Geen rijen geselecteerd in db melden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Patrick vollenbroek

patrick vollenbroek

31/07/2013 21:26:03
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik heb een script gemaakt dat er een nieuw wachtwoord wordt gemaakt.
Voor een bezoeker die zijn wachtwoord kwijt is.

Maar als hij zijn naam en e-mail verkeerd invoert moet er een error kommen.
Hoe moet ik dat doen?

Dit heb ik al:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
$result = mysql_query("SELECT * FROM gebruikers WHERE email = '". $email ."' AND gebruikersnaam = '". $gebruikersnaam ."'");

while($row = mysql_fetch_array($result))
  {
    echo "Er is een e-mail verstuurd naar <i>". $row['email'] ."</i>. In deze mail vindt u uw nieuwe wachtwoord, waarmee u weer kunt inloggen op deze site.";

    mysql_query("UPDATE gebruikers SET wachtwoord='$gecodeerd' WHERE gebruikersnaam='$gebruikersnaam' AND     mail='$email'");
    }

if(.......) {
    echo 'Uw naam en e-mail komen niet overn.';
}


Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 06:59:30
 
Francoi gckx

Francoi gckx

31/07/2013 21:30:29
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
if( mysql_num_rows($result) == 0)
{
  ...
}
Gewijzigd op 31/07/2013 21:31:09 door Francoi gckx
 
Patrick vollenbroek

patrick vollenbroek

31/07/2013 21:39:37
Quote Anchor link
Thnks dat was hem. Stom ik was dat stukje code gewoon vergeten.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

31/07/2013 22:10:32
Quote Anchor link
In dit stukje code wordt dus nog geen mail verstuurd (je meldt het wel aan de bezoeker).
Waarom * gebruiken in je query en niet het veld/de velden benoemen?
In je query staat $email / $gebruikersnaam; die komen (vermoed ik) uit een formulier. Kennelijk maak je nieuwe variabelen aan (ipv de $_POST waarden te gebruiken). Zorg (in de query) voor beveiliging (mysql-injection)
Ik mis foutafhandeling bij de query's.
Waarom een while-lus? Je hebt of 1 of 0 resultaten.
Waarom gebruik je $row['email']? Je hebt ook $email (en vermoedelijk ook nog $_POST waarde).
De tekst 'Uw naam en e-mail komen niet overeen' klopt niet. Het kan ook zijn dat 1 van twee niet juist was. Ik zou het woordje of er tussen zetten: "uw naam en/of emailadres".
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.