GD fouten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

John Doe

John Doe

06/03/2009 15:11:00
Quote Anchor link
Ik heb snel een script geschreven voor een verjaardag vandaag alleen ik krijg een error wie helpt me?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
session_start();
$black = imagecolorallocate($im, 0x00, 0x00, 0x00);
$font_file = '../fonts/trebuchet.ttf';
$im = imagecreatefromjpeg('Afbeelding.jpg');
imagefttext($im, 13, 0, 30, 35, $black, $font_file, 'Mijn text staat op de verkeerde plek maar dat change ik wel xD');
header('Content-Type: image/png');
imagepng($im);
imagedestroy($im);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door John Doe
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:45:40
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/03/2009 15:15:00
Quote Anchor link
En welke error krijg je?

ps. Waarschijnlijk dat $im op regel 3 nog niet bestaat, die maak je immers ook pas een paar regels later aan. Kwestie van volgorde veranderen dus...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
John Doe

John Doe

06/03/2009 15:16:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 06.03.2009 15:15:
En welke error krijg je?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Notice: Undefined variable: image in C:\wamp\www\images\header.php on line 3

Warning: imagecolorallocate(): supplied argument is not a valid Image resource in C:\wamp\www\images\header.php on line 3

Warning: imagecreatefromjpeg(Afbeelding.jpg) [function.imagecreatefromjpeg]: failed to open stream: No such file or directory in C:\wamp\www\images\header.php on line 5

Warning: imagefttext() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\wamp\www\images\header.php on line 6

Warning: imagepng(): supplied argument is not a valid Image resource in C:\wamp\www\images\header.php on line 8

Warning: imagedestroy(): supplied argument is not a valid Image resource in C:\wamp\www\images\header.php on line 9


Dit gebeurt er als ik header weg haal
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door John Doe
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/03/2009 15:17:00
Quote Anchor link
Zie de edit van mijn vorige post.

En zet ook eens dit boven aan je scripts:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);
?>

Dan krijg je op dit scriptje vast een aantal andere foutmeldingen...

ps. Bovendien geeft een foutmelding aan dat 'Afbeelding.jpg' niet bestaat. Controleer dat dus ook even...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
John Doe

John Doe

06/03/2009 15:18:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 06.03.2009 15:17:
Zie de edit van mijn vorige post.

En zet ook eens dit boven aan je scripts:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);
?>

Dan krijg je op dit scriptje vast een aantal andere foutmeldingen...

nee hiermee niet
heb wat gefixt nu zijn dit de errors
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
Notice: Undefined variable: image in C:\wamp\www\images\header.php on line 5

Warning: imagecolorallocate(): supplied argument is not a valid Image resource in C:\wamp\www\images\header.php on line 5
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door John Doe
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/03/2009 15:21:00
Quote Anchor link
Ik zou zeggen, kijk eens goed naar de foutmeldingen die gegeven worden. Ze zijn vrij duidelijk.

De eerste twee foutmeldingen ontstaan door dat $im op regel 3 nog niet bestaat. Die maak je immers pas op regel 5 aan.

De derde foutmelding geeft aan dat Afbeelding.jpg niet bestaat, gevolg: $im zal nooit een geldige resource zijn. Zorg dus dat je naar de goede afbeelding verwijst.

De overige fouten zijn allemaal een gevolg van de fouten hierboven.
 
John Doe

John Doe

06/03/2009 15:42:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 06.03.2009 15:21:
Ik zou zeggen, kijk eens goed naar de foutmeldingen die gegeven worden. Ze zijn vrij duidelijk.

De eerste twee foutmeldingen ontstaan door dat $im op regel 3 nog niet bestaat. Die maak je immers pas op regel 5 aan.

De derde foutmelding geeft aan dat Afbeelding.jpg niet bestaat, gevolg: $im zal nooit een geldige resource zijn. Zorg dus dat je naar de goede afbeelding verwijst.

De overige fouten zijn allemaal een gevolg van de fouten hierboven.
idd dit is het stomme fout van mezelf
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.