geboortedatum

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »
Kristof Hendrickx

Kristof Hendrickx

30/08/2013 22:43:21
Quote Anchor link
Hallo,
ik heb een registratieformulier en daarin word met behulp van 3 selectjes, namelijk dag, maand en jaar een geboortedatum ingegeven, dit zou ik nu als een datum waarmee ik ook leeftijd kan berekenen achteraf in de database willen zetten, en ja, je hoort me al aankomen: dat lukt me niet.

Ik heb volgende code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$gbdatum = date(d/m/Y, $gbdag/$gbmaand/$gbjaar);
$indatabase = "INSERT INTO users (Username, Password, Email, Geslacht, GBdatum) VALUES ('$gebruikersnaam',md5('$wachtwoord'), '$emailadres', '$mv', '$gbdatum')";
mysql_query($indatabase);


Wat doe ik fout, ik krijg volgende error:
Warning: Division by zero in *** on line 100
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 09:48:56
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/08/2013 22:44:56
Quote Anchor link
Verdiep je eens in strings en hoe ze werken.
Nu denkt PHP dat je wilt delen, maar je wilt de slash puur als los teken gebruiken.

Waar komen $gbdag $gbmaand $gbjaar vandaan? Want je opbouw van je date vind ik merwaardig. Je kan je datum toch prima in DATE(TIME) van MySQL zetten?
Gewijzigd op 30/08/2013 22:52:21 door - Ariën -
 
Kristof Hendrickx

Kristof Hendrickx

30/08/2013 22:47:03
Quote Anchor link
- Aar - op 30/08/2013 22:44:56:
Les 2: Weet wat strings zijn en waar ze voor dienen.
Nu denkt PHP dat je wilt delen, maar je wilt de slash puur als los teken gebruiken.


Doe kalm, ok, het is hier niet voor niets een beginners in php deel ...

Moet ik dit oplossen met over de slash '' tekens te zetten?

De 3 variabelen komen van waar de gebruiker het formulier invult, kan dit dan anders?
Gewijzigd op 30/08/2013 22:49:07 door Kristof Hendrickx
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/08/2013 22:50:54
Quote Anchor link
Sorry, mijn excuses, het was niet aanvallend bedoeld.

Ja, de slash moet je inderdaad in een string zetten, evenals je eerste argument met d/m/Y (helemaal).
Echter dan ben je er nog niet, want dit gaat nog niet werken:
$gbdag."/".$gbmaand."/".$gbjaar
Dit is namelijk geen timestamp.

Wat wil je nou precies bereiken, want zoals ik zie wilt je een datum naar een ander formaat zetten die hetzelfde is? Niet echt nuttig, lijkt me. ;-)

Edit
Even een querie opgesnord:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT DATE_FORMAT(CURDATE(), '%Y') - DATE_FORMAT(geboortedatum, '%Y') - (DATE_FORMAT(CURDATE(), '00-%m-%d') < DATE_FORMAT(geboortedatum, '00-%m-%d')) AS leeftijd

Hiermee moet je de leeftijd kunnen uitrekenen. vereiste is dat je wel DATE als type gebruikt.
Gewijzigd op 30/08/2013 22:58:10 door - Ariën -
 
Kristof Hendrickx

Kristof Hendrickx

30/08/2013 23:01:00
Quote Anchor link
- Aar - op 30/08/2013 22:50:54:
Sorry, mijn excuses, het was niet aanvallend bedoeld.

Ja, de slash moet je inderdaad in een string zetten, evenals je eerste argument met d/m/Y (helemaal).
Echter dan ben je er nog niet, want dit gaat nog niet werken:
$gbdag."/".$gbmaand."/".$gbjaar
Dit is namelijk geen timestamp.

Wat wil je nou precies bereiken, want zoals ik zie wilt je een datum naar een ander formaat zetten die hetzelfde is? Niet echt nuttig, lijkt me. ;-)

Edit
Even een querie opgesnord:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT DATE_FORMAT(NOW(), '%Y') - DATE_FORMAT(geboordedatum, '%Y') - (DATE_FORMAT(NOW(), '00-%m-%d') < DATE_FORMAT(geboortedatum, '00-%m-%d')) AS leeftijd

Hiermee moet je de leeftijd kunnen uitrekenen.

Ik heb:
$GBdag = 1 tot en met 31
$GBmaand = 1 tot en met 12
$GBjaar = 1900 tot en met 2013

Dit zijn apparte variabelen en dus geen echte datum, dit wil ik als een datum in de database zetten zodat ik later hier leeftijd uit kan berekenen en ook op de verjaardag iets wil kunnen geven als lid van het spel.

Je zegt daar dat het niet op mijn manier gaat werken, wel, ik ga volledig met je akkoord, maar nu nog hoe het wel zou moeten werken :D
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/08/2013 23:06:55
Quote Anchor link
De PHP-methode:
Door de datum met mktime() naar een timestamp om te zetten vanuit een eigen notatie, die je weer aan date() meegeeft.

Waarom zou je de geboortedatum in drie losse velden willen opslaan?

Ik prefereer de MySQL methode. Veel sneller en handiger.
Gewijzigd op 30/08/2013 23:09:35 door - Ariën -
 
Kristof Hendrickx

Kristof Hendrickx

30/08/2013 23:09:41
Quote Anchor link
- Aar - op 30/08/2013 23:06:55:
Door gewoon of een timestamp te gebruiken, of de datum met mktime() naar een timestamp om te zetten.

Waarom zou je de geboortedatum in drie losse velden willen opslaan?


Ik wist geen andere manier, hoe kan ik dit in het formulier doen? (formulier zelf is html/php, namelijk volgende regel voor de geboortedatum:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<td><div align="left">Geboortedatum:</div></td>
    <td>
      <select name="gbdag">
        <option value="">Dag</option>
        <?php
          for($i=1; $i<=31; $i++)
          {

            echo "<option value='$i'>$i</option>";
          }

        ?>

      </select>
      <select name="gbmaand">
        <option value="">Maand</option>
        <?php
          for($j=1; $j<=12; $j++)
          {

            echo "<option value='$j'>$j</option>";
          }

        ?>

      </select>
      <select name="gbjaar">
        <option value="">Jaar</option>
        <?php
          for($p=1900; $p<=2013; $p++)
          {

            echo "<option value='$p'>$p</option>";
          }

        ?>

      </select>
    </td>
  </tr>


Of wacht, ik denk dat we elkaar fout begrepen, die variabelen moeten omgezet worden naar een datum ;)

ivm mktime(): ik heb er over opgezocht maar vind de info nogal vaag, wil je dit even uitgebreid uitleggen hoe ik dit kan/moet toepassen?
Gewijzigd op 30/08/2013 23:17:48 door Kristof Hendrickx
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/08/2013 23:16:29
Quote Anchor link
Je kan die drie waarden van de dag, maand en jaar toch in 1 veld inserten, gescheiden met een streepje?

Zo kan je ze dan in PHP ophalen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
function BerekenLeeftijd($dag,$maand,$jaar) {
    $JaarNu = date("Y");
    $MaandNu = date("m");
    $DagNu = date("d");
    $leeftijd = $JaarNu - $jaar;
    if ($MaandNu < $maand) {
        $leeftijd--;
    } elseif($MaandNu == $maand && $DagNu < $dag) {
        $leeftijd--;
    }
return $leeftijd;
}
?>



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo BerekenLeeftijd(12,04,1984);
?>


maar goed, met DATE in MySQL ben je veel flexibeler als je meer berekeningen ooit wilt maken.
Gewijzigd op 30/08/2013 23:17:57 door - Ariën -
 
Kristof Hendrickx

Kristof Hendrickx

30/08/2013 23:18:49
Quote Anchor link
- Aar - op 30/08/2013 23:16:29:
Je kan die drie waarden van de dag, maand en jaar toch in 1 veld inserten, gescheiden met een streepje?

Zo kan je ze dan in PHP ophalen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
function BerekenLeeftijd($dag,$maand,$jaar) {
    $JaarNu = date("Y");
    $MaandNu = date("m");
    $DagNu = date("d");
    $leeftijd = $JaarNu - $jaar;
    if ($MaandNu < $maand) {
        $leeftijd--;
    } elseif($MaandNu == $maand && $DagNu < $dag) {
        $leeftijd--;
    }
return $leeftijd;
}
?>



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo BerekenLeeftijd(12,04,1984);
?>


maar goed, met DATE in MySQL ben je veel flexibeler als je meer berekeningen ooit wilt maken.


Vandaar dat ik in mysql 1 variabele, namelijk de datum via een timestamp wil ;)

Het is zeker niet de bedoeling meteen de leeftijd te berekenen, momenteel is enkel de bedoeling dit als datum op te slagen in de database ;)

je zei daar wat van mktime(), hierover heb ik net wat gezocht maar ik vind de uitleg nogal vaag, help? :$
Gewijzigd op 30/08/2013 23:20:38 door Kristof Hendrickx
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/08/2013 23:23:38
Quote Anchor link
Wat is er vaag aan, als ik vragen mag?
Ik vind het vrij helder:
http://www.w3schools.com/php/func_date_mktime.asp

Gewoon even uur,minuten,seconden,maand,dagnummer,jaar invullen, en je krijgt een timestamp terug. Maar die heb je eigenlijk niet nodig, Je kan de datum toch prima met streepjes opslaan?
Gewijzigd op 30/08/2013 23:27:07 door - Ariën -
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

31/08/2013 09:54:16
Quote Anchor link
Kristof Hendrickx op 30/08/2013 23:18:49:
Het is zeker niet de bedoeling meteen de leeftijd te berekenen, momenteel is enkel de bedoeling dit als datum op te slagen in de database ;)

Het datatype TIMESTAMP heeft bij MySQL een bereik van '1970-01-01 00:00:01' UTC tot '2038-01-19 03:14:07'. Ongeschikt voor geboortedatums wanneer je, zoals ik, in 1969 geboren bent.

Voor het berekenen van een leeftijd is dit een elegantere oplossing:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
// Tijdzone instellen
$tijdzone = new DateTimeZone('Europe/Amsterdam');
// Geboortedatum in de Nederlandse notatie verwerken
$geboortedatum = DateTime::createFromFormat('d-m-Y', '12-04-1984', $tijdzone);
// Leeftijd in jaren
$leeftijd = $geboortedatum->diff(new DateTime('now', $tijdzone))->y;
?>
 
Kristof Hendrickx

Kristof Hendrickx

31/08/2013 10:34:35
Quote Anchor link
Ward van der Put op 31/08/2013 09:54:16:
Kristof Hendrickx op 30/08/2013 23:18:49:
Het is zeker niet de bedoeling meteen de leeftijd te berekenen, momenteel is enkel de bedoeling dit als datum op te slagen in de database ;)

Het datatype TIMESTAMP heeft bij MySQL een bereik van '1970-01-01 00:00:01' UTC tot '2038-01-19 03:14:07'. Ongeschikt voor geboortedatums wanneer je, zoals ik, in 1969 geboren bent.

Voor het berekenen van een leeftijd is dit een elegantere oplossing:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
// Tijdzone instellen
$tijdzone = new DateTimeZone('Europe/Amsterdam');
// Geboortedatum in de Nederlandse notatie verwerken
$geboortedatum = DateTime::createFromFormat('d-m-Y', '12-04-1984', $tijdzone);
// Leeftijd in jaren
$leeftijd = $geboortedatum->diff(new DateTime('now', $tijdzone))->y;
?>

Je zegt dat dit niet het nodige berijk heeft, ok, kan zijn, maar waar is de oplossing van het probleem?

Ik wil nog steeds, zonder timestamp dan de datum opslagen waarmee ik achteraf nog berekeningen kan doen.

@Aar ik begreep het niet van waarom er nullen moesten komen voor de echte datum, maar nu denk ik dat ik begrijp dat dit moet omdat je geen uren, minuten en seconden invult, klopt dit?

Is er ook een andere mogelijkheid om de datum in zijn geheel op te slagen? Aangezien Ward zegt dat dit niet de beste oplossing is omwille van het berijk.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

31/08/2013 10:39:43
Quote Anchor link
Gebruik het datatype DATE voor geboortedatums. Het bereik is dan '1000-01-01' tot '9999-12-31'.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

31/08/2013 10:41:39
Quote Anchor link
Heel simpel, een kolom met datatype date.
En dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$sql
= "INSERT INTO users (geboortedatum) VALUES ('" . (int) $_POST['gbjaar'] .
'-' . (int) $_POST['gbmaand'] . '-' . (int) $_POST['gbdag'] . "')";
?>
 
Kristof Hendrickx

Kristof Hendrickx

31/08/2013 10:48:47
Quote Anchor link
@Ger mogen de streepjes ook slashes zijn? Dit omdat de geboortedatum op sommige plaatsen ook letterlijk op het scherm moet komen en dan vind ik slashes mooier :)

De oplossing klinkt wel goed :)
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

31/08/2013 11:09:06
Quote Anchor link
Dat mag wel, maar heeft geen zin. Het komt uiteindelijk toch met de streepjes in de database te staan.
Maar MySQL heeft een DATE_FORMAT() functie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT DATE_FORMAT(geboortedatum, '%d/%m/%Y')
 
Kristof Hendrickx

Kristof Hendrickx

31/08/2013 11:15:17
Quote Anchor link
met behulp van deze date format kan ik dit dan gok ik ook op het beeld brengen :)

Bedankt :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.