GD library vreemde output (2)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wout van der Burg

Wout van der Burg

18/06/2008 13:33:00
Quote Anchor link
Wegens load-problemen (ik gok vanwege rare leestekens) een nieuwe topic, gooi de oude maar weg

Hallo,

Ik heb het volgende script gebruikt uit de plaatselijke scriptlibrary;
http://www.phphulp.nl/php/scripts/9/273/

Dit heb ik op de volgende manier geimplementeerd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
//Input alles array(waarde, naam);
unset($input);
unset($colors);
$input[]=array(array_sum($totaal_mavrij),'Ma-Vrij');
$input[]=array(array_sum($totaal_za),'Za');
$input[]=array(array_sum($totaal_zo),'Zo');
//kleuren
$colors=array('#FF0000','#00FF00','#0000FF');
//include taartscript
include('script/taartgrafiek.php');
?>


De gedefinieerde values en arrays heb ik UIT het betreffende script verwijderd!

Ik krijg nu als output allemaal vreemde leestekens ála:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WKH


Wat kan ik hier tegen doen?

Nu heb ik de regel :

header("Content-type: image/png");

uit het script geplaatst en bovenin de hoofdpagina geplaatst

Als ik dit ongedaan maak, krijg ik als output:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at index.php:290) in taartgrafiek.php on line 185
en weer hier achteraan een hele reeks vage tekens...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wout van der Burg
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 23:38:22
 
Joren de Wit

Joren de Wit

18/06/2008 13:47:00
Quote Anchor link
Geef je wel de juiste headers mee?
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

18/06/2008 13:51:00
Quote Anchor link
Heb net mn tekst ge-edit :) miss kun je er wat mee?

Nu lees ik in de comments van het script dat er meer problemen mee zijn en dat er met ob_start(); gewerkt kan worden

Kan iemand mij op weg helpen met hoe dit werkt? van de handleiding wordt ik nl. niet veel wijzer...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wout van der Burg
 
Joren de Wit

Joren de Wit

18/06/2008 13:58:00
Quote Anchor link
De juiste headers kunnen dus niet meegegeven worden omdat er al output plaats heeft gevonden voordat je header() aanroept. Dat gebeurt op regel 290 in index.php, dus daar zou je de fout moeten zoeken.
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

18/06/2008 14:06:00
Quote Anchor link
Op line 290 staat een <td>blaat</td>

dus er is idd output...

Ik heb die header(); stijf bovenaan mijn pagina staan, dus er wordt niets geouput vóórdat de header wordt gedefinieerd.
Maar als ik het goed begrijp, zegt die header dat de pagina een .png ÍS? zodat er dus geen textuele output mag zijn? In dat geval kan ik dit script niet includen? Wat kan ik doen om hem tóch te includen?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

18/06/2008 14:08:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="script/taartgrafiek.php" />

Alleen zul je er dan wel op een ander manier voor moeten zorgen dat de juiste variabelen in dat script terecht komen. Bijvoorbeeld via GET variabelen...
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

18/06/2008 14:10:00
Quote Anchor link
ah ok.. :) hihi nog nooit gezien dit, ik ga het proberen...

tnx so far Blanche!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

18/06/2008 14:12:00
Quote Anchor link
You're welcome. Succes ermee!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.