Gedeelte array printen zodat ik deze later kan opmaken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Joris R

Joris R

18/02/2021 13:07:43
Quote Anchor link
Hoi iedereen,

Het is mij na een tijdje gelukt om een api request te maken naar een api die ik wil gebruiken in een projectje. Ik heb op dit forum gelezen dat wanneer ik deze afdruk met een print_r command ik de arrays op menselijk interpreteerbare wijze kan bekijken. Dit is ook gelukt. Mijn vraag nu is, hoe kan ik uit deze array stukjes data selecteren?
Dit is de code die ik op het moment gebruik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
$response = curl_exec($curl);
$err = curl_error($curl);


curl_close($curl);

if ($err) {
    echo "cURL Error #:" . $err;
} else {
    echo '<div class="searchresult">';
    $decoded = json_decode($response);
    print_r($decoded);
  
echo '</div>';
    }


De output die ik krijg is als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
    [_type] => all
    [didUMean] =>
    [totalCount] => 1096
    [relatedSearch] => Array
        (
            [0] => wikipedia
            [1] => <b>source wikipedia</b>
            [2] => <b>wikipedia offline</b>
            [3] => <b>search wikipedia</b>
            [4] => <b>from wikipedia</b>
            [5] => <b>wikipedia radio</b>
            [6] => <b>wikipedia medical</b>
            [7] => <b>search wikipedia medical</b>
            [8] => <b>wikipedia trivia</b>
            [9] => <b>wikipedia arcane</b>
            [10] => <b>wikipedia arcane trivia</b>
            [11] => <b>wikipedia arcane radio trivia</b>
        )

    [value] => Array
        (
            [0] => stdClass Object
                (
                    [id] => 5461775494957571604
                    [title] => Wikipedia
                    [url] => http://wikipedia.org
                    [description] => Wikipedia is a free online encyclopedia, created and edited by volunteers around the world and hosted by the Wikimedia Foundation.
                    [body] => Read Wikipedia in your language
1000000+
                    [keywords] =>
                    [language] => en
                    [isSafe] => 1
                    [datePublished] => 0001-01-01T00:00:00
                    [provider] => stdClass Object
                        (
                            [name] => wikipedia
                            [favIcon] =>
                            [favIconBase64Encoding] =>
                        )

                    [image] => stdClass Object
                        (
                            [url] =>
                            [height] => 0
                            [width] => 0
                            [thumbnail] =>
                            [thumbnailHeight] => 0
                            [thumbnailWidth] => 0
                            [base64Encoding] =>
                            [name] =>
                            [title] =>
                            [provider] => stdClass Object
                                (
                                    [name] => wikipedia
                                    [favIcon] =>
                                    [favIconBase64Encoding] =>
                                )

                            [imageWebSearchUrl] =>
                            [webpageUrl] => http://wikipedia.org
                        )

                )

            [1] => stdClass Object
                (
                    [id] => 3168829338708090032
                    [title] => Wikipedia - Wikimedia Belgium
                    [url] => https://be.wikimedia.org/wiki/Wikipedia
                    [description] => edit
]
To improve and expand Wikipedia, often Wikipedia writing sessions are organised. These writing sessions can be organised internally for only the staff of an organisation or open for anyone interested to learn about Wikipedia and willing to edit. Wikipedia writing sessions open to the public are often referred to as
                    [body] => edit
]
To improve and expand Wikipedia, often Wikipedia writing sessions are organised. These writing sessions can be organised internally for only the staff of an organisation or open for anyone interested to learn about Wikipedia and willing to edit. Wikipedia writing sessions open to the public are often referred to as
                    [keywords] =>
                    [language] => en
                    [isSafe] => 1
                    [datePublished] => 0001-01-01T00:00:00
                    [provider] => stdClass Object
                        (
                            [name] => wikimedia
                            [favIcon] =>
                            [favIconBase64Encoding] =>
                        )

                    [image] => stdClass Object
                        (
                            [url] =>
                            [height] => 0
                            [width] => 0
                            [thumbnail] =>
                            [thumbnailHeight] => 0
                            [thumbnailWidth] => 0
                            [base64Encoding] =>
                            [name] =>
                            [title] =>
                            [provider] => stdClass Object
                                (
                                    [name] => wikimedia
                                    [favIcon] =>
                                    [favIconBase64Encoding] =>
                                )

                            [imageWebSearchUrl] =>
                            [webpageUrl] => https://be.wikimedia.org/wiki/Wikipedia
                        )

                )


Dit gaat dan door tot array [9]. Dus 10 arrays in totaal.

Ik wil hier dan de totalCount en relatedSearch van printen, en voor iedere volgende array de title, url en description. Ik geloof dat ik voor het laatste een (foreach?) loop moet maken die alle arrays stuk voor stuk af gaat. Ik kan hier alleen niets over vinden als ik dit opzoek (waarschijnlijk zoek ik verkeerd).

Ik hoop dat iemand mij de juiste richting in kan sturen!

Met vriendelijke groet,


Joris
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 11:47:42
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/02/2021 13:14:05
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?PHP
echo $decoded->totalCount;
?>


En verder voor 'relatedSearch' inderdaad een foreach. Zie ook https://www.w3schools.com/php/php_looping_foreach.asp

Horen de keys van 'relatedSearch' en 'value' bij elkaar?
Gewijzigd op 18/02/2021 13:22:37 door - Ariën -
 
Joris R

Joris R

18/02/2021 13:38:45
Quote Anchor link
Super bedankt!
Ik geloof dat de keys van relatedSearch en value niet bij elkaar horen, maar volgensmij vallen de andere arrays (de resultaten zelf) wel onder value horen.

Toevoeging op 18/02/2021 14:20:36:

Mijn foreach loop lijkt niet helemaal te werken. Ik ben vrij zeker dat ik iets verkeerd doe maar zie niet helemaal in wat ik mis doe. Het printen van de totalCount lukt wel, maar ik weet niet hoe ik de titel/url/description uit de arrays moet halen.

Dit is wat ik nu heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
foreach ($decoded as $result) {
        echo "$result->title <br>";
    }
 
Thom nvt

Thom nvt

18/02/2021 14:26:07
Quote Anchor link
Ik neem aan dat je de title uit de key 'value' wil hebben?
Probeer dit eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
foreach ($decoded['value'] as $result) {
        echo "$result->title <br>";
    }

Of als het root-object een stdClass is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
foreach ($decoded->value as $result) {
        echo "$result->title <br>";
    }

Goed lezen is ook voor mij soms moeilijk, het is een stdClass.
Gewijzigd op 18/02/2021 14:28:00 door Thom nvt
 
Joris R

Joris R

18/02/2021 14:39:39
Quote Anchor link
geweldig! Heel erg bedankt! Zonder jullie hulp was ik hier waarschijnlijk ngo wel een maandje zoet mee haha.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.