geen upcmail bij validate email

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sandra Boender

Sandra Boender

01/09/2011 12:17:16
Quote Anchor link
Hallo,

Wat is er mis met dit script? Alles werkt, behalve wanneer iemand een upc email-adres heeft dan wordt deze niet geaccepteerd. Wie kan mij helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
function checkmail($mail){
    $email_host = explode("@", $mail);
    $email_host = $email_host['1'];
    $email_resolved = gethostbyname($email_host);
    
    if($email_resolved != $email_host && eregi("^[0-9a-z]([-_.]?[0-9a-z])*@[0-9a-z]([-.]?[0-9a-z])*\\.[a-z]{2,4}$",$email) || $mail ==""){
        $valid = 1;
    }

    return $valid;
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 17:10:17
 
Ruben Vanhoeyveld

Ruben Vanhoeyveld

01/09/2011 12:18:22
Quote Anchor link
Geef eens een voorbeeld van een "upc email-adres" aub.
 
Sandra Boender

Sandra Boender

01/09/2011 12:22:15
 
Ruben Vanhoeyveld

Ruben Vanhoeyveld

01/09/2011 12:35:47
Quote Anchor link
Ik vind niet meteen een fout in je script... Dit gebruik ik om een e-mailadres te valideren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(!ereg("^[-A-Za-z0-9_]+[-A-Za-z0-9_.]*[@]{1}[-A-Za-z0-9_]+[-A-Za-z0-9_.]*[.]{1}[A-Za-z]{2,5}$", $email)){
    //...
}
?>


Probeer eens of dat misschien werkt..

Toevoeging op 01/09/2011 12:39:18:

Misschien ligt het aan het feit dat gethostbyname() iets verkeerd returned...
 
Sandra Boender

Sandra Boender

01/09/2011 12:39:28
Quote Anchor link
ok zal ik proberen

Toevoeging op 01/09/2011 12:49:43:

werkt ook niet. Waar kan het aan liggen? Ik zie het niet.
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

01/09/2011 13:00:04
Quote Anchor link
ereg is depreciated, gebruik in plaats daarvan PREG-MATCH,

gethostbyname returned het IP adres van de host,
dan is die toch nooit gelijk aan wat er achter het @ stond?
$email_resolved != $email_host

je checkt nu of het IP van de HOST niet gelijk is aan het adres van de host
en of het email adres de goede opbouw heeft...
ÓF het email adres moet leeg zijn!?
waar slaat dat op?


Toevoeging op 01/09/2011 13:01:00:

+ dit stukje:

.[a-z]{2,4}$",$email

$email? die definieer je nergens,
moet dat niet: , $mail zijn?
 
- SanThe -

- SanThe -

01/09/2011 14:35:18
 
Ruben Vanhoeyveld

Ruben Vanhoeyveld

01/09/2011 15:41:46
Quote Anchor link
Jason van der Zeeuw op 01/09/2011 13:00:04:
ereg is depreciated, gebruik in plaats daarvan PREG-MATCH,

gethostbyname returned het IP adres van de host,
dan is die toch nooit gelijk aan wat er achter het @ stond?
$email_resolved != $email_host

je checkt nu of het IP van de HOST niet gelijk is aan het adres van de host
en of het email adres de goede opbouw heeft...
ÓF het email adres moet leeg zijn!?
waar slaat dat op?


Toevoeging op 01/09/2011 13:01:00:

+ dit stukje:

.[a-z]{2,4}$",$email

$email? die definieer je nergens,
moet dat niet: , $mail zijn?


$email moet idd $mail zijn.. Maar waarom was het dan enkel bij die upcmail.nl dat het niet werkte?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.