Geen eigenaar op ftp via uploadscript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frank

Frank

23/05/2008 19:23:00
Quote Anchor link
Heey, binnen het CMS waar ik nu mee bezig ben heb ik ook de functie om foto's up te loaden naar de server. Echter, wanneer ik een foto upload komt deze keurig netjes op de server maar mijn server zegt dat niemand de eigenaar is van de foto. Ik geef CHMOD waardes mee bij het uploaden van de foto maar deze worden niet toegepast omdat er dus geen eigenaar is.

Hoe kan ik dit veranderen? Ik weet niet zeker of er een eigenaar nodig is maar ik wil in ieder geval dat de foto de CHMOD waarde meekrijgt, op dit moment moet ik namelijk handmatig via de site van mn webhost alle foto's van eigenaar en CHMOD gaan veranderen, anders kunnen mensen ze niet eens zien op de site...

Hierbij het uploadscript:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
<?php
// sessiecontrole starten en controleren of hij is gevuld.
session_start();
if(isset($_SESSION['blaat'])){

    require('../../databaseconnectie/database.php');

        if($_GET['show'] == "add" || $_POST['show'] == "add") {
        
            if($_POST['titel'] && $_POST['msg']) {
            
                global $_FILES;

                $filename = $_FILES['userfile']['name'];  
            
                $allow[0] = "jpg";
                $allow[1] = "gif";
                $allow[2] = "png";
                $allow[3] = "jpeg";
                // $allow[3] = "exe"; enz.
            
                if ($_POST["newname"]) {
                    $uploadname = $_POST['newname'];
                }

                else {
                    $uploadname = $_FILES['userfile']['name'];
                }

                
                $extentie = substr($filename, -3);
            
                for ($i = 0; $i < count($allow); $i++) {
                    if ($extentie == $allow[$i]) {
                        $extentie_check = "ok";
                        $i = count($allow) + 5; // om loop te beindigen
                    }
                }

                
                if($extentie_check == "ok") {
                        
                    $naam = $_POST['titel'] . ".";
                                                        
                    $naam2 = "$naam$extentie";
                    
                    if (is_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'])) {  
                        move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], "pictures/" . $naam2);  
                        chmod  ( "pictures/" . $naam2  , 644  );
                                
                        $msg = nl2br($_POST['msg']);

                                
                        $sql = "INSERT INTO images (ima_id, ima_titel, ima_image, ima_comment) VALUES ('',
                        '"
. $_POST['titel'] . "',
                        '"
. $naam2 ."',
                        '"
. $msg ."')";
                        $res = mysql_query($sql);
                
                        if ($res) {
                            header("Location: ../index.php?show=7&media=1&err=1");
                        }

                        else {
                            header("Location: ../index.php?show=7&media=1&err=2");
                        }
                    }
                            
                }
else {
                    //verkeerde extensie
                    header("Location: ../index.php?show=7&media=1&err=3");
                }
                        
            
            }
else {
            // niet alles ingevuld
            header("Location: ../index.php?show=7&media=1&err=4");

            }
        
        
        }
else {
        //niet via formulier ingekomen
        }


//sessie afsluiten

}else{
header("Location: ../inloggen/inlogscherm.php");
}



?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 11:22:10
 
Hipska BE

Hipska BE

23/05/2008 19:57:00
Quote Anchor link
Heb ook ooit eens zoiets meegemaakt. Kwam omdat het een gratis host was, dan kan je zo'n dingen wel meemaken.
 
Frank

Frank

25/05/2008 14:03:00
Quote Anchor link
Ik heb geen gratis host... maar is er dan echt niets dat ik hieraan kan doen? Lijkt me sterk toch?
 
- SanThe -

- SanThe -

25/05/2008 14:09:00
Quote Anchor link
Als het goed is krijgt zo'n bestandje automatisch 644 rechten.
Dus als dat niet werkt dan zijn de rechten van de map zelf waarschijnlijk niet goed ingesteld.

Edit: En een bestand heeft áltijd een eigenaar.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Frank

Frank

25/05/2008 14:14:00
Quote Anchor link
Ja dat dacht ik eerst ook, daarom heb ik de map op CHMOD 777 gezet, niet echt veilig volgens mij, maar ik moest wat om het script te testen...daarom snap ik er ook niets van :S
 
- SanThe -

- SanThe -

25/05/2008 14:16:00
Quote Anchor link
En heb je gecontroleerd of dat nu ook echt op 777 staat?
 
Frank

Frank

25/05/2008 14:18:00
Quote Anchor link
ja, ook gecontroleerd, maar ik zie nu wel dat de bovenstaande map (waar de map images dus in zit) op 755 stond...

EDIT:
ook bovenstaande mappen veranderd naar 777 maar nog steeds blijft het probleem. De webserver blijft de eigenaar van het bestand en de CHMOD blijft automatisch op 204 staan.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank
 
- SanThe -

- SanThe -

25/05/2008 14:21:00
Quote Anchor link
Frank schreef op 25.05.2008 14:18:
ja, ook gecontroleerd, maar ik zie nu wel dat de bovenstaande map (waar de map images dus in zit) op 755 stond...

Moet genoeg zijn.
 
Frank

Frank

25/05/2008 14:27:00
Quote Anchor link
Dan snap ik er helemaal niets meer van. Ik zal m'n host maar weer aanschrijven en vragen of zij deze standaard instellingen zo hebben gezet en of ik dat nog kan veranderen...

Bedankt in ieder geval :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank
 
- SanThe -

- SanThe -

25/05/2008 14:29:00
Quote Anchor link
Als je een bestand upload wat zijn dan de rechten en wie zijn owner en group?
 
Frank

Frank

25/05/2008 14:37:00
Quote Anchor link
Als ik upload krijgt het bestand automatisch CHMOD 204 (--w----r-T), de webserver is de eigenaar en ik kan nergens vinden welke groep dat is. De online filemanager van m'n host geeft dat niet aan en mijn FileZilla geeft aan dat "nobody" de eignaar/groep is.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank
 
- SanThe -

- SanThe -

25/05/2008 14:39:00
Quote Anchor link
204???? Dan lijkt het mij inderdaad wel slim om even je host te contacten.
En 'nobody' is wel degelijk een officiële owner en/of group.
 
Frank

Frank

25/05/2008 15:35:00
Quote Anchor link
Bedank SanThe, ik heb het gevraagd en ze gaan het nakijken voor me. Maar hoezo is nobody een officiele owner/group dan?
 
- SanThe -

- SanThe -

25/05/2008 16:00:00
Quote Anchor link
nobody:*:32767:32767:Unprivileged user:/nonexistent:/sbin/nologin

Die user kan niet inloggen en heeft de minste rechten.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.