geen javascript in HTML

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Aoi

Aoi

06/12/2006 12:23:00
Quote Anchor link
ey mensen..
ik heb een HTML formulier die wat invoegd in een database..

Ik wil alleen een check naar bv.:
Kijken in het veld van email adres of er wel een '@' voorkomt..

En dat in geen van de velden een < voorkomt zodat er geen Javascript in kan worden gezet.

Hoe kan ik dit maken?

Bij voorbaat dank.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 19:50:35
 
Stien ss

stien ss

06/12/2006 12:59:00
Quote Anchor link
voor email :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if( preg_match( "/^[0-9a-z_\-]+(\.[0-9a-z_\-]+)*@[0-9a-z\-]+(\.[0-9a-z\-]+)*(\.([a-z]){2,6})$/i", $email ) ) {
     // Goed adres
} else {
     // Slecht adres
}
?>


Wat betreft javascript kan je html_entities() gebruiken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door stien ss
 
Frank -

Frank -

06/12/2006 13:17:00
Quote Anchor link
Gebruik strip_tags() om javascript e.d. weg te gooien.

@Stien: html_entities() gebruik je wanneer je gegevens in html-vorm op het scherm gaat zetten. Je gebruikt deze functie nooit op input die in de database wordt weggeschreven.
 
Stien ss

stien ss

06/12/2006 14:33:00
Quote Anchor link
Ok, wist ik niet :)
 
Koen verschueren

koen verschueren

06/12/2006 14:41:00
Quote Anchor link
effe nog een toevoeging voor data in een mysql database te steken gebruiken we
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysql_escape_string()
 
Frank -

Frank -

06/12/2006 14:45:00
Quote Anchor link
koen verschueren schreef op 06.12.2006 14:41:
effe nog een toevoeging voor data in een mysql database te steken gebruiken we
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysql_escape_string()
Bijna goed: mysql_real_escape_string()
 
Aoi

Aoi

07/12/2006 09:05:00
Quote Anchor link
over strip_tags() heb ik een vraagje..

Ik heb nu dus een formulier met verschillende invoervelden.
Hoe kan ik deze functie gaan gebruiken dan? Ik zag op www.php.net hoe het wordt gebruikt maar hoe kan ik dit toepassen op mijn formulier?
Moet ik dan voordat de query om de gegevens in de database worden gestopt de functie laten terugkomen?
 
Aoi

Aoi

11/12/2006 09:23:00
Quote Anchor link
ik ben er zelf nog steeds niet uitgekomen is er iemand die mij verder kan helpen?
 
Frank -

Frank -

11/12/2006 12:21:00
Quote Anchor link
Hier even een voorbeeldje waarbij de gegevens uit een formulier komen met een textveld die de name 'input' heeft.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$input
= strip_tags($_POST['input'], '<b><i><u>'); // verwijderer alle tags, behalve <b>, <i> en <u>

$query = "
INSERT INTO
  tabelnaam(
    kolomnaam
  )
VALUES(
  '"
.mysql_real_escape_string($input)."'
)"
; // beveiliging moet je altijd toepassen op strings.
$result = mysql_query($query);
if($result){ // query gelukt
  echo 'Gegevens opgeslagen';
}

else {
  echo 'Query mislukt vanwege de volgende fout: '.mysql_error();
}

?>
 
Aoi

Aoi

12/12/2006 08:38:00
Quote Anchor link
ok erg bedankt nu snap ik het
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.