geen GET setten en toch iets via de adres balk opvragen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

M B

M B

30/03/2006 12:49:00
Quote Anchor link
hi php'ers

Ik ben de laatste tijd nogal bezig met PHP-GD en nu wil ik graag dat als ik een bepaald plaatje opvraagt, wat eigenijk niet bestaat.

Op mijn server is het volgende plaatje aanwezig

http://ipadres/site/imagages/ava/avatar.png

dus wil ik heb zo gaan opvragen:

http://ipadres/site/imagages/ava/ken/ff-12-ff/avatar.png

waarbij ken de bepaalde waarde is

en ff-12-ff de variabele van ken is

uiteindelijk moet, ik denk een .htaccess file, dit worden omgezet in

http://ipadres/site/imagages/ava/avatar.png?ken=ff-12-ff

Ik hoop dat het een beetje duidelijk is :)

Groetjes,

Michel

P.S. ik weet dat dit een omweg is, maar op een PHPBB forum worden php plaatjes of png bestanden met variablen niet geaccepteerd :(
Gewijzigd op 30/03/2006 12:51:00 door M B
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 17:36:46
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

30/03/2006 12:57:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
RewriteEngine On
RewriteRule ^site/imagages/ava/(.*)/(.*)/ site/imagages/ava/avatar.png?$1=$2
RewriteRule ^site/imagages/ava/(.*)/(.*) site/imagages/ava/avatar.png?$1=$2


Zoiets? Ik zou alleen ipv ken=ff-12-ff gebruik maken van var1=ken&var2=ff-12-ff... anders word het moeilijker me kijken of een waarde geset is.
 
M B

M B

30/03/2006 17:49:00
Quote Anchor link
Ik heb dat dus in een .htaccess opgeslagen maar krijg de volgende fout:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

en nog wat dingen...


Ik heb wat aangepast...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
RewriteEngine On
RewriteRule ^(.*)/(.*)/ avatar.png?$1=$2
RewriteRule ^(.*)/(.*) avatar.png?$1=$2


Groetjes,

Michel
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

30/03/2006 18:29:00
Quote Anchor link
Dat betekend dat je dus geen submappen meer kan gebruiken...
 
M B

M B

30/03/2006 19:38:00
Quote Anchor link
moet je ff uitleggen...

want is het nu wel of niet mogelijk?
 
M B

M B

31/03/2006 13:53:00
Quote Anchor link
iemand?...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.