb je de oplossing die ik melde uitgeprobeerd?
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

23/01/2009 12:17:00
Quote Anchor link
TJVB schreef op 23.01.2009 09:53:
Dennis, punt 7 is lang niet altijd beter. Grote stukken code met veel verkorte if/else statements blijken vaak lastig te lezen zijn
Als jij de ternary operator snapt, dan valt hij gewoon op.

Daarnaast zei ik dat het kon, en zei ik niet dat het beter was :)
 
TJVB tvb

TJVB tvb

23/01/2009 12:25:00
Quote Anchor link
Dennis Mertens schreef op 23.01.2009 12:17:
TJVB schreef op 23.01.2009 09:53:
Dennis, punt 7 is lang niet altijd beter. Grote stukken code met veel verkorte if/else statements blijken vaak lastig te lezen zijn
Als jij de ternary operator snapt, dan valt hij gewoon op.

Daarnaast zei ik dat het kon, en zei ik niet dat het beter was :)

Als jij grote hoeveelheden code met zeer veel verkochte statements ziet wordt je vanzelf niet gelukkig.

Als je wel eens een project heb moeten overnemen waar dat het geval is weet je dat ook.

En je opsomming suggereert in mijn ogen dat je het beter vindt, maar dat kan ik verkeerd zien.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door TJVB tvb
 
Frank -

Frank -

23/01/2009 12:35:00
Quote Anchor link
$time = date("d-m-y H:i:s");

Je weet dat je hiermee de nodige onzin in je database zet? Hiermee kun je onmogelijk een datum opslaan, je kunt er niets meer mee. Ga maar eens sorteren, vergelijken of rekenen, dat blijkt ineens onmogelijk te zijn.

Een datum met tijd sla je in MySQL op in een kolom van het datatype DATETIME. Deze EIST het ISO-formaat yyyy-mm-dd hh:mm:ss. Hoe jij dat later op het scherm wilt gaan weergeven mag je zelf weten, daar zijn duizend en één mogelijkheden voor. Met jouw $time kun je dat wel vergeten, dat is onbruikbare rommel.

Kortom, ga dit even aanpassen voordat je echt in de problemen zit.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.