Gebruikersnaam en wachtwoord opslaan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Harry Peters

Harry Peters

07/11/2015 11:54:30
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een vraagje, ik heb een login script het werkt perfect maar nu wil ik het volgende,
ik wil graag dat je via de browser het wachtwoord kan opslaan en als je dan een volgende keer de pagina bezoekt dat er dan gebruikersnaam:voorbeeld wachtwoord:****** komt zo dat je op login kan drukken en door kan gaan.
Hieronder volgt mijn script.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
require_once("config.php");



echo "<div id=\"login_error\"><div class=\"error\" id=\"login_error_inside\"></div></div>
        <form class=\"login_form\" autocomplete=\"on\">
            <input style=\"display:none\">
            <input type=\"password\" style=\"display:none\">
            <p class=\"login_label\">$lang_username</p>
            <input id=\"user_username\" class=\"input_data background_box\" type=\"text\" maxlength=\"{$setting['max_username']}\" name=\"username\">
            <p class=\"login_label\">$lang_password</p>
            <input id=\"user_password\" class=\"input_data background_box\" maxlength=\"30\" type=\"password\" name=\"password\"><br />
            <p class=\"login_label sub_color forgot_password\">$lang_forgot</p>
            <div id=\"login_button\" class=\"sub_button hover_element\"><p>$lang_login</p></div>"
;
            
            if($setting['registration'] == 1)
            {

                echo "<div id=\"login_register\"><p>$lang_register</p></div>";
            }

            echo "<div class=\"clear\"></div>";
            if($setting['allow_guest'] == 1){
                echo "<div class=\"sub_button hover_element\" id=\"guest_button\"><p>$guest_button</p></div>";
            }

            echo "</form>";

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 07:14:25
 
- SanThe -

- SanThe -

07/11/2015 12:05:22
Quote Anchor link
Dat zit niet in een script maar dat doet de browser zelf.
Tenzij de gebruiker dat heeft uitgezet.
 
Harry Peters

Harry Peters

07/11/2015 12:06:45
Quote Anchor link
autocomplete stond op off en heb ik zelf op on gezet, terug zetten naar off?
maar hoe kan het dan het niet werkt ?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

07/11/2015 14:44:01
Quote Anchor link
Hoe wil je deze data opslaan? In een database?

Het klinkt alsof je een soort registratieformulier wilt bouwen?

Misschien loont het de moeite om dan ook nog even wat verder te denken aan wat voor functionaliteit je mogelijk nog meer wilt aanbieden:
- activatie via e-mail?
- wachtwoord-vergeten via e-mail?
- mogelijkheden om je profielgegevens (na activatie) te wijzigen/aan te vullen?
- een administratiepaneel om alle registraties in te zien?

Daarbij helpt het denk ik ook als je ons meer inzage verschaft in de toepassing van deze functionaliteit? Waar ga je het voor gebruiken? Mogelijk stuurt meer informatie ons wellicht in een compleet andere oplossingsrichting...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.