Gegevens in database importeren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Patrick van veld

Patrick van veld

25/05/2013 13:06:20
Quote Anchor link
Hey,

Ik ben bezig met een radio website alleen ik zit met een klein probleempje.
Ik wil graag dat een dj voordat hij/zij gaat draaien zijn djnaam invoert, deze gaat naar de database
en de webite haalt deze op uit de database zo is meteen zichtbaar welke dj draait zonder dat ze aan het script hoeven te zitten.

Nu heb ik dit script opgeslagen als draaien.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php

ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);


$con=mysqli_connect("localhost","doxhhyvs_klo","klo","doxhhyvs_klo");

// Check connection
if (mysqli_connect_errno($con))
{

 echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_connect_error();
}



if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') { //kijken of het formulier gepost is
    $naam = mysql_real_escape_string($_POST['djnaam']);

    //velden controleren
    $errors = array();
    if(strlen($naam) < 2) {
        array_push($errors, "Je hebt geen of  een te korte naam ingevuld");
    }

    if(strlen($naam) > 30) {
        array_push($errors, "Je hebt een te lange naam ingevuld");
    }

    //kijken of  er een naam is ingevuld, zo nee onderbreek het proces, anders ga verder
    if(count($errors) >0){
            foreach($errors as $error){
                echo $error;
            }
    }

    }
else {

        mysql_query ("INSERT INTO djstatus (djnaam) VALUES ('". $naam ."')") or die (mysql_error());  
        echo 'Je gegevens zijn nu zichtbaar op de site en je kunt gaan draaien<br> draaigegevens:<br>Server: **   port:**<br>
Name:**<br>
password:**'
;
    }
}

else {

    ?>

    <form action="draaien.php" method="post">
        djnaam :<input type="text" name="naam" size="45">
                <input type="submit" value="verzenden" />
    </form>
    <?php
}
?>


Dankzij bart heb ik nu de database error niet meer maar nog wel de volgende error:
Notice: Undefined index: djnaam in /home/doxhhyvs/domains/habsochannel.nl/public_html/test/djhonk/draaien.php on line 19

Notice: Undefined index: djnaam in /home/doxhhyvs/domains/habsochannel.nl/public_html/test/djhonk/draaien.php on line 22
Je hebt geen of een te korte naam ingevuld
Gewijzigd op 26/05/2013 11:42:32 door Patrick van veld
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 00:17:24
 
Bart V B

Bart V B

25/05/2013 13:32:56
Quote Anchor link
Ja je hebt een haakje teveel.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php

ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
 

$con=mysqli_connect("localhost","**","**","test");

// Check connection
if (mysqli_connect_errno($con))
  {

  echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_connect_error();
  }


 
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') { //kijken of het formulier gepost is
    //$naam = mysqli_real_escape_string($_POST['djnaam'], $con);
 
    //velden controleren

    $errors = array();
    if(strlen($_POST['djnaam']) < 2) {
        array_push($errors, "Je hebt geen of  een te korte naam ingevuld");
    }

    if(strlen($_POST['djnaam']) > 30) {
        array_push($errors, "Je hebt een te lange naam ingevuld");
    }

    //kijken of  er een naam is ingevuld, zo nee onderbreek het proces, anders ga verder
    if(count($errors) >0){
            foreach($errors as $error){
                echo $error;
            }
    }

 
    else {

        mysqli_query($con, "INSERT INTO djstatus (djnaam) VALUES ('".mysqli_real_escape_string($_POST['djnaam']) ."')") or die (mysqli_error());

mysqli_close($con);
  
        echo 'Je gegevens zijn nu zichtbaar op de site en je kunt gaan draaien<br> draaigegevens:<br>Server: **   port:**<br>
Name:**<br>
password:**'
;
    }
}

else {

?>

    <form action="test.php" method="post">
        djnaam :<input type="text" name="djnaam" size="45">
                <input type="submit" value="verzenden" />
    </form>
    <?php
}
?>


EDIT
Er zitten wel meerdere fouten in :S
Even aangepast.
Gewijzigd op 25/05/2013 13:59:50 door Bart V B
 
Patrick van veld

Patrick van veld

25/05/2013 13:51:26
Quote Anchor link
Ik blijf deze error houden

Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /home/doxhhyvs/domains/habsochannel.nl/public_html/test/djhonk/draaien.php on line 7
 
Bart V B

Bart V B

25/05/2013 13:58:35
Quote Anchor link
Copy/past je script nog eens.
Want zoals ik het aangepast geeft het geen T_VARIABELE.
 
Patrick van veld

Patrick van veld

25/05/2013 14:11:52
Quote Anchor link
krijg na het gebruiken van joun script de volgende melding:
__________________________________
A Database Error Occurred

Unable to connect to your database server using the provided settings.

Filename: core/Loader.php

Line Number: 346

__________________________________
 
Bart V B

Bart V B

25/05/2013 14:15:21
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$con
=mysqli_connect("localhost","**","**","test");
?>

Deze regel aanpassen naar jou gegeven...
 
Patrick van veld

Patrick van veld

25/05/2013 14:16:36
Quote Anchor link
zo slim was ik dan ook nog wel ;-) .
Heb ik gedaan toen kreeg ik die error.

__________________________________
A Database Error Occurred

Unable to connect to your database server using the provided settings.

Filename: core/Loader.php

Line Number: 346

__________________________________
 
Bart V B

Bart V B

25/05/2013 14:19:13
Quote Anchor link
Gebruik je een framework?
Want dit lijkt erg op codeigniter.
 
Patrick van veld

Patrick van veld

25/05/2013 15:34:28
Quote Anchor link
ik host mijn website via een webhosting bedrijf, ik edit via cpanel

Toevoeging op 26/05/2013 11:40:35:

database problemen heb ik opgeslost, alleen momenteel heb ik de volgende error

Notice: Undefined index: djnaam in /home/doxhhyvs/domains/habsochannel.nl/public_html/test/djhonk/draaien.php on line 19

Notice: Undefined index: djnaam in /home/doxhhyvs/domains/habsochannel.nl/public_html/test/djhonk/draaien.php on line 22
Je hebt geen of een te korte naam ingevuld
Gewijzigd op 25/05/2013 15:35:19 door Patrick van veld
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.