[GD] Na gebruiker GD voor resize afbeelding zwart

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Steef

Steef

23/12/2008 17:34:00
Quote Anchor link
Hallo PHPhulp,

Ik ben eens gaan kijken naar GD wat mij echt ontzettend interessant leek. Ik heb nu deze code gemaakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
function blogImageResize($image, $id){
                
    $gis = GetImageSize($image);
    $x = $gis[0];        // width
    $y = $gis[1];        // height
    $type = $gis[2];    // type
            
    switch($type){
        
        // GIF
        case "1":
            $imorig = imagecreatefromgif($image);
            break;
            
        // JPEG
        case "2":
            $imorig = imagecreatefromjpeg($image);
            break;
            
        // PNG
        case "3":
            $imorig = imagecreatefrompng($image);
            break;
            
        // DEFAULT JPEG
        default:
            $imorig = imagecreatefromjpeg($image);
    }
        
    $imageResized = imagecreatetruecolor(78, 78);
    imagecopyresampled($imageResized,$imorig, 0, 0, 0, 0, 78, 78, $x, $y);
    imagepng($imageResized, "files/blog_pictures/article_" .$id. ".png");
            
}


Alleen ik heb één groot probleem. Nadat ik een afbeelding, bijvoorbeeld http://www.freeaccess.com.au/wp-content/uploads/2008/01/ie81znq.png, in de functie zet wordt de afbeelding wel gemaakt alleen is hij helemaal zwart. De nieuwe grootte heeft de afbeelding immers wel. Weet iemand wat hier het probleem is en hoe is dit op te lossen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Steef
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 21:12:18
 
Satsume

Satsume

23/12/2008 18:13:00
Quote Anchor link
Kijk even of je wel resultaat hebt op je GetImageSize(), je functie werkt bij mij prima.

Heb je error reporting aan staan? Ik denk namelijk dat GD het origineel niet kan uitlezen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.