Gedeeltelijk uitlezen van een veld in een tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marina de beukelaer

marina de beukelaer

08/06/2010 17:44:08
Quote Anchor link
Hallo,

Bestellingen van meerdere klanten staan gezamelijk in één veld van een tabel bestelling, nu wil ik echter de bestelling_id van één klant uitlezen als factuurnummers zichtbaar voor die klant. Maar als ik dat doe dan laat hij het gehele veld zien, dus ook de bestellingen van de andere klanten.
Dat is uiteraard niet de bedoeling.

Hoe krijg ik alleen de bestellingen van die ene klant zichtbaar in een lijstje ?

Ik hoop dat ik het zo duidelijk geformuleerd heb.
Ik heb het voor de duidelijkheid even hieronder neergezet.
Kan iemand mij hierbij helpen ?


function factuur()
{
$sql=mysql_query("SELECT kl_id FROM klanten WHERE kl_loginnaam='".$_SESSION["loginnaam"]."'") or die (mysql_error());
for($index=0; $index<mysql_num_rows($sql); $index++)
{
$row = mysql_fetch_assoc($sql);
$klant_id= $row['kl_id'];
}


$aantalFacturen= count($klant_id);

if ($aantalFacturen>0)
{
echo "<br /><strong>Hieronder een overzicht van jouw facturen:</strong>";
echo "<br /><br /><i>(Klik op een factuur voor de PDF)</i>";
echo "<br /><table width=\"300px\" border=\"1\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\">";
echo "<tr><td align=center><strong>&nbsp;Factuur:&nbsp;</strong></td><td align=center><strong>&nbsp;Datum:&nbsp;</strong></td><tr>";


$q= mysql_query("select * from bestelling");

while ($record= mysql_fetch_row($q))


{

echo "<tr><td align=center><a href=\"pdf.php?factuur_id=".$record[0]." \"target=\"blank\">".$record[0]."</a></td><td align=center>".$record[2]."</td><tr>";


}
}


echo "</table>";
}
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 11:26:22
 
- SanThe -

- SanThe -

08/06/2010 17:47:48
Quote Anchor link
Marina de beukelaer op 08/06/2010 17:44:08:
Bestellingen van meerdere klanten staan gezamelijk in één veld van een tabel bestelling


Datamodel klopt niet.
Ga eerst normaliseren.
 
Marina de beukelaer

marina de beukelaer

08/06/2010 17:51:49
Quote Anchor link
Wat klopt er dan niet aan ? Sorry ben nieuw met php en databases
 
Marina de beukelaer

marina de beukelaer

08/06/2010 17:54:58
Quote Anchor link
Moet ik dan voor elke klant een aparte tabel aanmaken ? Of wat bedoel je.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/06/2010 18:00:39
 
Marina de beukelaer

marina de beukelaer

08/06/2010 18:02:19
Quote Anchor link
Oke bedankt !
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.