Gebruik van HTML5 geolocation in mobile browsers

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/09/2012 15:15:32
Quote Anchor link
Heeft iemand enig idee hoe op dit moment het aandeel is van geo-location in mobiele browsers? Met name op smartphones en tablets?

Ik ben op dit moment druk bezig met een nieuwe site, waarbij ik plannen heb om *iets* met de GEO-coördinaten te doen. Echter ikzelf heb geen beschikking over een luxe smartphone van het heden (Nokia N95 loopt eeuwenver achter qua standaarden).

Dus iemand een idee?
Voor diegenen die code willen, of willen testen:

Uitleg: http://www.w3schools.com/html5/html5_geolocation.asp
Test: http://www.merkwelt.com/people/stan/geo_js/sample.html

Voornamelijk met de test wil ik weten welke telefoon, en welke browser dit ondersteunen op mobile devices.

Dus.....
Gewijzigd op 04/09/2012 15:15:51 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 21:34:05
 
Frank WD

Frank WD

04/09/2012 15:30:17
Quote Anchor link
Op het moment werk ik nog met een HTC HD2. Bij het bezoeken van de Test URL krijg ik de melding of ik java gebruik wil toestaan. Zodra ik dit toesta krijg ik een melding met cordinaten van waar ik mij nu bevind.

De HTC werkt met Androdi versie 4.0.3

Hoop dat dit een antwoord is die je verwacht bij de test.
 
Wouter J

Wouter J

04/09/2012 15:40:14
Quote Anchor link
Volgens een behoorlijk betrouwbare bron (HTML5doctor) wordt dit ondersteund in:
  • Firefox 3.5+;
  • Chrome 5.0+;
  • Safari 5.0+;
  • Opera 10.60+;
  • Internet Explorer 9.0+.

  • Android 2.0+
  • iPhone 3.0+
  • Opera Mobile 10.1+
  • Symbian (S60 3rd & 5th generation)
  • Blackberry OS 6
  • Maemo
 
Niels K

Niels K

04/09/2012 18:44:00
Quote Anchor link
Anders gewoon op basis van IP adres? (GEOIP)
Gewijzigd op 04/09/2012 18:44:12 door Niels K
 
Reshad F

Reshad F

04/09/2012 18:54:03
Quote Anchor link
@Niels is dat niet iets te onbetrouwbaar met ip adressen? vooral met smartphones..
 
Niels K

Niels K

04/09/2012 18:57:13
Quote Anchor link
Zeker, maar ik bedoel wanneer GEO location niet ondersteund wordt dat je dan GEOIP gebruikt.
 
Reshad F

Reshad F

04/09/2012 18:57:57
Quote Anchor link
Ahh als een fallback.. dat is inderdaad nog altijd beter dan niets!
 
Niels K

Niels K

04/09/2012 19:00:48
Quote Anchor link
Dat bedoelde ik ;-) Dan blijf je functionaliteit nog bestaan.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/09/2012 19:03:55
Quote Anchor link
Leuk idee, maar het gaat wel om mobile devices, dus een GeoLocation van het IP-adres komt bij een fallback op vreemde plaatsen uit, lijkt me.
Gewijzigd op 04/09/2012 19:04:22 door - Ariën -
 
Niels K

Niels K

04/09/2012 19:08:40
Quote Anchor link
Tja dat is bij een computer ook het geval? Een telefoon met GPS kan trouwens via Geolocation op de meter nauwkeurig worden berekend.

This vooral in het geval dat je geen HTML5 tot je beschikking hebt. Dan heb je altijd nog een locatie die je kan gebruiken. Of je moet dan een melding tonen dat je geen locatie gevonden hebt en de gebruiker een locatie laten kiezen.

Wat nog mooier is, is het weergeven van de locatie op basis van het IP adres met daarbij de vraag aan de gebruiker of de gevonden locatie klopt. De gebruiker kan hem dan eventueel zelf aanpassen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/09/2012 19:12:30
Quote Anchor link
Zou ook wel een idee kunnen zijn...
 
Write Down

Write Down

04/09/2012 19:15:31
Quote Anchor link
GeoIP zit in het geval van mijn vaste computer er véél dichter bij. De site die jij geeft zit er een dikke 50km naast. Terwijl GeoIP mijn dorp juist heeft, het adres staat er (gelukkig) niet bij.

Toevoeging op 04/09/2012 19:20:50:

Op mijn GSM met de standaard browser, Samsung Star Wifi werkt het overigens niet (had niet anders verwacht).

Met de Opera Mini versie die ik heb, werkt het ook niet. Maar ja, al tijdje geleden dat ik die geïnstalleerd heb :-)
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

04/09/2012 20:17:07
Quote Anchor link
Ik heb het net getest op mijn Samsung Galaxy Nexus (Android 4.0.4) en het werkt, ik weet alleen even de nauwkeurigheid niet.
 
Eddy E

Eddy E

04/09/2012 22:21:02
Quote Anchor link
Ook net getest met Android 2.3
Na 4x op Akkoord te moeten klikken (wat ik normaal nooit doe) krijg ik een GPS-locatie met 2 cijfers achter de punt: totaal niet nauwkeurig dus. Dat moet beter kunnen.

Ook heb ik geen idee op welk exacte positie ik nu ben hoor (Boven-Hardinxveld).
GEOIP zit er ongeveer 20 km naast.
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

05/09/2012 09:30:33
Quote Anchor link
De locatie wordt door de JS afgerond op 2 decimalen (zie de code: toFixed()). Dus in principe zal de locatie nauwkeuriger zijn.

Hier werkt het voorbeeld ook goed. Zowel op mijn Mac als op mijn antieke HTC Desire (met Android 2.3.7). GeoIP klopt voor geen meter voor mijn eigen IP, voor het IP op kantoor weer wel (althans; de stad).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.