geen resultaat in query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jurgen

jurgen

03/10/2007 08:57:00
Quote Anchor link
Ik zoek me te pletter waarom in onderstaande code het resultaat indien false niet wordt uitgevoerd.
Kan me hier iemand mee helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$query = "SELECT * FROM events WHERE event_date = '".$j."-".$m."-".$d ."'";    
$result = mysql_query($query);
if ($result) {
    while ($row = mysql_fetch_assoc($result)){
    $return.= '<td class="event"><a href="#" title="'.$row['event_short_content'].'">'.$d.'</a></td>';
    }
}
else $return.= '<td class="day">'.$d.'</td>';
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 20:49:52
 
- wes  -

- wes -

03/10/2007 09:02:00
 
Kees Schepers

kees Schepers

03/10/2007 09:02:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
query = "SELECT * FROM events WHERE event_date = '".$j."-".$m."-".$d ."'";    
$result = mysql_query($query);
if ($result) {
    while ($row = mysql_fetch_assoc($result)){
    $return.= '<td class="event"><a href="#" title="'.$row['event_short_content'].'">'.$d.'</a></td>';
    }
}
else {
  var_dump($d)
  $return.= '<td class="day">'.$d.'</td>';
}

?>


Probeer dat eens ?
 
Bart van der veen

bart van der veen

03/10/2007 09:03:00
Quote Anchor link
laat maar, ik zocht de typefout, maar dat hadden andere mensen al gedaan.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door bart van der veen
 
Jurgen

jurgen

03/10/2007 10:31:00
Quote Anchor link
Pff
Eindelijk zeg, thx Wes voor de link.
De bedoeling was om een jaarkalender weer te geven.
De actuele dag moet een link zijn met rode kader.
Wanneer er een event is moet deze link een achtergrond kleur krijgen met als titel de short_event van het event.
Wanneer er meerdere events zijn op die dag, moet er ook dezelfde achtergrondkleur zijn met als titel 'aantal events op deze dag'

Onderstaande code doet dit, echter is hier geen eenvoudigere methode voor?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php>
$query = "SELECT * FROM events WHERE event_date = '".$j."-".$m."-".$d ."'";    
            $result = mysql_query($query);
            $aantal = mysql_num_rows($result);
            
            if ($aantal == 1){
                $row = mysql_fetch_array($result);
                if ($d == date("d") && $m == date("m") && $j == date("Y")) $return.= '<td class="today_event"><a href="#" title="Vandaag: '.$row['event_short_content'].'">'.$d.'</a></td>';
                else $return.= '<td class="event"><a href="#" title="'.$row['event_short_content'].'">'.$d.'</a></td>';
            }
            elseif ($aantal >= 2){
                if ($d == date("d") && $m == date("m") && $j == date("Y")) $return.= '<td class="today_event"><a href="#" title="er zijn '.$aantal.' events op deze dag!">'.$d.'</a></td>';
                else $return.= '<td class="event"><a href="#" title="er zijn '.$aantal.' events op deze dag!">'.$d.'</a></td>';
                }
            else {
                if ($d == date("d") && $m == date("m") && $j == date("Y")) $return.= '<td class="today"><a href="#" title="Vandaag">'.$d.'</a></td>';
                else $return.= '<td class="day">'.$d.'</td>';
            }
?>
 
- wes  -

- wes -

03/10/2007 10:38:00
Quote Anchor link
Je checked nog steeds niet of je query uberhaupt wel gelukt is, lees dat deel nog even in mn guide, meest belangrijke!
 
Jurgen

jurgen

03/10/2007 10:46:00
Quote Anchor link
Wes, je bedoelt dus dat ik op $result moet checken?

Is toch een extra lus die ik moet maken?
Als $aantal een waarde krijgt toegewezen, dan is $result zowiezo toch waar?

Of mis ik hier iets? :)
 
Jacco Engel

Jacco Engel

03/10/2007 10:48:00
Quote Anchor link
en waarom zon kromme if/else struktuur?

Ik zou voor :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
switch ($aantal)
{
   case (
1):
  
   break;
   case (
$aantal >= 2) :

   break ;
   default :

   break ;  
}

?>


Zoiets gaan denk ik
 
- wes  -

- wes -

03/10/2007 11:11:00
Quote Anchor link
als $result crashed krijg je

een mooie error
niets of 0 in je $aantal
 
Jurgen

jurgen

03/10/2007 15:23:00
Quote Anchor link
Ah, ok Wes, thx
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.