geavanceerd zoeken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »
Robert Jansen

Robert Jansen

22/10/2017 13:28:03
Quote Anchor link
hallo,

ik ben bezig met het maken van een script om geavanceerd te kunnen zoeken.
er zijn drie kolommen: titel, jaar en vol_naam (dit zijn dus ook drie invoervelden in het formulier)
Als je alle drie de formulierenvelden invuld en dan uitvoert dan werkt de zoekfunctie.
Maar als je alleen op titel zoekt en de andere twee velden niet invuld dan krijg ik de foutmelding: Warning: mysqli_fetch_assoc() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given.

ik heb geprobeerd dit op te lossen door een nieuwe case te maken en met een multiquery maar dit werkt dus ook niet.

mijn vraag is: hoe kun je, als je alleen het titel veld invuld dat je dan alleen op titel zoekt en de andere velden 'negeert'?

de code is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
if(isset($_POST['zoeken'])){

$zoekwoord = $_POST['zoekwoord'];
$beginjaar = $_POST['beginjaar'];
$eindjaar = $_POST['eindjaar'];

if(isset($_POST['criteria'])){
    $select1 = $_POST['criteria'];
    $bijdrager = $_POST['bijdrager'];
    switch ($select1) {
        case 'titel':
        $bijdr_id = $_SESSION['bijdr_id'];
            echo $bijdr_id;
            $sql = "SELECT f.titel, f.jaar, b.vol_naam FROM tblfoto_info f, tblbijdrager b WHERE (b.bijdr_id = f.bijdr_id OR titel LIKE '%" . $zoekwoord .  "%' OR jaar BETWEEN $beginjaar AND $eindjaar) AND b.bijdr_id = $bijdr_id";
            
                    $result = mysqli_query($conn, $sql);

                   while($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {
                     $titel = $row['titel'];
                     $jaar = $row['jaar'];
                     $bijdrager = $row['vol_naam'];
                     // $info = $row['info'];
                      echo "<ul>";
                       echo "<li> $titel</li>";
                       echo "<li>$jaar</li>";
                       echo "<li>$bijdrager</li>";
        //echo "<li>$info</li>";
                echo "</ul>";
              }
            break;

}}}
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 22:56:59
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

22/10/2017 13:49:25
Quote Anchor link
Waar is de foutafhandeling voor de query? De reden is eenvoudig genoeg, als je beginjaar en eindjaar niet invult krijg je een query die niet klopt.
 
Robert Jansen

Robert Jansen

22/10/2017 14:10:18
Quote Anchor link
ok, maar hoe kun je dit het beste afhandelen?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

22/10/2017 14:24:28
Quote Anchor link
Door te controleren of de velden ingevuld zijn, en als dat niet zo is een andere query draaien. Maar begin eens met het inbouwen van foutafhandeling, dan had je dat ook meteen gezien.
Gewijzigd op 22/10/2017 14:25:17 door Ben van Velzen
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/10/2017 19:18:15
Quote Anchor link
Wat je in feite moet doen -als niet alle invulvelden verplicht zijn- is de query stap voor stap opbouwen.

Als je enkel een beginjaar invult zul je dus bijvoorbeeld moeten kijken vanaf dat jaar, als je enkel een eindjaar invult zul je moeten kijken tot (en met of tot en zonder) dat jaar. Als je beide invult zul je hiertussen moeten zoeken.

De vorm van je uiteindelijke query hangt dus direct af van de al dan niet ingevulde velden.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/10/2017 20:19:46
Quote Anchor link
Voorbeeldje over wat Thomas zegt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
// initialisatie
$titel = null;
$beginjaar = null;
$eindjaar = null;

/* overschrijf de variabelen met de POST variabelen, bijvoorbeeld: */
if(isset($_POST['titel'] && !is_empty($_POST['titel'])) {
    $titel = $_POST['titel'];
}


// en zo het zelfde voor beginjaar en eindjaar

$sql = 'SELECT * FROM tabel';
$whereParts = array();

if($titel !== null) {
    $whereParts[] = "titel LIKE '%" . $titel .  "%'";
}

if($beginjaar !== null) {
    $whereParts[] = "jaar >= $beginjaar";
}

if($eindjaar !== null) {
    $whereParts[] = "jaar <= $eindjaar";
}

if(count($whereParts)) {
    $sql . = ' WHERE ' . implode(' AND ', $whereParts);
}


$result = mysqli($conn, $sql);
// ...
?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

23/10/2017 00:13:32
Quote Anchor link
Belangrijke kanttekening bij @Frank zijn verhaal (ik snap dat dit enkel bedoeld was om te illustreren hoe het opbouwen verloopt, zonder het voorbeeld verder ingewikkelder te maken).

Wat je dus in feite hebt is dus een SQL-string met afwisselend SQL en (USER) DATA van buitenaf:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
[SQL][DATA][SQL][DATA][SQL]

Het is heel erg belangrijk dat de DATA in de SQL-query niet geïnterpreteerd kan worden als SQL-code. Hiermee zou iemand effectief de werking van de query kunnen aanpassen die in het meest vervelende geval lijdt tot manipulatie of diefstal van gevoelige informatie. Dit (DATA die als SQL geïnterpreteerd wordt) staat beter bekend als SQL-injectie.

Wat je hier enerzijds tegen zou kunnen doen is je invoer filteren: jaartallen zouden numeriek moeten zijn.

Maar wat misschien nog veel belangrijker is is het escapen (en daarmee onschadelijk maken) van uitvoer. Hiermee zorg je ervoor dat DATA niet als SQL geïnterpreteerd kan worden en hierdoor is SQL-injectie niet meer mogelijk.

Je escaped uitvoer (USER DATA) door middel van het toepassen van de escaping-functie real_escape_string() IN COMBINATIE MET het quoten (voorzien van quotes) van de ge-escapete string. Het een is NIET VEILIG zonder het ander.

Wat je moet begrijpen is dat real_escape_string() enkel speciale karakters (die een speciale betekenis binnen SQL hebben) onschadelijk maakt. real_escape_string() is dus geen wondermiddel. Het volgende stuk tekst (dit zou dus een ingevoegd stuk DATA kunnen zijn) bevat informatie die een speciale betekenis in SQL heeft, maar die verder ongemoeid wordt gelaten door real_escape_string():
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
OR 1=1

Dit zou catastrofale gevolgen kunnen hebben die (bijvoorbeeld) securitychecks bypassen. Zorg dus dat je ALTIJD quotes om de ge-escapete DATA-passages zet.

Wees dus altijd zeer voorzichtig wanneer je USER DATA gebruikt en een goede gewoonte is om deze NOOIT te vertrouwen.
Gewijzigd op 23/10/2017 00:17:48 door Thomas van den Heuvel
 
Robert Jansen

Robert Jansen

23/10/2017 14:18:49
Quote Anchor link
ok, bedankt voor de info.
Ik heb een vraag over de real_escape_string().
Als je OR 1=1 uitvoert in een form veld, heb je dus een sql injectie, ook maak je gebruik van real_escape_string().
Maar als je nu gebruik maakt van prepared statement, is dit dan wel waterdicht?
zie http://php.net/manual/en/mysqli-stmt.bind-result.php

Hoe kun je dan het beste beschermen tegen sql-injecties?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

23/10/2017 14:40:55
Quote Anchor link
Quote:
Als je OR 1=1 uitvoert in een form veld, heb je dus een sql injectie, ook maak je gebruik van real_escape_string().

Nee, dat is niet wat ik zeg. Wat ik bedoel is dat je real_escape_string() altijd moet gebruiken in combinatie met quotes. Alleen deze combinatie is veilig. Enkel (enkele) quotes om invoer zetten is niet veilig. Enkel real_escape_string() gebruiken is niet veilig. Alleen de combinatie.

Quote:
Maar als je nu gebruik maakt van prepared statement, is dit dan wel waterdicht?

Geen enkel verkeerd gebruik van een methode is veilig :). Als je bijvoorbeeld de DATA nog steeds concateneert in een string in een opzet waarbij je prepared statements zou gebruiken ben je nog steeds nat (dit is dus een verkeerd gebruik). Daarnaast is -in ieder geval in MySQLi- het gebruik van prepared statements nogal omslachtig. Ik gebruik dit in ieder geval niet, teveel moeite om data uit de database op te hoesten. Tenzij je wellicht een wrapper schrijft die je het leven wat aangenamer kan maken. Nee, met enige discipline kun je best zonder prepared statements.

Quote:
Hoe kun je dan het beste beschermen tegen sql-injecties?

Je kunt je het beste wapenen tegen SQL-injectie door de principes die dit mogelijk maken te begrijpen, en hier vervolgens op te acteren. In mijn vorige bericht doe ik beide uit de doeken.

Daarnaast moet je in alles wat je doet je bewust zijn van input (stel jezelf de vraag: kan ik deze DATA vertrouwen (spoiler: het antwoord is bijna altijd NEE, zelfs als de data in je database zit, als je deze weer uitleest zou je deze nog steeds niet moeten vertrouwen want deze is afkomstig uit een externe bron)) en output.

Input zou je altijd moeten filteren als deze aan een bepaald formaat zou moeten voldoen en output zou je altijd moeten escapen binnen de context (HTML, SQL et cetera) waarin je werkt, tenzij je hier een speciale -en gedocumenteerde- reden voor hebt om dit niet te doen. Kort gezegd is dit de aloude vuistregel filter input, escape output. In alles wat je doet.

Daarbij moet gezegd worden dat (een correcte werking van) escaping-functionaliteit (direct) afhankelijk is van de gebruikte character encoding. Dus zorg ook dat je daar kaas van gegeten hebt. Want There Ain't No Such Thing As Plain Text.
Gewijzigd op 23/10/2017 14:55:32 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.