Gegevens meenemen naar andere pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dendeze ikke

dendeze ikke

07/04/2013 18:51:57
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een formulier dat gegevens opslaat in de database.
Na het verzenden van het formulier index.php?pagina=formulier ga ik naar profielpagina.php. Dus hier gebruik ik geen index.php?pagina=.
Nu had ik graag het id van het formulier mee genomen naar profielpagina om daar weer gegevens aan te passen en op te slaan in de databank.
Mijn vraag is: doe ik dit met: $_GET - $_COOKIE - $_REQUEST ?

De link is momenteel: Profiel aanpassen: <a href="profielpagina.php"> Klik hier </a>

Thx.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 16:03:06
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

07/04/2013 18:53:33
Quote Anchor link
$_SESSION is een optie
 
Dendeze ikke

dendeze ikke

07/04/2013 22:52:47
Quote Anchor link
Hoi,

ik probeer via een cookie een waarde mee te nemen op de pagina index.php?pagina=formulier
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
setcookie('profiel', $bevestig, time()+3600); //$bevestig = een unieke string
?>

Op de pagina profiel.php probeer ik deze waarde dan te echoën
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
  if(isset($_COOKIE['betaling'])) {
  // cookie bestaat, lees de waarde uit
  $cookie_var = $_COOKIE['betaling'];
  // druk de waarde eventueel af (dit kan ook rechtstreeks natuurlijk)
  echo "cookie waarde: ".$cookie_var;
}
else {
  // cookie bestaat niet
  echo "cookie bestaat niet.";
}

?>

De cookie heeft geen waarde, bestaat niet. Iemand een idee?
 
- SanThe -

- SanThe -

07/04/2013 22:56:42
Quote Anchor link
Tobias Tobias op 07/04/2013 18:53:33:
$_SESSION is een optie


Dit is toch veel simpeler dan klooien met cookies.
 
Dendeze ikke

dendeze ikke

07/04/2013 22:59:28
Quote Anchor link
Hey San The,
op welke manier doe ik het dan met $_SESSION ?
 
- SanThe -

- SanThe -

07/04/2013 23:10:29
 
Michael Wegman

Michael Wegman

07/04/2013 23:26:08
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$_SESSION
['betaal'] = $bevestig;
?>


maar dan nog... hoe ga je naar die andere pagina.. want dan lijkt $_GET mij nog steeds makkelijker, of als het toch al in de db is opgeslagen waarom niet gewoon daaruit halen?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/04/2013 23:58:56
Quote Anchor link
Michael Wegman op 07/04/2013 23:26:08:
...of als het toch al in de db is opgeslagen waarom niet gewoon daaruit halen?

Dan heeft ie toch een ID nodig...

Gewoon via een sessie ($_SESSION) dus.
 
Dendeze ikke

dendeze ikke

08/04/2013 08:04:08
Quote Anchor link
De $_SESSION is aangemaakt en meegenomen naar de andere pagina.
---->var1 bestaat.9w2HXP9 (dit is een string)

Hoe roep ik deze nu aan in een INSERT ?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$query
= "INSERT naam, leeftijd
INTO
profiel
WHERE "
.$bevestig." =".$_SESSION['betaal']."
                    (
?>

Krijg ik deze uitkomst als ik de $query echo, maar hij doet geen INSERT.
De rij bestaat al, moet er dan een UPDATE gebeuren ipv een INSERT ?
INSERT naam, leeftijd
INTO profiel
WHERE 9w2HXP9 =9w2HXP9 ( `naam` , `leeftijd ` ) VALUES ( NULL , 'jos', '36' )

Thx.
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

08/04/2013 08:17:21
Quote Anchor link
WHERE 9w2HXP9 =9w2HXP9 denk niet dat je dat wilt, tenminste neem aan dat je geen kollom hebt in je database die 9w2HXP9 heet. maar als die aangeeft dat de rij al bestaat zal het met een update moeten.
 
Dendeze ikke

dendeze ikke

08/04/2013 08:39:04
Quote Anchor link
Teun Hesseling op 08/04/2013 08:17:21:
WHERE 9w2HXP9 =9w2HXP9 denk niet dat je dat wilt, tenminste neem aan dat je geen kollom hebt in je database die 9w2HXP9 heet. maar als die aangeeft dat de rij al bestaat zal het met een update moeten.

Hoi Teun,

Ik heb inderdaad geen kolom die 9w2HXP9 noemt!
De kolom waar deze sting instaat is de kolom bevestig.
Maar de UPDATE voert hij ook niet uit. Ik krijg dan dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$query
= "UPDATE profiel SET naam=".$_GET['naam']." SET leeftijd =".$_GET['leeftijd']."
 WHERE "
.$_SESSION['betaal']." =".$_get['bevestig']."";    
?>

Dit is de uitkomst:
UPDATE profielSET naam=jos SET leeftijd =35 WHERE 9w2HXP9 =

---->var1 bestaat.
9w2HXP9
Gewijzigd op 08/04/2013 08:39:58 door dendeze ikke
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

08/04/2013 09:19:33
Quote Anchor link
Als de kolom bevestig heet dan zou dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$query= "INSERT naam, leeftijd
INTO
profiel
WHERE bevestig = "'.$_SESSION['betaal'].'";


toch moeten werken?
 
Dendeze ikke

dendeze ikke

08/04/2013 09:41:37
Quote Anchor link
Teun Hesseling op 08/04/2013 09:19:33:
Als de kolom bevestig heet dan zou dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$query= "INSERT naam, leeftijd
INTO
profiel
WHERE bevestig = "'.$_SESSION['betaal'].'";


toch moeten werken?

Dan krijg ik dit:
UPDATE profiel SET naam=jos SET leeftijd=35 WHERE bevestig =9w2HXP9

---->var1 bestaat.
9w2HXP9
maar hij doet geen update !
 
- SanThe -

- SanThe -

08/04/2013 09:45:25
Quote Anchor link
Je mist enkele quotes om de teksten.
En niet meerdere keren SET maar gewoon een komma.
 
Dendeze ikke

dendeze ikke

08/04/2013 10:04:08
Quote Anchor link
- SanThe - op 08/04/2013 09:45:25:
Je mist enkele quotes om de teksten.
En niet meerdere keren SET maar gewoon een komma.

Juist San The !
hij ziet er zo uit nu, en hij werkt. Thx, we kunnen weer een stap verder.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$query
= "UPDATE profiel SET naam ='".$_GET['naam']."', leeftijd ='".$_GET['leeftijd']."'
WHERE bevestig ='"
.$_SESSION['betaal']."'";    
if(!$result = $mysqli->query($query))
{

$result->close();
}

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

08/04/2013 11:05:10
Quote Anchor link
Nou ook nog even beveiliging aanbrengen.
Zie mysqli_real_escape_string().
 
Dendeze ikke

dendeze ikke

08/04/2013 12:18:29
Quote Anchor link
- SanThe - op 08/04/2013 11:05:10:
Nou ook nog even beveiliging aanbrengen.
Zie mysqli_real_escape_string().

Inderdaad, dat breng ik eerst in orde, dan verder !
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.