gegevens in database gooien.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Danny@dw-designs.n

[email protected]

04/06/2008 16:21:00
Quote Anchor link
Hallo,
ik ben bezig met een klein projecteje waarvoor ik iets nodig heb om dingen in een database te gooien.

Voorbeeld:
mensen vullen bij voornaam: jan . in
en bij achternaam: van der beuk . in

Dan zou dat in mijn database komen nadatr ze op submit hebben gedrukt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$host
="localhost";
$dbnaam="voortest";
$username="root";
$password="";
mysql_connect($host,$username,$password) or die (mysql_error());
mysql_select_db($dbnaam) or die (mysql_error());
?>

<?php
$query
= 'INSERT INTO `voortest`.`voortest` (`anaam`, `vnaam`);';
$res = mysql_query($query);
?>

<form action="<?php $_GET['PHP_SELF']; ?>">
Voornaam:  <input name="vnaam" type="text" value="<?php ($anaam);?>"><br>
Achternaam:<input name="anaam" type="text" value="<?php ($vnaam);?>"><br>
<input type="submit" value="submit" action="<?php echo $res; ?>">
</form>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 14:48:32
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

04/06/2008 16:28:00
Quote Anchor link
D'r klopt maar weinig van 17 regels code. Knap werk!

Ten eerste zou ik de connectie met de database in een include zetten. Controleer daar in ook alles. Geen or die() gebruiken. Da's nergens voor nodig en is nog lelijk ook.

Van het stukje dat dan komt, klopt helemaal niets. Waar is de formulier controle? Waar zijn de variabelen van de velden in je formulier?
 
Frank -

Frank -

04/06/2008 16:35:00
Quote Anchor link
Een basiscursus SQL kan ook geen kwaad, de INSERT-query lijkt echt helemaal nergens op.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
INSERT INTO
  tabelnaam (
    kolom_1,
    kolom_2
  )
VALUES (
  'waarde 1',
  'waarde 2'
);

Zo moeilijk is dat toch niet? En bouw de andere helft van je code ook nog even, dan krijg je ook de foutmeldingen e.d. te zien wanneer het fout gaat. Scheelt je vele uren debuggen.
 
Danny@dw-designs.n

[email protected]

04/06/2008 16:36:00
Quote Anchor link
Hmm. oke.

een vriend heeft iets voor me zitten prutsen
heb nu dit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<form action="#" method="POST">
Voornaam:   <input name="firstname" type="text" value="firstname"><br>
Achternaam: <input name="lastname" type="text" value="lastname"><br>
<input type="submit" value="Verzend">
</form>

<?php

if(isset($firstname));{
if(isset($lastname));{

$firstname=$_POST["firstname"];
$lastname=$_POST["lastname"];

$db_host="localhost";
$db_name="omtest";
$db_user="root";
$db_password="";

$db=mysql_connect("$db_host, $db_user, $db_password");
mysql_select_db("$db_name, $db")
or DIE ("Can't Find Database");

mysql_query("INSERT INTO firstname, lastname ($firstname, $lastname");

$status_message="Verstuurd!";

}
}

?>


Maar onder het forumlier staat dit:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Unknown MySQL server host 'localhost, root, ' (11004) in C:\Documents and Settings\Jolanda.JOLANDA-QS7JRKD\Bureaublad\Danny\Wamp\www\omtest\data_shit.php on line 20
Can't Find Database

Ik snap niks van die fout.

Wat is de fout precies, en waarom krijg ik het?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/06/2008 16:42:00
Quote Anchor link
Ook dit script klopt van geen tierelier...
Vooral die query niet.

lees PgFrank's bericht van 16:35 eens door....

En verder staat de MySQL service wss uit.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

04/06/2008 16:48:00
Quote Anchor link
rare vriend dan ;)
[voorkauw]
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<form action="#" method="POST">
Voornaam:   <input name="firstname" type="text" value="firstname"><br>
Achternaam: <input name="lastname" type="text" value="lastname"><br>
<input type="submit" value="Verzend">
</form>

<?php

$firstname
=$_POST["firstname"];
$lastname=$_POST["lastname"];

if(isset($firstname) && isset($lastname)) {

$db_host = "localhost";
$db_name = "omtest";
$db_user = "root";
$db_password = "";

$db=mysql_connect($db_host, $db_user, $db_password);
mysql_select_db($db_name, $db)
or trigger_error (mysql_error());

mysql_query("
    INSERT INTO
         tabelnaam (
             firstname,
             lastname
         )
     VALUES
         (
             '"
.mysql_real_escape_string($firstname)."',
             '"
.mysql_real_escape_string($lastname)."'
         )
"
) or trigger_error(mysql_error());

$status_message="Verstuurd!";

}
}

?>
[/voorkauw]
kijk en probeer te snappen wat er staat, daar leer je het meest van!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Terence Hersbach
 
Danny@dw-designs.n

[email protected]

04/06/2008 16:59:00
Quote Anchor link
Ik leer er inderdaad van maar krijg deze error:
Notice: Table 'voortest.tabelnaam' doesn't exist in C:\Documents and Settings\Jolanda.JOLANDA-QS7JRKD\Bureaublad\Danny\Wamp\www\omtest\data_shit.php on line 34
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/06/2008 17:03:00
Quote Anchor link
wat is er mis met lezen en vertalen?

Table 'voortest.tabelnaam' doesn't exist.
Voortest is je database, en tabelnaam, ja... dat is je tabelnaam.
 
Frank -

Frank -

04/06/2008 17:04:00
Quote Anchor link
danny@creative-hosts schreef op 04.06.2008 16:59:
Ik leer er inderdaad van maar krijg deze error:
Notice: Table 'voortest.tabelnaam' doesn't exist in C:\Documents and Settings\Jolanda.JOLANDA-QS7JRKD\Bureaublad\Danny\Wamp\www\omtest\data_shit.php on line 34
Lees de foutmelding eens hardop voor. Dan wordt direct duidelijk wat er aan het handje is.

Ps. Vergeet niet om hem te vertalen naar het Nederlands.
 
Mr.Moe

Mr.Moe

04/06/2008 17:13:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 04.06.2008 17:04:
... te vertalen naar het Nederlands.


Komop he jongens, ik kan begrijpen dat je er zot van wordt als iemand geen raad op volgt van kenners, maar ga elkaar niet afbreken :D
 
Danny@dw-designs.n

[email protected]

04/06/2008 17:15:00
Quote Anchor link
Fout opgelost, ik snap hem nu 100%
Dank jullie!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.