GD Library watermerk

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Joeri

Joeri

14/04/2007 21:10:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik gebruik GD om een watermerk op een afbeelding te plaatsen nu was mijn vraag kan ik het watermerk ook andersom laten roteren dus met de achterkant naar onder oftewel van links boven naar onder rechts.

voorbeeld op:

http://www.jb-web.net/scripts/php/GD/gdwatermerk.php

code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
// content-type instellen
header("Content-type: image/png");

// afbeelding aanmaken en grootte vaststellen
$image = imagecreatefromjpeg('../fotouploader/images/6.jpg');
$x = imagesx($image);
$y = imagesy($image);

// aantal graden dat de tekst gedraait dient te staan.
$graden = 5;

// hier kan je extra kleuren toevoegen voor je tekst en schaduw
$schaduwkleur = imagecolorallocate($image, 128, 128, 128);
$tekstkleur = imagecolorallocate($image, 0, 0, 0);

// de grootte van de tekst van het watermerk.
$tekstgrootte = 15;

// de tekst die afgebeeld moet worden
$tekst = 'Testing...';

// het te gebruiken font; vervangen met je eigen fonts directory
$font = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] .  '/resources/fonts/Greek_i.TTF';

// Schaduw van de tekst toevoegen op de afbeelding
imagettftext($image, $tekstgrootte, $graden, $x - (((strlen($tekst) * 8) + ($x / 10)) + 1), $y - ((round($y / 8)) + 1), $schaduwkleur, $font, $tekst);

// Tekst toevoegen aan de afbeelding
imagettftext($image, $tekstgrootte, $graden, $x - ((strlen($tekst) * 8) + ($x / 10)), $y - (round($y / 8)), $tekstkleur, $font, $tekst);

// gebruik imagepng(), dit zal duidelijkere tekst weergeven dan met imagejpeg()
imagepng($image);
imagedestroy($image);
?>


Grtz en alvast bedankt voor de hulp.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 01:48:23
 
Dizzy

Dizzy

14/04/2007 21:14:00
Quote Anchor link
met de php functie strrev()
 
Joeri

Joeri

14/04/2007 21:58:00
Quote Anchor link
daar draai ik toch gewoon mijn letters in mijn string mee om en krijg ik toch niet het gewenste effect of moet ik er dan 180 graden bijrekenen??
 
- SanThe -

- SanThe -

14/04/2007 22:04:00
Quote Anchor link
Gewoon uitproberen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.