[GD] Transparantie watermark verdwijnt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »
Vincent

Vincent

17/10/2007 12:31:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een uploadscript, waarbij afbeeldingen geresized worden en er een watermerk permanent opgeplakt worden. Script is gebasseerd op een script dat ik al had en het resize-gedeelte heeft een maat voor een ander script op de site gemaakt, die ik gebruikt hebt. Het zou dus goed kunnen zijn dat ik ergens een slordige fout heb gemaakt, bij het plaatsen van het watermerk op de image.

Het uploaden en resizen werkt goed. Het watermerk wordt er opgezet, maar transparantie gaat verloren. Achtergrond wordt zwart met links en boven een witte border, geheel zwart of geheel wit.
Het vreemde is, dat wanneer ik een oud logo gebruik, de transparantie behouden blijft. Aan de afbeelding kan het niet liggen. Door diverse personen zijn er diverse testwatermerken gemaakt, waarin transparantie behouden blijft. Wanneer ik het watermerk/logo in een pagina met een achtergrondkleur zet, is te zien dat transparantie van het nieuwe logo goed is.

Het script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
<?php
move_uploaded_file($_FILES['file'.$i]['tmp_name'], $uploadimage);
move_uploaded_file($_FILES['file'.$i]['tmp_name'], $uploadimageTh);

# create image van geuploade screenshot
if ($extension=="jpg") {
$image = imagecreatefromjpeg($uploadimage);
}
elseif ($type=="gif") {
$image = imagecreatefromgif($uploadimage);
}
elseif ($type=="png") {
$image = imagecreatefrompng($uploadimage);
}


# breedte/hoogte screenshot bepalen
$width = imagesx($image);
$height = imagesy($image);
$imagefit = 640;
$imagefitTh = 80;

# resizen screenshot
if ($width>=$height&&$width>=$imagefit) {
    $newheight = $height/$width*$imagefit;
    $result = imagecreatetruecolor($imagefit, $newheight);
    imagecopyresized($result, $image, 0, 0, 0, 0, $imagefit, $newheight, $width, $height);
}

if ($width<=$height&&$height>=$imagefit) {
    $newwidth = $width/$height*$imagefit;
    $result = imagecreatetruecolor($newwidth, $imagefit);
    imagecopyresized($result, $image, 0, 0, 0, 0, $newwidth, $imagefit, $width, $height);
}

if ($width>=$height&&$width>=$imagefitTh) {
    $newheight = $height/$width*$imagefitTh;
    $resultTh = imagecreatetruecolor($imagefitTh, $newheight);
    imagecopyresized($resultTh, $image, 0, 0, 0, 0, $imagefitTh, $newheight, $width, $height);
}

if ($width<=$height&&$height>=$imagefitTh) {
    $newwidth = $width/$height*$imagefitTh;
    $resultTh = imagecreatetruecolor($newwidth, $imagefitTh);
    imagecopyresized($resultTh, $image, 0, 0, 0, 0, $newwidth, $imagefitTh, $width, $height);
}


# transparante watermerk creëren
$watermerk = imagecreatefrompng($path_watermerk);
$watermerk_width = imagesx($watermerk);
$watermerk_height = imagesy($watermerk);
imagecreatetruecolor($watermerk_width, $watermerk_height);

# image voorzien van watermerk
$size = getimagesize($uploadimage);
$xas = $size[0] - $watermerk_width - 5;
$yas = $size[1] - $watermerk_height - 5;
imagecopymerge($result, $watermerk, $xas, $yas, 0, 0, $watermerk_width, $watermerk_height, 100);    

# nieuwe image uppen, tmp verwijderen
if ($result) {
    chmod($uploadimage, 0777);
    imagejpeg($result, $uploadimage, 100);
    imagedestroy($result);
}

if ($resultTh) {
    //chmod($uploadimageTh, 0777);
    imagejpeg($resultTh, $uploadimageTh, 100);
    imagedestroy($resultTh);
}


# aangemaakte images vernietigen
imagedestroy($image);
imagedestroy($watermerk);
?>


Stukje dat dubbelop is met ...Th is om thumbnail aan te maken.

Er zijn enkele stukken uit de code weggelaten, voor de move-file functie. Deze hadden enkel betrekking tot het instellen van de naam van de afbeelding en de paden van de geüploade afbeelding en watermerk.

Iemand enig idee wat ik verkeerd doe?
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 03:49:29
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/10/2007 12:36:00
Quote Anchor link
Ik weet het niet zeker, maar volgens mij is dat een bug in de GD library. Ik heb wel eens vaker gelezen dat transparantie verloren gaat bij dit soort bewerkingen.
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

17/10/2007 12:36:00
Quote Anchor link
En je hebt een ander logo dat wel werkt?
en klopt de extentie van je plaatje wel?
 
Vincent

Vincent

17/10/2007 13:40:00
Quote Anchor link
Zijn allebei png's, met zelfde naam. Elke afbeelding die we maken met transparantie pakt ie niet meer, maar (misschien toevallig) het oude logo wel:

Oud logo:
http://img81.imageshack.us/img81/7616/28774079li0.jpg
Nieuw logo test watermerk:
http://img525.imageshack.us/img525/4981/88268575ah5.jpg

Is dit op een andere manier wel op te lossen, of ben ik genoodzaakt om een rechthoekig logo te gebruiken?

* img tags weggehaald ivm lange laadtijd imageshack.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Vincent
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.