[geavanceerd] Javascriptfunctie direct laten uitvoeren, 2 syntaxen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fromzon ngl

Fromzon ngl

06/01/2011 19:44:41
Quote Anchor link
Wat zijn de fundamentele technische verschillen tussen volgende 2 schrijfwijzes, in het HEAD-gedeelte van de pagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
(function() {
   alert("Welkom op onze website - syntax 1");
})();



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
function init() {
   alert("Welkom op onze website - syntax 2");
};

YAHOO.util.Event.addListener(window, "load", init);



De effectieve code (op de plaats waar ik hier de alerts getypt heb) werkt wel als ik de functie-syntax van het 2de voorbeeld gebruik, maar niet in de functie-syntax van schrijfwijze 1.

De alerts worden echter wèl in beide functies uitgevoerd.
Gewijzigd op 06/01/2011 19:52:44 door Fromzon ngl
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 03:25:13
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/01/2011 19:51:02
Quote Anchor link
Dit is geen JAVA-functie.
 
Jasper DS

Jasper DS

06/01/2011 19:51:36
Quote Anchor link
javascript
 
Fromzon ngl

Fromzon ngl

06/01/2011 19:52:17
Quote Anchor link
- Aar - op 06/01/2011 19:51:02:
Dit is geen JAVA-functie.


Ik zit hier in het Javascript gedeelte van het forum.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/01/2011 19:52:46
Quote Anchor link
Maar dan moet je alsnog geen JAVA in de titel vermelden. Die dan op zijn minst JS ofzo.
 
Fromzon ngl

Fromzon ngl

06/01/2011 19:53:29
Quote Anchor link
- Aar - op 06/01/2011 19:52:46:
Maar dan moet je alsnog geen JAVA in de titel vermelden. Die dan op zijn minst JS ofzo.


Vindt je dat nu leuk om hier de slimmerik uit te hangen op zulke details?
Ga eens op een politiek forum rondhangen ofzo....

Enkel volwassen antwoorden AUB


Weet je wat er zo zielig is?
Ik wist gewoon al op voorhand, als ik op PHP Hulp een topic ga starten, dat ik mij hoogstwaarschijnlijk weer aan een kinderachtig antwoord kan verwachten, en bij deze heb jij mijn vooroordelen over PHP Hulp weer maar eens bevestigd.

Misschien dat er anderen hier op dit forum toch nog kunnen aantonen dat PHP-Hulp een plaats kan zijn voor mensen met iets méér professionalisme.

We zullen zien
Gewijzigd op 06/01/2011 20:01:18 door Fromzon ngl
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

06/01/2011 20:15:00
Quote Anchor link
Java is geen JavaScript, dit zijn 2 totaal verschillende dingen.

Als je professioneel wilt gaan doen zul je toch iets wel goed moeten vertellen
Gewijzigd op 06/01/2011 20:20:33 door Vincent Huisman
 
Thomas Van Nuffel

Thomas Van Nuffel

06/01/2011 20:25:04
Quote Anchor link
Vroeg hij of java en javascript hetzelfde zijn? NEE.
Staat er ergens in die post een vermelding van het woord "Java"? NEE.
Moet je in je topic zetten dat het om JS gaat als je in een javascript subforum post? NEE.
Als je het antwoord niet weet hou je mond gewoon want je helpt deze community niet beter met je bs. In tegendeel, je verspilt iedereen zijn tijd met je nonsense.

Een function die in haakjes staat gelijk in je eerste voorbeeld is een wrapped self invoking function. Deze wordt gebruikt om de global variable scope leeg te houden en zo conflicten met andere scripts te ontwijken.
 
Victor Php

Victor Php

06/01/2011 20:25:48
Quote Anchor link
Ga niet allemaal kinderachtig lopen doen.

Het is goed dat je hem het verschil duidelijk maakt.
Maar geef op z'n minst dan ook antwoord op zijn vraag.

-Edit-

@bovenstaande
Natuurlijk is het wel belangrijk dat je weet wat het verschil tussen java en js is.
Alleen dan zou je op z'n minst ook antwoord kunnen geven op z'n vraag.
Het zijn dus geen nonsense.
Gewijzigd op 06/01/2011 20:27:56 door Victor Php
 
Thomas Van Nuffel

Thomas Van Nuffel

06/01/2011 20:31:43
Quote Anchor link
Hij post in een javascript forum. Met een javascript vraag. Hoe is zeggen "Javascript en Java zijn niet hetzelfde" Relevant?
Dat is gelijk zeggen "Php en c# zijn niet hezelfde" op elke php vraag op dit forum.
Overbodige info waar niet om gevraagd word imho.
Gewijzigd op 06/01/2011 20:32:23 door Thomas Van Nuffel
 
Wim E

Wim E

06/01/2011 20:35:49
Quote Anchor link
Omg hebben jullie niets leukers te doen ofzo...

@Fromzon
Edit:

Je vraag niet goed gelezen...(A)
Verschil is dat bij de onderste een event word aangemaakt en de browser gaat "luisteren" tot dat event voorbij komt. Bij de eerste word niet meer als geef alert opgeroepen en getoont...
Gewijzigd op 06/01/2011 20:37:29 door Wim E
 
Fromzon ngl

Fromzon ngl

06/01/2011 20:43:27
Quote Anchor link
@ Wim
Heel hard bedankt, jij hebt mijn probleem opgelost :-)


Het was namelijk zo dat ik dus 2 grote code-blokken had ( binnen die 2 verschillende syntaxen uit mijn voorbeeld ).
En ik kreeg de 2 code-blokken maar niet bij elkaar gezet omdat 1 van de 2 blokken niet meer werkte.

Nu heb ik die 2 code-blokken binnen jouw JQuery functie geplaatst, en nu werken ze wel gelijktijdig, en nu kan ik ze in elkaar gaan laten smelten.

Heel hard bedankt, toch nog 2 mensen ( Thomas en jij ) die een fatsoenlijk antwoord kunnen geven :-)


EDIT: ik zie net dat je jouw post gewijzigd hebt en het antwoord dat me geholpen heeft, eruit hebt gehaald, waarom?
Maar ik heb het al in mijn webpagina staan dus geen probleem :-)


Problem solved.
Gewijzigd op 06/01/2011 20:51:00 door Fromzon ngl
 
Pim -

Pim -

06/01/2011 20:49:42
Quote Anchor link
Wat bedoel je met 'effectieve code'? En mocht je hiermee het definieren van dingen bedoelen, komt dat waarschijnlijk doordat die definities alleen in de scope van die constructie beschikbaar zijn.
 
Fromzon ngl

Fromzon ngl

06/01/2011 20:56:58
Quote Anchor link
Pim - op 06/01/2011 20:49:42:
Wat bedoel je met 'effectieve code'? En mocht je hiermee het definieren van dingen bedoelen, komt dat waarschijnlijk doordat die definities alleen in de scope van die constructie beschikbaar zijn.


De code in mijn JS-bestand is 200 lijnen lang, dus voor het principe, had ik gewoon deze code vervangen door de "alert" functie in mijn voorbeeld hier, omdat de vraag en het topic gingen over de syntax die errond staat.
Die 200 lijnen die je dus niet ziet, noemde ik de "effectieve code".
Gewijzigd op 06/01/2011 20:58:19 door Fromzon ngl
 
Pim -

Pim -

06/01/2011 21:01:36
Quote Anchor link
Ik denk dat het enige verschil de context is, de waarde van this dus.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.