geen transparante achtergrond png plaatje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »
Tom Beuckelaere

Tom Beuckelaere

16/09/2007 20:33:00
Quote Anchor link
Beste leden,

Ik creeër een plaatje met de gd library van php vanaf een bestaande png met transparante achtergrond, na het generen heeft het plaatje geen transparante achtergron meer maar een gekleurde achtergrond, hoe komt dit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php
error_reporting(E_ALL + E_STRICT);
ini_set( "display_errors", 1);

class Generate {
    
    private $button;
    
    public function __construct($font,$size,$image,$color,$text,$align){
        
        $this->constructImage($font,$size,$image,$color,$text,$align);
        return $this->button;
    }

    
    private function constructImage($font,$size,$image,$color,$text,$align){
                        
        $button = imagecreatefrompng($image);
        $boundingbox = imagettfbbox($size,0,$font,$text);
        switch ($align) {
            case
"left":
                $x = 20;
                break;
            case
"center":
                $x = (imagesx($button)-($boundingbox[2]))/2;
                break;
            case
"right":
                $x = imagesx($button) -($boundingbox[2])-10;
                break;
            default:

                break;
        }

        $y = imagesy($button) - (imagesy($button)-$size)/2;
        $col = imagecolorallocate($button,hexdec($color[1]).hexdec($color[2]),hexdec($color[3]).hexdec($color[4]),hexdec($color[5]).hexdec($color[6]));
                
        imagettftext($button,$size,0,$x,$y,$col,$font,$text);
        header("Content-type: image/png");
        header('Content-Disposition: attachment; filename="button.png"');
        readfile($this->button = imagepng($button));
        imagedestroy($button);        
    }
}


?>


EDIT: Live Demo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tom Beuckelaere
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 12:30:43
 
Hans Q

Hans Q

16/09/2007 20:56:00
Quote Anchor link
png heeft bij sommige browsers geen achtergrond... daar voor heb je wel een java-script... maar dat word niet door iedereen ondersteund...
 
Tom Beuckelaere

Tom Beuckelaere

16/09/2007 21:01:00
Quote Anchor link
het gebeurt in opera
 
Bo az

Bo az

16/09/2007 21:08:00
Quote Anchor link
Volgens mij moet je iets met imagecolortransparant().
 
Tom Beuckelaere

Tom Beuckelaere

16/09/2007 21:11:00
Quote Anchor link
heb ik geprobeerd maar werken wil het niet, heeft niemand een voorbeeld hoe het wel lukt?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

16/09/2007 21:20:00
Quote Anchor link
Ik zal even voor je kijken.
 
Tom Beuckelaere

Tom Beuckelaere

16/09/2007 21:26:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 16.09.2007 21:20:
Ik zal even voor je kijken.


Dank je Jan ;)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

16/09/2007 21:50:00
Quote Anchor link
Edit:
Zo te lezen werkt het niet vanwege in bug in GD

Ik had dit script, maar het werkt nog niet goed:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <title>PNG experiment</title>
    
    <style type="text/css" media="screen">
    body {background: url(bg_bw.gif);}
    </style>
</head>

<body>
    <p><img src="test2.png" /></p>
    
    <?php
        $img
= 'test2.png';
        $src = imagecreatefrompng ($img);
        list ($w, $h) = getimagesize ($img);
        $dst = imagecreatetruecolor ($w, $h);
        imagealphablending ($src, true);
        imagealphablending ($dst, true);
        imagecopymerge ($dst, $src, 0, 0, 0, 0, $w, $h, 100);
        
        for ($x = 0; $x < $w; $x++) {
            for ($y = 0; $y < $h; $y++) {
                
            }
        }

        
        imagepng ($dst, 'test3.png');
        imagedestroy ($src);
        imagedestroy ($dst);
    ?>

    
    <p><img src="test3.png" /></p>
</body>
</html>

Er gaat iets fout bij het handlen van de transparantie. Misschien dat je eerst die PNG als bestand kunt kopiëren en dan van die kopie met imagecreatefrompgn aan de gang?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Tom Beuckelaere

Tom Beuckelaere

16/09/2007 22:03:00
Quote Anchor link
lukt niet echt :s
 
Tom Beuckelaere

Tom Beuckelaere

16/09/2007 22:05:00
Quote Anchor link
Een bug, dus ik kan het niet oplossen?
 

16/07/2010 09:52:53
Quote Anchor link
Ik weet dat wel !

Als je een programma net als PSP heb kun je png opslaan, met alfa transpiratie hier door word heel het plaatje doorzichtig ;)Althans aleen de witte achtergrond waarom het ging ... Heb het zelf uit gevonden als je zo'n plaatje doorichtig wil kan ik het voor je doen schild je een hoop werk...

Laat het me maar weten !
Gewijzigd op 16/07/2010 09:54:12 door
 

16/07/2010 09:58:41
Quote Anchor link
Perry Saarloos op 16/07/2010 09:52:53:
Ik weet dat wel !

Als je een programma net als PSP heb kun je png opslaan, met alfa transpiratie hier door word heel het plaatje doorzichtig ;)Althans aleen de witte achtergrond waarom het ging ... Heb het zelf uit gevonden als je zo'n plaatje doorichtig wil kan ik het voor je doen schild je een hoop werk...

Laat het me maar weten !


Lees de eerste regel eens.
Hij heeft al een transparant plaatje.


Ik vind imagick beter werken dan GD. Betere uitkomsten, en ondersteund meer.
Is ook nog eens classes.
 
- Mark -

- Mark -

16/07/2010 10:00:31
Quote Anchor link
Waarom zijn jullie een topic uit 2007 aan het bumpen?
 

16/07/2010 10:06:10
Quote Anchor link
Mark Coenen op 16/07/2010 10:00:31:
Waarom zijn jullie een topic uit 2007 aan het bumpen?


Omdat ik daar niet eens op lette (want ik vind dat tegenwoordig niet duidelijk staan), en iemand kan hetzelfde probleem hebben. Die kan dan ook baad hebben aan imagemagick.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.