Gegevens invoeren in database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rik de Pau

Rik de Pau

22/09/2014 14:54:28
Quote Anchor link
Hallo,

ik ben bezig met een facturatie systeem maar ik zit nu met een probleem waar ik niet uit kom
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php

if(isset($_POST['verzenden']))
  {

    $swerk_naam        =    addslashes($_POST['werk_naam']);
    $swerk_adres      =    addslashes($_POST['werk_adres']);
    $swerk_plaats      =    addslashes($_POST['werk_plaats']);
    $swerk_uitvoerder      =    addslashes($_POST['werk_uitvoerder']);  
    $swerk_datum      =    addslashes($_POST['werk_datum']);  
    $sboorwerk_stuks      =    addslashes($_POST['boorwerk_stuks']);
    $sboorwerk_cm      =    addslashes($_POST['boorwerk_cm']);
    $sboorwerk_wat      =    addslashes($_POST['boorwerk_wat']);
    $swerkbon_id = "3"
    mysql_query("INSERT INTO werkbonnen (werk_naam, werk_adres, werk_plaats, werk_uitvoerder, werk_datum) VALUES ('".$swerk_naam."', '".$swerk_adres."', '".$swerk_plaats."', '".$swerk_uitvoerder."', '".$swerk_datum."')") or die (mysql_error());
    mysql_query("INSERT INTO boorwerk (boorwerk_stuks, boorwerk_cm, boorwerk_wat, werkbon_id) VALUES ('".$sboorwerk_stuks."', '".$sboorwerk_cm."', '".$sboorwerk_wat."', '".$swerkbon_id."')") or die (mysql_error());
 
    echo 'Je gegevens zijn succesvol in de database geplaatst';
  }

else
  {
?>


Hij maakt in de tabel werkbonnen automatich een ID aan maar dat id moet komen te staan in de tabel boorwerk bij werkbon_id

Hoe zou ik dit kunnen doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 02:37:22
 
- Roland -

- Roland -

22/09/2014 15:02:37
Quote Anchor link
Met mysql_insert_id() kun je opvragen wat het laatste, autoincrement, id is (van een INSERT commando)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/09/2014 15:10:19
Quote Anchor link
Waarom gebruik je addslashes() in plaats van mysql_real_escape_string() ?
 
Rik de Pau

Rik de Pau

22/09/2014 16:01:03
Quote Anchor link
- Aar - op 22/09/2014 15:10:19:
Waarom gebruik je addslashes() in plaats van mysql_real_escape_string() ?

Hier vroeg ik niet om dit heeft niks met ID te maken -,-
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/09/2014 16:05:55
Quote Anchor link
Rustig maar ;-)
Het is alleen maar een goed advies, je wilt immers niet je data om zeep helpen. Lees ook eens:
http://www.jansch.nl/2007/11/30/dont-use-addslashes-for-database-escapes/
 
Rik de Pau

Rik de Pau

22/09/2014 16:10:28
Quote Anchor link
- Roland - op 22/09/2014 15:02:37:
Met mysql_insert_id() kun je opvragen wat het laatste, autoincrement, id is (van een INSERT commando)


Hoe zou ik dat moeten doen dan?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/09/2014 16:12:00
Quote Anchor link
Ik sluit me bij Aar aan. (Gratis goed advies en nog niet blij Rik?)

Overweeg tevens om over te stappen op mysqli met prepared statements of op PDO.

Het antwoord op je vraag:
mysql_insert_id

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
//...
    mysql_query("INSERT INTO werkbonnen (werk_naam, werk_adres, werk_plaats, werk_uitvoerder, werk_datum) VALUES ('".$swerk_naam."', '".$swerk_adres."', '".$swerk_plaats."', '".$swerk_uitvoerder."', '".$swerk_datum."')") or die (mysql_error());


    mysql_query("INSERT INTO boorwerk (boorwerk_stuks, boorwerk_cm, boorwerk_wat, werkbon_id) VALUES ('".$sboorwerk_stuks."', '".$sboorwerk_cm."', '".$sboorwerk_wat."', '".mysql_insert_id()."')") or die (mysql_error());
 
 ?>
Gewijzigd op 22/09/2014 16:37:35 door Frank Nietbelangrijk
 
Pipo Clown

Pipo Clown

22/09/2014 17:29:41
Quote Anchor link
Persoonlijk geef ik er over het algemeen de voorkeur aan om in iedere tabel een ID-veld te hebben.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/09/2014 17:37:10
Quote Anchor link
met Primimary key, en AutoIncrement. Daar maakt de mysql_insert_id() functie ook gebruik van.
Gewijzigd op 22/09/2014 17:45:24 door - Ariën -
 
Rik de Pau

Rik de Pau

23/09/2014 15:42:55
Quote Anchor link
Het is me gelukt met mysql_insert_id()
En sorry voor mij reactie was beetje geirriteerd bedankt voor de tip!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.