Gegevens in een tabel laten zien

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ludo Stevens

Ludo Stevens

15/04/2012 19:07:41
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben een beginner op het gebied van php/sql maar zit met een vraag.
Als weeramateur ben ik aan het stoeien met een database waarin ik wat meetgegevens heb staan.
Ik heb in mijn mysql database een tabel met de naam neerslaggegevens met een kolom datum en een kolom neerslag.
Nu wil ik met een php script de neerslaggegevens van een jaar per maand laten zien in een table .

alvast bedankt voor de hulp.
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 19:42:40
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/04/2012 19:17:42
Quote Anchor link
Mooi, dat je dat wilt en wat is het probleem? ;-)

Om te selecteren --> Select-query
Om te tonen --> een while loop waarin je de gegevens echoot

Alles terug te vinden in basistut's.
 
Ludo Stevens

Ludo Stevens

15/04/2012 20:06:17
Quote Anchor link
Bedankt voor uw snelle reactie

ik wil de meetgegevens als volgt weergeven met een tabel.
maar ik weet niet hoe ik de gegevens in de cellen moet krijgen.

<p>neerslag 2012</p>
<table width="300" border="1">
<tr>
<th scope="col">dag</th>
<th scope="col">jan</th>
<th scope="col">feb</th>
<th scope="col">mrt</th>
<th scope="col">apr</th>
<th scope="col">mei</th>
<th scope="col">jun</th>
<th scope="col">jul</th>
<th scope="col">aug</th>
<th scope="col">sep</th>
<th scope="col">okt</th>
<th scope="col">nov</th>
<th scope="col">dec</th>
</tr>
<tr>
<td>1</td>
<td>0.1</td>
<td>6.7</td>
<td>&nbsp;</td>
<td>&nbsp;</td>
<td>&nbsp;</td>
<td>&nbsp;</td>
<td>&nbsp;</td>
<td>&nbsp;</td>
<td>&nbsp;</td>
<td>&nbsp;</td>
<td>&nbsp;</td>
<td>&nbsp;</td>
</tr>
<tr>
<td>2</td>
<td>0.6</td>
<td>0.3</td>
<td>&nbsp;</td>
<td>&nbsp;</td>
<td>&nbsp;</td>
<td>&nbsp;</td>
<td>&nbsp;</td>
<td>&nbsp;</td>
<td>&nbsp;</td>
<td>&nbsp;</td>
<td>&nbsp;</td>
<td>&nbsp;</td>
</tr>
<tr>

</table>
 
Wouter J

Wouter J

15/04/2012 20:18:33
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<td>'.$myVar.'</td>';
?>


en al die &nbsp; is nergens voor nodig.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/04/2012 20:27:02
Quote Anchor link
De gegevens haal je op met een selectquery. Kijk bv eens op http://www.w3schools.com/php/php_mysql_select.asp voor uitleg.

Op bv http://www.phptuts.nl/view/39/5/ zie je hoe een while lus in elkaar steekt.

Heel recht toe, recht aan, zonder foutafhandeling, etc.:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$sql_statement = "SELECT neerslag FROM tabel_neerslag";
$result = mysql_query($sql_statement);
echo '<table>';
while($data=mysql_fetch_assoc($result))
{
echo '<tr><td>'.$data['neerslag'] .'</td></tr>';
}
echo '</table>';
 
Ludo Stevens

Ludo Stevens

15/04/2012 21:30:14
Quote Anchor link
Dit snap ik nog wel ,maar ik wil graag de neerlag per maand apart in een tabel

Dit heb ik ook al geprobeerd met een mysqli_multi_query maar ik krijg de gegevens niet in een tabel

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php
$mysqli
= new mysqli('localhost', '', '', '');
if(mysqli_connect_errno())
{

    trigger_error('Fout bij verbinding: '.$mysqli->error);
}


$sql = "SELECT neerslag
FROM nerslaggegevens WHERE MONTHNAME(date) = 1
ORDER BY date ASC;


$sql = "
SELECT neerslag
FROM neerslaggegevens WHERE MONTHNAME(date) = 2
ORDER BY date ASC;


SELECT neerslag
FROM neerslaggegevens WHERE MONTHNAME(date) = 3
ORDER BY date ASC";

if(!$mysqli->multi_query($sql))
{

    trigger_error('Fout in query: '.$mysqli->error);
}

else
{
    do
    {
        if($result = $mysqli->store_result())
        {

            while($row = $result->fetch_assoc())
            {

                echo $row['neerslag'].'<br>'; Dit graag in een table
            }
        }

        if($mysqli->more_results())
        {

            echo 'Resultaat van volgende query:<br>';
        }
    }
while($mysqli->next_result());
}
    
?>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

15/04/2012 22:55:36
Quote Anchor link
Het groeperen van resultaten tijdens je output zou je zo kunnen doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
  $maand
= null;
  // check of er een nieuwe maand begonnen is
  if ($maand != $row['maand']) {
    // echo hier de maandtitel
    echo '<tr><td>'.$row['maand'].'</td></tr>';
    $maand = $row['maand'];
  }

  // hieronder gewoon je resultaten echoen
?>


N.B. dit werkt natuurlijk alleen als je de resultaten op datum gesorteerd ophaalt.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

16/04/2012 10:16:47
Quote Anchor link
SELECT MONTH(datum), SUM(neerslag) AS neerslag_pm
FROM neerslagen
GROUP BY MONTH(datum)
ORDER BY MONTH(datum)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.