Gegevens gebruiker laden die gelijk aan SESSIE zijn

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan H

stefan H

08/07/2012 15:32:05
Quote Anchor link
Kan iemand mij helpen met deze vraag?

ik wil een gebruikers pagina maken zodat de gebruiker zijn gegevens kan wijzigen.

ik wil de gegevens dus weergeven in de value van een formulier die gelijk zijn aan de SESSIE. kan iemand mij helpen of tips geven wat ik hier fout doe.

ik krijg het formulier wel te zien maar geen waardes in de value??


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
$sql
= mysql_query ('SELECT * FROM members WHERE email='.$_SESSION['email'].'');
$result = mysql_query($sql);

(
$rij = mysql_fetch_object ($result))

?>

<div class="form">
Velden met een * zijn verplicht...
<form method="POST" action='verwerk.php'>
<input type="hidden" name="submit" value="1">
Bedrijfsnaam:<br>
<input type="text" name="bedrijfsnaam" size="30" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? $_rij ['bedrijfsnaam'] ?>
">*<br>
Contactpersoon:<br>
<input type="text" name="contactpersoon" size="30" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? $_rij ['contactpersoon'] ?>
">*<br>
Telefoonnummer:<br>
<input type="text" name="telefoonnummer" size="30" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? $_rij ['telefoonnummer'] ?>
">*<br>
Email adres:<br>
<input type="text" name="email" size="30" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? $_rij ['email'] ?>
">*<br>
Wachtwoord:<br>
<input type="password" name="wachtwoord" size="12" maxlength="12" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? $_rij ['wachtwoord'] ?>
"> *<br>
<input type="submit" value="Wijzig"> <input type="reset" value="Wis velden"></p>
</form>
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 11:38:55
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

08/07/2012 15:53:38
Quote Anchor link
Code aub tussen code-tags, zodat het geheel wat leesbaarder is/wordt.

Je hebt wel session_start() boven aan de pagina staan?
Bouw foutafhandeling in.
Echo je query naar het scherm: klopt dat met wat je zou verwachten?
Zet error-reporting aan.
Gebruik geen * maar benoem het veld/de velden die je wilt ophalen.
Gebruik liever geen short tags.
Waarom ( ) op regel 5 om de hele regel?
 
Stefan H

stefan H

08/07/2012 16:26:50
Quote Anchor link
kan je misschien een idee geven hoe ik de fout afhandeling kan doen ?

en hoe ik de query echo op het scherm
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/07/2012 16:27:40
 
Stefan H

stefan H

08/07/2012 17:43:02
Quote Anchor link
ik heb de error report erbij gezet en krijg nu deze melding

Undefined variable: rij
en
Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, null given in
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/07/2012 17:48:50
Quote Anchor link
relevante code?
 
Ykcin Ykcin

Ykcin Ykcin

08/07/2012 17:49:31
Quote Anchor link
Je gebruikt nu
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysql_fetch_object()


Volgens mij moet je hier gebruik maken van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysql_fetch_assoc()

want dan krijg je een associated array terug en kan je dit doen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$rij['veldnaam'];
 
Stefan H

stefan H

08/07/2012 17:58:43
Quote Anchor link
dit is de code
en inderdaad probeer ik zoals Nicky zegt maar krijg dit in het formulier terug
Notice: Undefined variable: rij
iemand nog een suggestie ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$query
= "SELECT bedrijfsnaam, contactpersoon, telefoonnummer, email, wachtwoord FROM members WHERE email = ".$_SESSION['email']."" ;
$result = mysql_query($query);

$result = mysql_fetch_assoc ($rij);
?>
 
Ykcin Ykcin

Ykcin Ykcin

08/07/2012 18:00:43
Quote Anchor link
Stefan H op 08/07/2012 17:58:43:
dit is de code
en inderdaad probeer ik zoals Nicky zegt maar krijg dit in het formulier terug
Notice: Undefined variable: rij
iemand nog een suggestie ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$query
= "SELECT bedrijfsnaam, contactpersoon, telefoonnummer, email, wachtwoord FROM members WHERE email = ".$_SESSION['email']."" ;
$result = mysql_query($query);

$result = mysql_fetch_assoc ($rij);
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$result
= mysql_fetch_assoc ($rij);
?>


Je hebt daarboven nog niet $rij gedefined.
Dus ik neem aan dat je dit bedoelde


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$result
= mysql_fetch_assoc ($result);
?>
 
Bart V B

Bart V B

08/07/2012 18:02:40
Quote Anchor link
Dat is logisch he. :)
Je bent het een en ander ietsje te moeilijk aan het doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$query
= "SELECT bedrijfsnaam, contactpersoon, telefoonnummer, email, wachtwoord FROM members WHERE email = '".mysql_real_escape_string($_SESSION['email'])."'" ;

$result = mysql_query($query);

$row = mysql_fetch_assoc($result);

echo $row['bedrijfsnaam']; // enz..
?>
 
Stefan H

stefan H

08/07/2012 18:18:17
Quote Anchor link
inderdaad nicky suf van mij maar moest de rij nog defineren maar ook nu ik dit heb gedaan blijven de velden nog in mijn formulier

<input type="text" name="bedrijfsnaam" size="30" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?$rij['bedrijfsnaam']; ?>
">*<br>
 
Bart V B

Bart V B

08/07/2012 18:27:54
Quote Anchor link
nee, je vergeet een echo erbij te zetten..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<input type="text" name="bedrijfsnaam" size="30" value="
<?php echo $rij['bedrijfsnaam']; ?>
">*<br>
 
Stefan H

stefan H

08/07/2012 18:39:14
Quote Anchor link
suf inderdaad het werkt bedankt
 
Ykcin Ykcin

Ykcin Ykcin

10/07/2012 22:07:00
Quote Anchor link
Bart V B op 08/07/2012 18:27:54:
nee, je vergeet een echo erbij te zetten..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<input type="text" name="bedrijfsnaam" size="30" value="
<?php echo $rij['bedrijfsnaam']; ?>
">*<br>

Inderdaad
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $rij['bedrijfsnaam']; ?>


Of shorttags bij servers waar het ondersteund wordt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$rij['bedrijfsnaam']?>
 
Jeroen VD

Jeroen VD

10/07/2012 23:23:17
Quote Anchor link
Dat is een slechte gewoonte, probeer het te vermijden
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.