Geen post, maar _SESSION aanpassen bij link

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Whatever Whatever

Whatever Whatever

23/08/2009 12:19:00
Quote Anchor link
Hallo,

Is het mogelijk om bij een link een SESSION variabele aan te passen en dan door te linken naar een andere pagina?

Ik wil dus ipv [a href="user..php?id=15"] wil ik eigen zoiets hebben:
[a href="$_SESSION['userid']=15;user.php"]

En dan wil ik in het bestand user.php dus de goede user weergeven door middel van het uitlezen van de SESSION variabele. Maar is het mogelijk om een SESSION variabele te zetten middels een link?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Whatever Whatever
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 22:47:33
 
Matthias R

Matthias R

23/08/2009 12:28:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="user.php?id=<?php echo $_SESSION['userid']; ?>">tekst</a>
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

23/08/2009 12:30:00
Quote Anchor link
laat maar, vraag verkeerd gelezen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 
Whatever Whatever

Whatever Whatever

23/08/2009 12:49:00
Quote Anchor link
Nee Matthias, daar was ik zelf ook nog wel opgekomen. Ik wil dus geen parameter meegeven, maar op een of andere manier de SESSION variabele wijzigen op het moment dat er op de link wordt geklikt...

Mag (misschien) ook wel met een cookie, als dat wel kan.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Whatever Whatever
 
Tom K

Tom K

23/08/2009 12:58:00
Quote Anchor link
met een cookie kan het makkelijk via javascript, zoek maar op 'set cookie in javascript'.
 
Whatever Whatever

Whatever Whatever

23/08/2009 13:42:00
Quote Anchor link
Als iemand weet of het via een SESSION zou kunnen dan graag. Ik ga het nu even proberen met een cookie.
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

23/08/2009 14:58:00
Quote Anchor link
Wat je wil:
Er staat ergens een link
Indien de persoon op de link klikt, verandert een $_SESSION variabele.

Is dat de bedoeling?

EDIT
zo-iets bv.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
// bv. je zit op index.php?pagina=a
session_start();
if (!empty($_GET["zet_sessie"]))
  {

  $_SESSION["test"] = $_GET["zet_sessie"];
  }

echo '
<div>$_SESSION["test"] = '
. $_SESSION["test"] .'</div>
<div><a href="index.php?pagina=a&zet_sessie=3">klik om $_SESSION["test"] de waarde 3 te geven</a></div>
<div><a href="index.php?pagina=a&zet_sessie=4">klik om $_SESSION["test"] de waarde 4 te geven</a></div>'
;
?>


Is dit wat je vraagt?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emmanuel Delay
 
Whatever Whatever

Whatever Whatever

23/08/2009 15:32:00
Quote Anchor link
Nee dat is niet wat ik vraag. Ik wil het niet via een post of get doen. Ik wil gewoon een globale variabele veranderen zonder daar een post of get voor te doen. Dus niet door een link. Er moet dus geen _GET, _POST of _REQUIRE in het script voorkomen. En de variabele moet eerst gewijzigd worden. Dan moet er naar een pagina doorgegaan worden (zonder variabele) en die pagina moet wel de variabele uit kunnen lezen. Maar ik ga het wel via javascript proberen met een cookie.
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

23/08/2009 16:23:00
Quote Anchor link
De session variabelen zijn opgeslagen op de server.
De gebruiker staat aan de client kant en kan dus niet aan de session variabelen, bahalve als hij verbinding maakt met de server.

Aan de gebruikerkant kan je in principe zelfs niet zien dat de pagina gemaakt is met php (behalve dan aan de urls waar je .php in ziet, en ook dat kan je wegmoffelen)

Je kan met Ajax werken, dan lijkt het alsof je geen variabelen in de link zet, maar wees gerust, ook Ajax maakt gebruik van get, post en cookie.
 
Matthias R

Matthias R

23/08/2009 17:36:00
Quote Anchor link
ik denk dat jacsoft niet echt weet wat hij juist wil
 
Whatever Whatever

Whatever Whatever

23/08/2009 20:26:00
Quote Anchor link
Euhm, hoezo zou ik niet weten wat ik weet?

Verhaal van Emmanuel is duidelijk en dus is het niet mogelijk. Daarom ga ik het maar doen middels javascript en een cookie. Dan heb je alsnog geen variabelen nodig en dat is wat ik zoek.

/Edit: Het werkt al mbv javascript.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Whatever Whatever
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.